To Maxxis FIM Enduro Παγκόσμιο Πρωτάθλημα GP Acerbis της Ιταλίας ολοκληρώθηκε στη Rovetta με τον αναβάτη της Sherco, Lorenzo Santolino να πέρνει την πρώτη του νίκη στην E1. Οι αναβάτες του παγκοσμίου πρωταθλήματος enduro τα έδωσαν όλα μπροστά στο ενθουσιώδης Ιταλικό πλήθος στον 5ο Γύρο που θα μείνει αξέχαστος ώς ο πιο οργανωμένος απο όλες τις απόψεις.

Antoine MEO απαντάει με μια νίκη στον Pela RENET

Antoine MEO απαντάει με μια νίκη στον Pela RENET

Στην κατηγορία Ε2 μετά την απώλεια του το Σάββατο, ο αναβάτης της KTM Antoine Meo ήταν αποφασισμένος να φύγει από την Ιταλία με τουλάχιστον μία νίκη στο ενεργητικό του. Από την αρχή, κέρδισε τις πρώτες τέσσερις ειδικές και έκανε διαφορά. Κρατώντας το υψηλό επίπεδο για το υπόλοιπο της ημέρας, ο Γάλλος εξασφάλισε τη νίκη. « Αυτός ήταν ένας δύσκολος αγώνας, «είπε ο Meo . » Ήταν πραγματικά δύσκολα σήμερα. Νιώθω σαν να οδήγησα πολύ καλύτερα από ό, τι το Σάββατο, πιο ελεγχόμενα, με λιγότερα λάθη. Και αυτό είναι που κάνει τη διαφορά. Ήταν μια καλή νίκη και μια σημαντική νίκη για το πρωτάθλημα.» Αντιμέτωπος με ένα πολύ αποφασιστικό Meo, ο αναβάτης της Husqvarna Pela Renet (F) , δεν ήταν σε θέση να κάνει μια διπλή νίκη στην Ιταλία. Παρά το ότι πιέζει σκληρά και δεν έκανε κανένα λάθος, ο Renet αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με την δεύτερη θέση. Υποφέροντας ακόμα απο την πτώση κατά την πρώτη ημέρα, ο Ιταλός Alex Salvini (Honda) δεν ήταν σε θέση να πάρει μια εντός έδρας νίκη στην Rovetta και τερμάτισε την ημέρα τρίτος. Στις ίδιες θέσεις της προηγούμενης ημέρας τερμάτισαν οι Jaume Betriu (S-Husqvarna) και Loic Larrieu (F-Sherco) στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

Ο Γιάννης Τρίγκας κατάφερε να τερματίσει και την δεύτερη μέρα βελτιώνοντας την θέση του. Στην 14η  θέση στην πιο γρήγορη κατηγορία του πρωταθλήματος.

Γιορτάζοντας τα γενέθλια του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ο αναβάτης της KTM Matthew Phillips (AUS) εξασφάλισε τη δεύτερη νίκη του για το Σαββατοκύριακο στην κατηγορία Ε3. Παρά το ότι ήταν πίσω απο τον Mathias Bellino (F-Husqvarna) μετά τις δύο πρώτες δοκιμές, ο Phillips πήρε το ρυθμό και διεκδικήσει τη νίκη με 34-δευτερόλεπτα δοαφορά. » Κερδίζοντας τον αγώνα την ημέρα των γενεθλίων μου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ολοκληρώσω ένα μεγάλο Σαββατοκύριακο, «είπε ο Phillips . « Ο Mathias επιτέθηκε πολύ στην αρχή, αλλά δεν ήμουν πολύ μακριά και αισθάνθηκα σαν να είχα λίγο περισσότερο να δώσω. Απλά επικεντρώθηκα στο αγώνα μου, έβαλα κάτω το κεφάλι και κατάφερα να τραβήξω μπροστά για τη νίκη. «Παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε δυνατά, ο Bellino είδε νωρίς το πλεονέκτημά του να χάνετε σε ένα μεγάλο λάθος έκανε στην πρώτη ειδική enduro. Χάνοντας 20 δευτερόλεπτα δεν μπορεσε να καλύψει την διαφορά και τερμάτισε στην δεύτερη θέση. Σταθερά με μία καλή εμφάνιση ο αναβάτης της KTM, Antoine Basset (F)  στην τρίτη θέση με το καλύτερό του αποτέλεσμα στη σεζόν μέχρι σήμερα. Βελτιώνοντας την θέση του, ο αναβάτης της Beta Luis Correia (Ι) τερμάτισε την ημέρα του στην τέταρτη θέση με τον Manuel Monni (TM) μπροστά στο πλήθος του τερμάτισε στην πέμπτη θέση.

Lorenzo SANTOLINO στην πρώτη του Νίκη

Lorenzo SANTOLINO στην πρώτη του Νίκη

Στην κατηγορία Ε1 την νίκη πήρε ο αναβάτης της Sherco Lorenzo Santolino (S). Διορθώνοντας τα λάθη των προηγούμενων ημερών, έκανε ένα πολύ καλό αγώνα, κρατώντας από τις επιθέσεις τόσο από τον Eero Remes (FIN-TM) όσο και απο τον Christophe Nambotin (F-KTM).  » Νιώθω απίστευτα που πήρα την πρώτη μου νίκη, «είπε ο Santolino . » Οδήγησα καλά όλο το Σαββατοκύριακο, αλλά τα λάθη μου κόστισαν χθες. Ήξερα ότι είχα την ταχύτητά και σήμερα την έδειξα και πήρα τη νίκη. Είμαι πολύ χαρούμενος. «Προσπαθώντας να κάνει δύο τις νίκες στην Ιταλία, ο Remes δεν είχε κάποια απάντηση για τον Santolino. Αλλά με την εξασφάλιση της δεύτερης θέσης ο αναβάτης της TM έγινε ο νέος ηγέτης του πρωταθλήματος της E1. Πρόβλημα είχε με τραυματισμένο γόνατο του, ο Nambotin έκανε και κάποια ασυνήθιστα λάθη και έχασε την επαφή με το κορυφαίο δίδυμο τερματίζοντας την μέρα του στην τρίτη θέση. Στην τέταρτη θέση με Kawasaki, ο Ιταλός Simone Albergoni με τον Danny McCanney (GB) στην πέμπτη.

Στην κατηγορία EJunior, ο αναβάτης της Beta, Steve Holcombe (GB) ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου μπροστά απο τον δεύτερο Jamie McCanney (GB).  Στην τρίτη θέση μέσα στην πατρίδα του ο αναβάτης της Beta, Giacomo Redondi (Ι). Οι Ιταλοί Alessandro Battig (Honda) και Matteo Bresolin (Ι-KTM) ολοκλήρωσαν την πρώτη πεντάδα.

Βάθρο της κατηγορίας Junior

Βάθρο της κατηγορίας Junior

Στην κατηγορία Νέων στην πρώτη θέση τερμάτισε ο Mikael Persson (Yamaha) έκανε δύο νίκες σε δύο αγώνες στην Ιταλία. Στην δεύτερη θέση ο Joesp Garcia (S) με τον Ιταλό Michele Marchelli (Husqvarna) να ολοκληρώνει την πρώτη τριάδα. Ο David Abgrall (F-Yamaha) και ο Jack Edmondson (GB-KTM) ήταν τέταρτος και πέμπτος αντίστοιχα.

To Maxxis FIM Enduro World Championship συνεχίζεται με τον προτελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος στο GP FunnelWeb του Βελγίου στο St. Hubert στις 11/12 Ιουλίου.

Αποτελέσματα: E1 E2 E3 EJ EY

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.