ewc logoΣτο παγκόσμιο πρωταθλήματα enduro έχουμε αρκετές αλλαγές προσώπων, σε εταιρίες αλλά και κατηγορίες, όλες οι κατηγορίες αναμένονται με ενδιαφέρουσες μάχες από αναβάτες που επιθυμούν τον πολυπόθητο τίτλο. H κατηγορία που θα γίνει πραγματικός πόλεμος είναι η E2 με τέσσερις πρωτοκλασάτους αναβάτες να θέλουν να αποδείξουν την αξία τους. Στις 5-6 Μαρτίου ξεκινά το πρωτάθλημα με τον πρώτο αγώνα στην solsona της Ισπανίας και εμείς σας παρουσιάζει τους πρωταγωνιστές ανά κατηγορία.

Στην E1 έχουμε αλλαγή προσώπων καθώς  οι τρεις πρώτοι της γενικής κατάταξης Meo, Salminen και Seistola δεν θα βρίσκονται ποια σε αυτή την κατηγορία. O Meo μεταπήδησε στην E2, ο Salminen μετά από μια γεμάτη καριέρα με νίκες και τίτλους αποχώρησε στα 38 του και ο Seistola θα βρίσκεται στην E3. Μεγάλο φαβορί της κατηγορίας  ο 2 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της E3 Γάλλος Christophe ΝΑΜΒΟΤΙΝ με KTM που μετά από 6 χρόνια άλλαξε κατηγορία στο γενικό φρεσκάρισμα της εταιρίας. Ο Φιλανδός Eero REMES με TM ήταν ο τέταρτος της περσινής γενικής κατάταξης προβάλει σαν δεύτερο φαβορί στην κατηγορία και με λίγο τύχη ίσως και να χαμογελάσει στο τέλος της χρονιάς. Ο Ισπανός Cristobal GUERRERO είναι ο δεύτερος αναβάτης της KTM, ικανός για το καλύτερο και για το χειρότερο, ήταν πρωταθλητής στην EJ το 2005 με πολλές διακυμάνσεις στην απόδοση, φαντάζει σαν τρίτο φαβορί.

Ικανοί για πολύ καλά πλασαρίσματα και ίσως για νίκες υπό συνθήκες αλλά όχι πρώτα βαφορί για τίτλο : O Γάλλος Nicolas DEPARROIS με HONDA της Ina TV Racing του Γιάννη Κολιγριάτη, O Ιταλός Thomas OLDRATI με HVA πρωταθλητής EJ του 2008 που πέρσι στάθηκε άτυχος και δεν ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα,  Οι δυο Γάλλοι της Sherco Jérémy TARROUX και Anthony BOISSIERE που πέρσι με γεμάτη την κατηγορία έκαναν και πολύ καλές εμφανίσεις με μια νίκη και μια δεύτερη θέση για την εταιρία.

Ακόμα στην κατηγορία υπάρχουν οι Γάλλοι Marc BOURGEOIS Kevin ROHMER με Yamaha οι Ιταλοί Maurizio MICHELUZ με Suzuki και Rudi MORONI με KTM ο Ισπανός Jaume BETRIU με HVA και ο Σουηδός Jakob MORHED με Honda.

Στην E2 καρέ του άσσου με τέσσερις εταιρίες να βάζουν τα μεγαλύτερα τους αστέρια στο κυνήγι του τίτλου της κατηγορίας. Ο Γάλλος Antoine MEO με KTM έχοντας κατακτήσει τέσσερις τίτλους επιστρέφει μετά από δυο χρόνια στην E2 για ακόμα έναν τίτλο. Ο Ιταλός περσινός πρωταθλητής Alex Salvini με HONDA θέλει να επαναλάβει την περσινή του επίδοση ξέροντας ότι φέτος το έργο του θα είναι πολύ δύσκολο. Ο Γάλλος RENET Pierre Alexandre με HΝΑ πρωταθητής του 2012 στην κατηγορία θέλει να ανακτήσει τον τίτλο του μετά από μια μέτρια χρονιά. Ο επίσης Γάλλος AUBERT Johnny με BETA 2 φορές πρωταθλητής στην κατηγορία θέλει να αποδείξει ότι βρίσκεται ακόμα σε υψηλό επίπεδο με την νέα του εταιρία.

Για όλους τους υπόλοιπους τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα καθώς οι δυνατότητες και η εμπειρία τους είναι πολύ μικρότερη απο των τεσσάρων αστέρων της κατηγορίας. Aυτοί που μάλλον θα ξεχωρίσουν από τους υπόλοιπους θα είναι οι Iσπανοί Oriol ΜΕΝΑ με Beta, Lorenzo SANTOLINO με Sherco kai Victor GUERRERO με KTM.

Στην Ε3 το σκηνικό είναι πολύ μπερδεμένο με τον Ιvan τον τρομερό να φαίνεται σαν το ακλόνητο φαβορί, αλλά με πόλους μνηστήρες έτοιμους και διψασμένους για έναν τίτλο. Ο Ισπανός Ivan CERVANTES με KTM τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής σε κατηγορίες του E.W.C. επιστρέφει μετά από 4 χρόνια στην Ε3 με μόνο σκοπό το πρωτάθλημα. Ο Εσθονός Aigar LEOK με TM μετά από δυο χρονιές στο pontioum της γενικής θέλει έναν τίτλο στην Ε3 με όπλο την σταθερότητα που τον διακρίνει. Ο Σουηδός Joakim LJUNGGREN με ΗΝΑ 2 φορές παγκόσμιος στην ΕJ στην τέταρτη του χρονιά,  στην E3 θέλει τον τίτλο στην κατηγορίας. Ο Γάλλος Mathias BELLINO με HVA 2 φορες πρωταθλητής στην EJ απέδειξε πέρσι ότι είναι πολύ ανταγωνιστικός και στις μεγάλες κατηγορίες αν και μόλις 23 χρονών. Ο Φιλανδός Matti SEISTOLA με Sherco μετά την περσινή του καλή επίδοση άλλαξε εταιρία, κατηγορία,  και είναι έτοιμος φέτος για ακόμα ψηλότερα. O χαμoγελαστός Aυστραλός Matthew PHILLIPS με KTM μετά τον περσινό του τίτλο στην ΕJ πήρε μεταγραφή στην KTM και ετοιμάζεται να συλλέξει εμπειρίες στην πρώτη του χρονιά σε μεγάλη κατηγορία. Αυτό δεν τον εμποδίζει να χτυπήσει θέσεις και νίκες όπου μπορεί. Ο Πορτογάλος Luis CORREIA με Beta θα προσπαθήσει να βρίσκεται κοντά στους υπόλοιπους και να εκμεταλλευτεί τυχόν ατυχίες τους,  ξέροντας ότι το πρωτάθλημα φέτος θα είναι μακρύ. Οι Ιταλοί Deny PHILLIPAERTS με Beta, Manuel MONNI με HVA, Simone ALBERGONI με KTM καθώς και οι Γάλλοι Fabien PLANET με Sherco και Jérémy JOLY με KTM ξέρουν ότι τα πράγματα θα είναι πολλοί δύσκολα για αυτούς αλλα στην καλή τους μέρα μπορούν να φέρουν πολύ καλά αποτελέσματα.

Η E JUNIOR είναι η κατηγορία με τις περισσότερες συμμετοχές έχοντας αναβάτες ενθουσιώδεις και πολύ θεαματικούς, με τις BETA και HUSQVARNA να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την κατάκτηση του τίτλου. Ο Ιταλός Giacomo REDONDI με Beta φετινός πρωταθλητής του SuperEnduro στην μικρή κατηγορία θέλει να βάλει και ένα δεύτερο τίτλο στο παλμαρέ του, πέρσι ήταν δεύτερος πίσω από το PHILLIPS που φέτος αποχώρησε από την κατηγορία. Ο Βρετανός Danny MCCANNEY με Beta περσινός πρωταθλητής του superenduro αρκέστηκε πέρσι στην τρίτη θέση της κατηγορίας, αν είναι πιο σταθερός έχει πολλές ελπίδες για τον τίτλο. Ο Γάλλος Loïc LARRIEU με HVΑ πέρσι έκανε κάποιες εκπληκτικές εμφανίσεις, φέτος ίσως είναι η σειρά του να κάνει μια ολοκληρωμένη καλή χρονιά. Ο Βρετανός Jamie MCCANNEY με HVA μικρός αδερφός του Daniel περσινός πρωταθλητής στα youth125 θα προσπαθήσει να κάνει μια αξιοπρεπή χρονιά και να βρεθεί όσο ψηλότερα γίνεται.

Ο άγνωστος εκτός των συνόρων της χώρας του, Πολωνός Pawel SZYMKOWSKI με KTM έκανε μια πολύ καλή χρονιά στα superenduro φέτος και δείχνει να είναι αναβάτης υψηλού επιπέδου. Όμως στην συγκεκριμένη κατηγορία οποιοσδήποτε αναβάτης μπορεί να είναι διεκδικητής του τίτλου. Όλοι τους είναι ταλαντούχοι αλλα, κάτω από 23 χρονων με ενθουσιασμό και διακυμάνσεις στις επιδόσεις τους. Μερικοί από τους υπόλοιπους είναι οι Ιταλοί Nicolo MORI με KTM, Jonathan ZECCHIN με KTM, Dawid CIUCCI με TM, οι Ισπανοί Arnau SOLA με Gas Gas, Eloi SALSENCH με KTM, ο Γάλλος Jérémy CARPENTIER με HM Honda, ο Σουηδός Martin LARSSON με KTM και ο Εσθονός Rannar UUSNA με KTM.

Στα youth125 τα παιδία παίζει και προσφέρει θέαμα σε όσους θα περιμένουν να δουν την κατηγορία τους. Ο περσινός δεύτερος Σουηδός Albin ELOWSON με HΝΑ φαίνεται να είναι το μεγάλο φαβορί με τον Χιλιανό Benjamin HERRERA με TM να είναι κοντά στις πιθανότητες για τίτλο. Οι Ιταλοί Matteo BRESOLIN με KTM, Davide SORECA με Yamaha, οι Γάλλοι Luca GARELLO με HM Honda, Anthony GESLIN και Jérémy MIROIR με Yamaha και ο Σουηδός Jesper BORJESSON με HVA θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν τα προγνωστικά.

Τέλος στην κατηγορία που δεν θα απολαύσουμε στον δικό μας αγώνα και που αν ήταν ταινία θα λεγόταν ποια θα σταματήσει τη Laia. Η Ισπανίδα Laïa SANZ με Honda δυο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια είναι το μεγάλο φαβορί για τον τρίτο τίτλο της καριέρα της. Η Jane DANIELS με HVA από την Βρετανία είναι μόλις 20 χρονών και είναι ίσως η μόνη που μπορεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία της SANZ. Απο τις υπόλοιπες οι καλύτερες είναι οι Aυστραλέζες Jessica GARDINER με Sherco και Jemma WILSON με Yamaha και οι Γαλλίδες Juliette BERREZ με Yamaha και Geraldine FOURNEL με Sherco.

ENDURO Program

GP AMV of Catalunya05-06 AprilGP AMV of CatalunyaSolsona
GP Polisport of Portugal12-13 AprilGP Polisport of PortugalVale de Cambra
GP Maxxis of Greece10-11 MayGP Maxxis of GreeceKalambaka
GP of Finland07-08 JuneGP of FinlandHeinola
GP of Sweden14-15 JuneGP of SwedenEnköping
GP Acerbis of Mexico05-06 JulyGP Acerbis of MexicoGuanajuato
GP of Italy02-03 AugustGP of ItalyLumezzane
GP AMV of France13-14 SeptemberGP AMV of FranceBrioude
Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.