Δυναμικό ήταν το παρόν των Ελλήνων αναβατών στον τέταρτο αγώνα του Βαλκανικού πρωταθλήματος στο Samokov της Βουλγαρίας, με παρουσία σε τέσσερις κατηγορίες.

Οι επιδόσεις των Ελλήνων αθλητών ήταν, Αντώνης Σάγμαλης ( 2ος ΜΧ85-17oς ΜΧ-2), Γιάννης Τουρατζίδης ( 4ος ΜΧ-2), Χρήστος Τομαράς ( 4ος ΜΧ), Δημήτρης Μπαξεβάνης ( 6ος ΜΧ-1), Μάριος Κανάκης ( 7ος ΜΧ85), Νίκος Λυρίου ( 7ος ΜΧ-2), Σωτήρης Παπάς ( 14ος ΜΧ-2), Διονύσης Κονδυλόπουλος ( 16ος ΜΧ-7ος ΜΧ-VET), Ανδρέας Καρασάββας ( 21ος ΜΧ-2), Απόλλων Συναπίδης ( 23ος ΜΧ-2).

Ο αγώνας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις σε όλους τους Έλληνες αναβάτες με τους Βουλγάρους οργανωτές να έχουν προετοιμάσει κατάλληλα την πίστα για τον αγώνα, ενώ κατάφεραν να τηρήσουν επακριβώς το ωράριο του αγώνα αν και υπήρχε διακοπή και επανεκκίνηση στο πρώτο σκέλος της MX2.

Γιάννης Τουρατζίδης

Γιάννης Τουρατζίδης

Στην MX2 που είχαμε την συμμετοχή πέντε Ελλήνων αναβατών ο Michael Ivanov ήταν ο κυρίαρχος του αγώνα, αλλά ο δικός μας Γιάννης Τουρατζίδης πέτυχε τον σκοπό του συνεχίζοντας να βρίσκετε στην πρώτη θέση, κρατώντας την διαφορά του στο πρωτάθλημα στους δεκαπέντε βαθμούς από τον Βούλγαρο Toni Cvetkov. Οι δυο εκκινήσεις χωρίς ρίσκο του Έλληνα πρωταθλητή τον υποχρέωσαν να ξοδέψει αρκετές δυνάμεις ώστε να βρεθεί μέσα στις τρεις πρώτες θέσεις. Η διακοπή του πρώτου σκέλους στοίχισε στον Έλληνα αναβάτη σε αυτοσυγκέντρωση και δύναμη, καθώς για περισσότερο από τριάντα πέντε λεπτά έδωσε μάχες με τους Βουλγάρους αναβάτες τερματίζοντας τελικά πέμπτος. Στο δεύτερο σκέλος ο Έλληνας αναβάτης εξαπέλυσε γρήγορα επίθεση και από την έβδομη θέση έφτασε μέχρι την δεύτερη θέση του σκέλους, αλλά δυο γύρους από το πέσιμο της καρό σημαίας έπεσε στην τρίτη θέση μην θέλοντας να ρισκάρει περισσότερο, έχοντας πετύχει τον στόχο του που ήταν να βρίσκεται μπροστά από τον Toni Cvetkov που είναι ο κύριος αντίπαλος του για το πρωτάθλημα.

Νίκος Λυρίου JR

Νίκος Λυρίου

Ο Νίκος Λυρίου μπήκε ορεξάτος και έδειξε ότι θα βρίσκετε μέσα στην μάχη τις εξάδας. Η διακοπή τον έβαλε σε σκέψεις συνεχίζοντας σε πιο ασφαλή μονοπάτια. Στην πρώτη του εμφάνιση σε Βαλκανικό αγώνα σε μια πίστα που δεν είχε αγωνιστεί ποτέ, ο Ροδίτης έδειξε ότι έχει τις δυνατότητες να απειλήσει τους πρωταγωνιστές του Βουλγάρικου πρωταθλήματος και να κάνει μαζί με τον Γιάννη Τουρατζίδη ένα ισχυρό δίδυμο για την χώρα μας. Παρά τις μέτριες εκκινήσεις τερμάτισε στην έβδομη και όγδοη θέση της κατηγορίας φέρνοντας τον στην έβδομη θέση της MX2.

Σωτήρης Παππάς

Σωτήρης Παπάς

Ο δυναμικός Σωτήρης Παπάς αντιμετώπισε προβλήματα με την πίσω ανάρτηση στο λασπωμένο πρώτο σκέλος έχοντας πτώσεις που τον έβγαλαν εκτός ρυθμού. Στο δεύτερο σκέλος το τερέν ήταν πιο οικείο θυμίζοντας Γιαννιτσά, με τον Θεσσαλονικιό να ανεβάζει την αποδώσει του τερματίζοντας ενδέκατος.

Αντώνης Σάγμαλης

Αντώνης Σάγμαλης

Δεύτερη εμφάνιση για τον Αντώνη Σάγμαλη στην ΜΧ2 και πρώτη σε Βαλκανικό αγώνα δίνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Ο δεκατετράχρονος αναβάτης έτρεχε μόνο στο πρώτο σκέλος τερματίζοντας στην δωδέκατη θέση, αν και στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν δέκατος χάνοντας δυο θέσεις στους τελευταίος γύρους. Σίγουρα η επίδοση ήταν πολύ καλή έχοντας να διαχειριστεί τις δυνάμεις του, ξέροντας ότι ο κύριος αγώνας για αυτόν ήταν τα δυο σκέλη της MX-85.

Ανδρέας Καρασάββας

Ανδρέας Καρασάββας

Απόλλων Συναπίδης

Απόλλων Συναπίδης

Σε παράλληλη τροχιά κινήθηκαν οι Ανδρέας Καρασάββας και Απόλλων Συναπίδης. Στο πρώτο σκέλος οι δυο Έλληνες ήταν διστακτικοί βλέποντας την πρώτη δεκάδα να κάνουν πολύ επιθετική και γρήγορη οδήγηση. Στο δεύτερο σκέλος κινήθηκαν πολύ καλύτερα κατεβάζοντας τους χρόνους τους και μπαίνοντας μέσα στην εικοσάδα.

Αντώνης Σάγμαλης

Αντώνης Σάγμαλης

Στην MX-85 ο Αντώνης Σάγμαλης έδωσε σκληρές μάχες και στα δυο σκέλη με τον Βούλγαρο Nikolay Malinov για την κατάκτηση της νίκης. Στο πρώτο σκέλος ένα μικρό γλίστρημα στον τελευταίο γύρο έχοντας εξαπολύσει επίθεση στον Malinov για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του στοίχισε μερικά δευτερόλεπτα αφήνοντας τον στην δεύτερη θέση. Στο δεύτερο σκέλος ο Αντώνης Σάγμαλης μπήκε δυνατά, πέρασε στην πρώτη θέση, οδήγησε δυο γύρους κάνοντας και τον ταχύτερο χρόνο, αλλά στους τελευταίους γύρους ο Malinov βρήκε τον τρόπο να βρεθεί μπροστά του.

Μάριος Κανάκης

Μάριος Κανάκης

Ο Μάριος Κανάκης στο πρώτο σκέλος μέχρι τα μέσα ήταν στην πέμπτη θέση αλλά στους τελευταίους γύρους δεν κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Victor Neychev τερματίζοντας τελικά έκτος. Στο δεύτερο μια πτώση στον πρώτο γύρο τον υποχρέωσε να χάσει περίπου ένα λεπτό. Ο δωδεκάχρονος ανέβασε ρυθμούς κερδίζοντας πέντε θέσεις τερματίζοντας τελικά έβδομος, χάνοντας την έκτη θέση στο σύνολο για δυο δευτερόλεπτα από τον Βούλγαρο Dakov που στο τέλος ισοβάθμησαν.

Χρήστος Τομαράς

Χρήστος Τομαράς

Δυο αναβάτες από την Νότια Ελλάδα ταξίδεψαν από την Αμαλιάδα και το Μεσολόγγι για να συμμετάσχουν στον αγώνα παρά την πολύωρη ταλαιπωρία, οι Χρήστος Τομαράς και Διονύσης Κονδυλόπουλος, ήταν ορεξάτοι θέλοντας μια καλή εμφάνιση αλλά ήταν άτυχοι στην ΜΧ. Ο περσινός πρωταθλητής της Ελληνικής Οpen έμπλεξε στην πρώτη στροφή του πρώτου σκέλους ξεκινώντας τελευταίος. Παρά το ότι είχε να ανταγωνιστεί μοτοσυκλέτες των 450 κυβικών κατάφερε να ανεβεί στην τέταρτη θέση του πρώτου σκέλους. Στο δεύτερο πετάχτηκε καλύτερα από όλους στην εκκίνηση αλλά η διαφορά δύναμης τον έφερε στην τρίτη θέση στην πρώτη στροφή. Οδηγώντας εξαιρετικά απείλησε τον Βούλγαρο Martin Dodorov τερματίζοντας ένα δευτερόλεπτο πίσω του στην τρίτη θέση. Αν και η συγκομιδή βαθμών του Έλληνα ήταν πολύ καλή, η εικόνα των δυο αγώνων είχαν διαφορετικούς πρωταγωνιστές με τον Έλληνα να μένει στην τέταρτη θέση.

Διονύσης Κονδυλόπουλος

Διονύσης Κονδυλόπουλος

Ο Διονύσης Κονδυλόπουλος ξεκίνησε άσχημα τον αγώνα καθώς έμπλεξε σε μπελάδες στην πρώτη στροφή, έχοντας έναν μικροτραυματισμό και μια μηχανική βλάβη που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει μετά από δυο γύρους. Στο δεύτερο αν και είχε κάποιες ενοχλήσεις μπήκε στον αγώνα τερματίζοντας στην ένατη θέση του δεύτερου σκέλους, κινούμενος σε ασφαλείς ρυθμούς.

Δημήτρης Μπαξεβάνης

Δημήτρης Μπαξεβάνης

Ο μοναδικός Έλληνας αναβάτης της κατηγορίας στην MX1, Δημήτρης Μπαξεβάνης έδωσε μάχες με τους Manev και Venev στα δυο σκέλη χωρίς να θέλει να πάρει μεγάλο ρίσκο. Αν και κινήθηκε σε γρήγορους ρυθμούς τα σαμαράκια στο πάνω μέρος της πίστας τον προβλημάτισαν στο δεύτερο συνεχόμενο ταξίδι του στην γειτονική Βουλγαρία με ακόμη μια έκτη θέση για τον Καβαλιώτη αναβάτη, που το προηγούμενο Σαββατοκύριακο βρέθηκε στον αγώνα του Βουλγάρικου πρωταθλήματος στο Selvievo. Με τις δυο συμμετοχές του σε Γιαννιτσά και Samokov o Δημήτρης Μπαξεβάνης βρίσκεται στην πέμπτη θέση της ως τώρα βαθμολογίας.

Οι Βασίλης Πακαταρίδης, Στάθης Φυσέκης και Άγγελος Βογιατζής λόγο κάποιον προβλημάτων δεν κατάφεραν να συμμετέχουν στον αγώνα αλλά βρέθηκαν στον πλευρό των Ελλήνων αναβατών στηρίζοντας την προσπάθεια τους.

Επόμενος αγώνας είναι στο Τρόγιαν της Βουλγαρίας στις 10 Οκτωβρίου που αναμένεται να υπάρχει και εκεί δυναμικό παρών από Ελληνικής πλευράς, καθώς το τοπίο στο πρωτάθλημα βορείου Ελλάδος που ξεκίνησε με αναβολή δεν φαίνεται να είναι ευοίωνο.

Αποτελέσματα του αγώνα Εδώ. Βαθμολογίες πρωταθλήματος Εδώ.

Σύντομα Φωτογραφικό Υλικό.

Ν. Ζέλλιος

 

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.