Η Καρδίτσα είχε την τιμητική της την φετινή χρονιά καθώς από εκεί ξεκίνησε η αγωνιστική χρόνια για το Εnduro αλλά και εκεί γράφτηκε ο επίλογος για τα περιφερειακά πρωταθλήματα Εnduro Βόρειου και Νοτίου Ελλάδος.

Μια χρονιά που κύλησε ομαλά χωρίς προβλήματα έκλεισε με μια γιορτή κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες, σε ένα εξαιρετικό τερέν, με μια ταχύτατη και ιδιαίτερα τεχνική διαδρομή. Ο συγκεκριμένος αγώνας εκτός από όλους τους διεκδικητές των περιφερειακών πρωταθλημάτων έφερε και αρκετούς αναβάτες του Πανελληνίου πρωταθλήματος στην Καρδίτσα για να δώσουν ακόμα μεγαλύτερο κύρος στον συγκεκριμένο αγώνα που ήταν κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα.

Σιαφαρίκας Βασίλειος 1ος Γενικής

Σιαφαρίκας Βασίλειος 1ος Γενικής

Την άτυπη γενική του αγώνα και την νίκη στην Εxpert κατέκτησε ο ΣΙΑΦΑΡΙΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ οχτώ δευτερόλεπτα μπροστά από τον ΚΑΚΟΛΥΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ενώ ο ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΚΙΜΩΝ ήταν τρίτος. Στα περιφερειακά πρωταθλήματα οι νότιοι αναβάτες ήταν ταχύτεροι σε όλες τις κατηγορίες με τον ΚΑΡΠΟΥΖΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ να είναι το πρόσωπό του αγώνα με μια επιβλητική πέμπτη θέση στην άτυπη γενική. Οι ΚΑΡΠΟΥΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ(Ε1), ΡΗΓΑΣ ΗΛΙΑΣ(Ε2), ΤΣΕΠΕΡΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Ε3), ΚΟΛΕΥΡΗΣ ΝΑΘΑΝΑΗΛ(ES), ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Ehobby) και ΓΕΡΟΝΤΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Junior Sprint) κατέκτησαν τους τίτλους στην νότια Ελλάδα, ενώ οι ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ(Ε1), ΒΑΡΣΑΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ(Ε2), ΚΑΛΛΙΝΗΣ ΙΩΣΗΦ(Ε3), ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ES) και ΜΑΤΙ ΑΡΗΣ (Ehobby) στέφθηκαν πρωταθλητές στο Βόρειου.

Σιαφαρίκας – Τρίγκας

 

Στην κατηγορία Εxpert βαθμολογήθηκαν όλοι οι αναβάτες που αγωνίστηκαν και είχαν συμμετοχή στο φετινό Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ο ΚΑΚΟΛΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα γράφοντας τον πρώτο χρόνο στην πρώτη ειδική αλλά από εκεί και πέρα ο ΣΙΑΦΑΡΙΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ανέβασε ρυθμούς και κατέκτησε δίκαια την πρώτη θέση στην κατηγορία και την άτυπη γενική, έχοντας τον απόλυτο χρόνο της ημέρας στην τελευταία ειδική με 5:52.45 και είναι σίγουρο ότι θα έσπαγε και το φράγμα του 5:50 αν δεν έβρισκε στο τέλος τον ΤΡΙΓΚΑ ΓΙΑΝΝΗ με το δίχρονο YAMAHA 500 του 1990. Ο ΚΑΚΟΛΥΡΗΣ πίεσε οδήγησε θεαματικά αλλά δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον δαιμονιώδη ρυθμό του ΣΙΑΦΑΡΙΚΑ, μένοντας στην δεύτερη θέση. Καλή και η παρουσία του ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ ΚΙΜΩΝ που παρά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο πόδι του, συμμετείχε στον αγώνα προσπαθώντας για το καλύτερο τερματίζοντας τρίτος. Υπόθεση YAMAHA οι υπόλοιπες τρεις θέσεις της κατηγορίας με τους ΚΟΙΝΩΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟ, ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟ και ΠΙΣΙΜΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟ να κλείνουν την χρονιά με ακόμα μια καλή παρουσία. Aξιοσημείωτη η επίδοση του ΤΡΙΓΚΑ ΓΙΑΝΝΗ με μια μοτοσυκλέτα Vintage που κατάφερε να τερματίσει στην εικοστή ένατη θέση της άτυπης γενικής.

Πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδος:

Καρπούζης Δημήτριος Νικητής και πρωταθλητής κατηγορίας Ε1

Ο ΚΑΡΠΟΥΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος χωρίς να αφήσει κανένα σημείο αμφισβήτησης στην Ε1. Πραγματικά εντυπωσιακός, οδήγησε λυσσασμένα παίρνοντας την νίκη και τον τίτλο. Ο ΚΟΡΔΟΝΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ήταν δεύτερος βλέποντας τον αναβάτη από την Σπερχειάδα να ανοίγει γρήγορα την διαφορά τους χωρίς να μπορεί αυτή την φορά να τον απειλήσει. Τρίτος στην καλύτερη του εμφάνιση στο χώρο του Εnduro ήταν ο νεαρός ΚΑΡΙΜΑΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ από την Ικαρία. Στην τέταρτη και πέμπτη θέση τερμάτισαν οι ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ και ΚΑΡΠΟΥΖΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ με τον ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ να είναι έκτος αφήνοντας οριακά εκτός εξάδας τους ΒΛΑΣΕΡΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ και ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ ΓΕΩΡΓΙΟ. Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ που είχε βάσιμες ελπίδες για τον τίτλο τελικά δεν κατάφερε να συμμετάσχει στον αγώνα.

Ρήγας Ηλίας Νικητής και Πρωταθλητής κατηγορίας Ε2

Στην Ε2 ακόμα μια νίκη και δεύτερος τίτλος για την νεοσύστατη ΛΕ.Μ.ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ. Ο δυναμικός ΡΗΓΑΣ ΗΛΙΑΣ με πέντε στα έξι πήρε δίκαιά τον τίτλο με ακόμα μια πολύ καλή εμφάνιση. Ο πεισματάρης ΠΥΡΛΗΣ ΑΡΗΣ είχε ελπίδες μετά τις δύο πρώτες ειδικές, καθώς η διαφορά τους ήταν μικρή αλλά στην τρίτη έκανε λάθος χάνοντας την επαφή του με τον ΡΗΓΑ και τις ελπίδες για νίκη. Μέσα στους πρωταγωνιστές της κατηγορίας για ακόμα μια φορά ο Χαλκιδαίος ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ τερματίζοντας τρίτος στον αγώνα και στο πρωτάθλημα. Ακόμα μια καλή παρουσία και για τον ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ που ήταν κοντά στην πρώτη τριάδα. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ και ΓΚΛΙΑΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ενώ ο ΜΠΙΝΙΑΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ πλήρωσε το κακό του ξεκίνημα μένοντας τελικά έβδομος.

Τσεπερκας Νικόλαος Νικητής και Πρωταθλητής κατηγορίας Ε3

Στην τελευταία ειδική κρίθηκε η νίκη και ο τίτλος στην Ε3. Ο ΤΣΕΠΕΡΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ παρά την ταλαιπωρία που τράβηξε για να φτάσει στην Καρδίτσα έκλεισε την χρονιά με νίκη και τίτλο, αφήνοντας τον εκρηκτικό αλλά επιρρεπή στα λάθη ΤΣΙΠΑ ΜΙΧΑΗΛ στην δεύτερη θέση. Σίγουρα αρκετά απρόσμενη εξέλιξη στους τελευταίους δυο αγώνες με την τελική βαθμολογία να επιβραβεύει την σταθερότητα του ΤΣΕΠΕΡΚΑ. Ο ΦΛΩΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ τερμάτισε στην τρίτη θέση ενώ αρκετά προβλήματα αντιμετώπισε ο ΡΟΥΣΣΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ πού τερμάτισε τέταρτος μπροστά από τους ΣΑΜΑΤΙΑΛΗ ΧΡΗΣΤΟ και ΚΑΤΣΟΓΡΙΔΑΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ.

Μπελίτσης Παναγιώτης Νικητής στην κατηγορίας ES

Δεύτερος αγώνας και νίκη για τον ΜΠΕΛΙΤΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ στην ES που βρίσκει σιγά σιγά τις ιδανικές γραμμές και τα πατήματα ώστε να γράφει γρήγορους χρόνους και στο Enduro. Ο ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΙΟΣ απείλησε τον ΜΠΕΛΙΤΣΗ σε όλη την διάρκειά της ημέρας τερματίζοντας 14.06 πίσω του. Ο ΚΟΛΕΥΡΗΣ ΝΑΘΑΝΑΗΛ ταξίδεψε στην Καρδίτσα έχοντας σκοπό ακόμη έναν τίτλο στην ΕS και όχι απόλυτα κυνηγώντας την νίκη. Στην αρχή της ημέρας πίεσε κάνοντας λάθη, ενώ στην συνέχεια πήγε σε πιο ασφαλείς ρυθμούς καθώς η διαφορά του από τους δύο πρώτους ήταν μεγάλη και οι βαθμοί της τρίτης θέσεις ήταν υπεραρκετοί για να του δώσουν τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο. Τέταρτος τερμάτισε ο ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ με τους ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΘΕΟΔΩΡΟ και ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗ ΑΝΔΡΕΑ να συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα.

Δουρής Γεώργιος Νικητής στην κατηγορία ΕΝ

Νίκη ψυχολογίας στην ΕΝ για τον νεαρό ΔΟΥΡΗ ΓΕΩΡΓΙΟ στην δεύτερη του συμμέτοχη απέναντι στον πρωταθλητή της κατηγορίας ΔΕΡΜΑΤΑ ΒΑΣΙΛΗ.

Χριστόπουλος Κωνσταντίνος Νικητής και Πρωταθλητής κατηγορίας ΕΗ

 

Στην Ehobby ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ πήρε την νίκη και τον τίτλο με τον ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΥΛΟ να εγκαταλείπει στο πρώτο γύρο.

Γεροντάκης Κωνσταντίνος Νικητής στην κατηγορίας ΕJS

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ απέφυγε τα λάθη στην Junior Sprint και οδήγησε ιδιαίτερα ώριμα πάρα το μικρο της ηλικίας του. Οι χρόνοι του εντυπωσιακοί φέρνοντας τον νεαρό αναβάτη στην δέκατη ογδόη θέση μετά την τρίτη ειδική κάνοντας ταχύτερα περάσματα από τον Τρικαλινό ΝΤΕΒΕΤΖΗ ΙΩΑΝΝΗ.

Πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδος:

Γκόσκινος Κωνσταντίνος Νικητής στην κατηγορία Ε1

Στην Ε1 ο ανανεωμένος ΓΚΟΣΚΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ πήρε την νίκη έχοντας σταθερότερο ρυθμό και αποφεύγοντας τα λάθη. Ο Βεροιώτη πήρε ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την συνέχεια του αγώνα στην δεύτερη ειδική όταν ο ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ που θα μπορούσε να απειλήσει έχασε αρκετό χρόνο. Καλή η εμφάνιση του ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ που παρά το λάθος του τερμάτισε στην δεύτερη θέση, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ κατακτώντας και τον τίτλο σε μια κατηγορία που βαθμολογήθηκαν μόνο οι τέσσερις αγώνες. Ο ΨΑΡΡΑΣ ΠΑΥΛΟΣ μπορεί να έχασε ενέργεια από την ίωση που τον ταλαιπώρησε λίγες ώρες πριν τον αγώνα και να τερμάτισε τέταρτος αλλά είχε τον καλύτερο συνολικό χρόνο στις τελευταίες δύο ειδικές και τον απόλυτο χρόνο της κατηγορίας. Πέμπτος τερμάτισε ο παγκόσμιος πρωταθλητής κωπηλασίας ΓΚΟΥΝΤΟΥΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ.

Βαρσάμης Δημήτρης Νικητής και Πρωταθλητής κατηγορίας Ε2

Στην Ε2 ο ΒΑΡΣΑΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ήταν άτυχος και δεν είχε την συγκέντρωση που χρειαζόταν ο συγκεκριμένος αγώνας και παραλίγο να το πληρώσει. Ένα απρόσμενο γεγονός στην αρχή του αγώνα τον φόρτωσε με άγχος και με μια ποινή δέκα δευτερολέπτων. Ο αναβάτης από το Συκούριο στις πρώτες δύο ειδικές ήταν νευρικός δίνοντας το δικαίωμα στον ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟ να βρίσκετε μπροστά και να έχει βάσιμες ελπίδες να κατακτήσει τον τίτλο, με τους δυο αναβάτες να κινούνται στον ίδιο ρυθμό. Μέχρι την τελευταία ειδική ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ήταν μπροστά με τον ΒΑΡΣΑΜΗ να έχει ροκανίσει την διαφορά τους στην τρίτη ειδική. Τελικά τέσσερα δευτερόλεπτα ήταν ταχύτερος ο ΒΑΡΣΑΜΗΣ στην τέταρτη ειδική καταφέρνοντας να πάρει μια πολύ αγχωτική νίκη και τον τίτλο απέναντι σε ένα άξιο και μαχητικό αντίπαλο όπως αποδείχθηκε. Καλή η παρουσία και άλλων δύο αναβατών που τον επόμενο χρόνο θα βρίσκονται στο σύλλογο του Σ.ΜΟ.ΚΥ. Οι ΜΠΟΥΤΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ και ΖΙΑΓΚΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ τερμάτισαν στην τρίτη και τέταρτη θέση κατακτώντας και τις αντίστοιχες θέσεις στο πρωτάθλημα. Πέμπτος τερμάτισε ο έμπειρος ΜΑΚΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ που έχει ταλαιπωρηθεί τα τελευταία δυο χρόνια με τραυματισμούς, ενώ έκτος ήταν ο ΔΙΔΑΓΓΕΛΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ.

Καλλίνης Ιωσήφ Νικητής και Πρωταθλητής κατηγορίας Ε3

Στην Ε3 ο ΚΑΛΛΙΝΗΣ ΙΩΣΗΦ μετά τον τραυματισμό του ΚΥΡΙΤΣΗ ΑΝΔΡΕΑ και την συμμετοχή μόλις δύο αναβατών στην κατηγορία, ταξίδεψε στην Καρδίτσα έχοντας σίγουρο τον τίτλο. Προσπάθησε να πάει γρήγορα αλλά μια πτώση στην πρώτη ειδική του έφερε έναν τραυματισμό, με τον αναβάτη από την Αλιστράτη να έχει από το κλείσιμο του πρώτου γύρου στόχο μόνο τον τερματισμό. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο ΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΪΟΣ.

Παπαγιάννης Νικόλαος Νικητής και Πρωταθλητής κατηγορίας ES

Στην ES ο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ έχοντας εξασφαλίσει τον τίτλο, καθώς ο ΚΑΛΕΝΔΕΡΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ που είχε μαθηματικά λίγες ελπίδες τελικά δεν συμμετείχε λόγο ενός προβλήματος υγείας, κινήθηκε γρήγορα αποφεύγοντας τις υπερβολές, γράφοντας τον τέταρτο χρόνο στο Βορείου. Για την δεύτερη θέση οι ΑΛΕΞΙΟΥ ΒΑΪΟΣ και ΑΛΕΞΙΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ έδωσαν μάχη με τον τοπικό να κατακτά την δεύτερη θέση. Κοντά τους σε ρυθμό ήταν και ο ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ που τερμάτισε τέταρτος, ενώ πέμπτος ήταν ο ΣΙΑΦΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ.

Αγορίτσας Βασίλειος Νικητής στην κατηγορία ΕΗ

Τέλος στην Ehobby ο ΑΓΟΡΙΤΣΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ κατάφερε να επιβληθεί του ΠΛΕΣΙΩΤΗ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ, ενώ ο ΝΤΕΒΕΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ήταν ο μονός της κατηγορίας Junior Sprint κάνοντας λάθη στην πρώτη και την τρίτη ειδική χωρίς να μπορεί να απειλήσει τον ΓΕΡΟΝΤΑΚΗ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟ του νοτίου.

Ντεβετζής Ιωάννης

Ήταν ο τέλειος επίλογος σε μια καλή χρονιά για το Εnduro σε ένα πάντρεμα και μια γνωριμία των δυο περιφερειακών πρωταθλημάτων . Σίγουρα όλοι βγήκαν κερδισμένοι από το συγκεκριμένο αγώνα . Το προσωρινό πρωτάθλημα άλλους τους ευχαρίστησε καθώς θα υπάρχουν πολλοί αγώνες και δεν θα υπάρχουν αγώνες που θα μετράνε μόνο στα περιφερειακά πρωταθλήματα αλλά έφερε και αντιδράσεις καθώς επιστρέφουμε σε πολλούς αγώνες και μεγάλης διάρκειας αγωνιστική περίοδο με πολλά έξοδα για τους αγωνιζόμενους . Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν στην Γ.Σ. το επόμενο Σάββατο.

Αποτελέσματα ΕΔΩ.

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.