Η δεύτερη μέρα του extreme enduro Καβάλας είχε σχεδιαστεί με μια πιο φιλική αντιμετώπιση προς τους αναβάτες, εύκολα προσβάσιμη για τους θεατές κοντά στην πόλη της Καβάλας αλλά τα ακραία καιρικά φαινόμενα έβαλαν σε απίστευτους μπελάδες διοργανωτές και αγωνιζόμενους.

Οι πρώτοι έξι αναβάτες.

Οι πρώτοι έξι αναβάτες.

Η ισχυρή καταιγίδα που ξεκίνησε μισή ώρα από την έναρξη του αγώνα και η ομίχλη έκανε και την δεύτερη μέρα του αγώνα εξίσου δύσκολη και εξουθενωτική για τους αναβάτες με την πρώτη.

Νικητής και απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα ο εξαιρετικός δεκαεφτάχρονος Βούλγαρος Teodor Kabakchiev που συμμετέχει μόνο σε αγώνες extreme, δεν απειλήθηκε πουθενά σε όλη την διάρκεια της ημέρας παίρνοντας μια νίκη με μεγάλη διαφορά.

Teodor Kabakchiev ο 17χρονος Νικητής του Αγώνα.

Teodor Kabakchiev ο 17χρονος Νικητής του Αγώνα.

Δεύτερος ο Καστοριανός Αντώνης Δήμου που οδήγησε σε πρωτόγνωρες για αυτόν καταστάσεις και τα πήγε εξαιρετικά φεύγοντας σοφότερος από την Καβάλα.

Αντώνης Δήμου 2ος Νικητής στην πρώτη του εμφάνιση σε extreme enduro.

Αντώνης Δήμου 2ος Νικητής στην πρώτη του εμφάνιση σε extreme enduro.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο τοπικός Πέτρος Ζάχος που προσπάθησε πολύ και πήρε μια μια πολύ καλή θέση κρατώντας ψιλά την σημαία της τοπικής λέσχης.

Πέτρος Ζάχος 3ος Νικητής ο τοπικός αναβάτης.

Πέτρος Ζάχος 3ος Νικητής ο τοπικός αναβάτης.

Τέταρτος ο Αρτέμης Σφηναρολάκης που παρά το νεαρό της ηλικίας του, την χαμηλή ιπποδύναμη της μηχανής και τα προβλήματα που αντιμετώπισε έδωσε μάχες με την φύση και τον καιρό βγαίνοντας νικητής.

Αρτέμης Σφηναρολάκης ο νεαρός αναβάτης στην τέταρτη θέση.

Αρτέμης Σφηναρολάκης ο νεαρός αναβάτης στην τέταρτη θέση.

Πίσω τους τερμάτισαν την δεύτερη ημέρα ο Θανάσης Λαδένογλου, ο Νίκος Κουφοπέτρος και ο Νίκος Γεωργής που αν και δεν έχουν μεγάλη εμπειρία στο χώρο απόδειξαν ότι είναι πραγματικά πολύ σκληροί. Ο Νίκος Γεωργής τερμάτισε και πέμπτος στην γενική μπροστά από τον Γιώργο Βογιατζή που χάθηκε στο τελευταίο μέρος της διαδρομής. Ο αγώνας ξεκίνησε πολύ καλά αλλά τα προβλήματα που αντιμετώπισε όλο το διήμερο ο Δραμινός, τον έριξαν λίγο πίσω αλλά ακόμα και μετά το τέλος του αγώνα συνέχισε να είναι χαρούμενος έχοντας ζήσει κάτι πραγματικά μοναδικό. Ο Μιχάλης Μιμίκος πραγματικά αν και ταλαιπωρήθηκε πολύ όλο το διήμερο χαρακτηρίστηκε από όσους πιστούς βρέθηκαν πάνω στα βουνά σαν ο άνθρωπος του αγώνα για το πείσμα και την θέληση του.

Η χάραξη της διαδρομής που ήταν πολύ μαζεμένη, τα ακραία καιρικά φαινόμενα και η σήμανση την δεύτερη ημέρα προβλημάτισαν τους αναβάτες που στο τέλος αν και είχαν περάσει όλοι από τα Σ.Ε.Δ. έχασαν μερικοί από αυτούς κάποιο σημείο της διαδρομής φέρνοντας μια μικρή ένταση στο τέλος του αγώνα χωρίς να πιστεύουμε ότι αυτό διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Σε κάτι πραγματικά πρωτόγνωρο που γίνετε για πρώτη φορά στην χώρα μας νικητές είναι όλοι όσοι συμμετείχαν και στήριξαν τον αγώνα. Δυστυχώς οι συμμετοχές ήταν ελάχιστες με μόνους αναβάτες του πανελληνίου πρωταθλήματος να είναι οι Αντώνης Δήμου, Αρτέμης Σφιναρολάκης και Μιχάλης Μιμίκος.

Ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ στον Ανδρέα Παραγιό και στην NORTH STAR που έστησε τον αγώνα και σχεδίασε την διαδρομή, στα μέλη της Μοτολέσχης Καβάλας που διοργάνωσαν και στήριξαν την προσπάθεια και στον φίλο Θανάση Παπαθανασίου που μας έδωσε την δυνατότητα να βρισκόμαστε σε ρυθμούς αγώνα όλο το Σαββατοκύριακο.

Σε αυτόν τον αγώνα αποδείχθηκε ποιοι πραγματικά μπορούν και θέλουν να υπάρχουν αγώνες extreme enduro. Η προσπάθεια πραγματικά τεράστια με πολλά άτομα πάνω στο βουνό για να βοηθήσουν, προσεγμένη διαδρομή θέλοντας όλοι όσοι θα συμμετέχουν να γυρίσουν ασφαλείς στα σπίτια τους.

Αποτελέσματα: 1ης Ημέρας2ης Ημέρας & Γενικής.

Φωτογραφικό Υλικό Εδώ.

Βίντεο με στιγμιότυπα της διαδρομής με τα Μάτια του Γιώργου Βογιατζή.

Ένα μικρό μονοπάτι από το extreme enduro Καβάλας. By Ανδρεας Παραγιος

Posted by Giorgos Vogiatzis on Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.