Ο επίλογος του παγκόσμιου πρωταθλήματος ENDURO γράφτηκε στο Cahors με αρκετά υψηλές θερμοκρασίες, πολλούς θεατές, ξηρό τερέν και αρκετή σκόνη στην πρώτη μεταβατική του χρονιά.

endurogp-podium-day1_ewc_2016_rnd_8_4079

Εορταστικό το κλίμα με τους Eero REMES, Matthew PHILLIPS και Steve HOLCOMBE να κατακτούν τους τίτλους στις κύριες κατηγορίες και τον εκρηκτικό Αυστραλό Matthew PHILLIPS να βάζει πρώτο το όνομα του στην λίστα της νέα γενιάς αγώνων Enduro. Σχεδόν όλοι οι πρωταγωνιστές του ENDURO και οι εταιρίες στο τέλος του αγώνα είχαν ένα καλό λόγο να χαμογελούν καθώς η συναρπαστική σειρά των οχτώ αγώνων δικαίωσε τις προσπάθειες των περισσοτέρων αλλά και αποχαιρέτησε τoν μεγάλο Ivan CERVANTES που μετά από δεκαπεντάχρονη παρουσία με πρωταθλήματα και δεκάδες νίκες αποφάσισε να αποχώρηση από το χώρο.

Πρώτη μέρα με επιστροφή στις νίκες για τον Mathias BELLINO

Οι Mathias BELLINO, Taylor ROBERT και Loïc LARRIEU ήταν οι πρωταγωνιστές με τον Mathias BELLINO να μπαίνει επικεφαλής του αγώνα από την αρχή παίρνοντας την νίκη και την δεύτερη θέση της κατάταξης στην ΕnduroGP, με τους Taylor ROBERT και Loïc LARRIEU να τον απειλούν σε όλη την διάρκεια του αγώνα τερματίζοντας στην δεύτερη και τρίτη θέση. Τελικά τέταρτος τερμάτισε ο Βρετανός Nathan WATSON αφού του αφαιρέθηκε στην συνεδρίαση των αγωνοδικών η ποινή των πέντε λεπτών που χρεώθηκε το πρωί του Σαββάτου. Πίσω του τερμάτισαν οι Matthew PHILLIPS και Eero REMES.

Στην E1 ο Φινλανδός Eero REMES πήρε αρχικά τη πρωτοπορία γράφοντας τον καλύτερο χρόνο στις τρεις από τις τέσσερις ειδικές, αλλά ο Βρετανός WATSON ανέβασε ρυθμό και τελικά ήταν ο νικητής. Τρίτος τερμάτισε ο Jamie McCANNEY που επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του δείχνοντας ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει του ISDE. Τέταρτος τερμάτισε ο Oscar BALLETTI που έχασε στην τελευταία ειδική την τρίτη θέση. Πέμπτος τερμάτισε ο Ivan CERVANTES που όλο το διήμερο θέλησε να ευχαριστήσει τους φίλους του στο χώρο του ENDURO με έκτο τον Pascal RAUCHENECKER.

Οι αναβάτες της E2 είχαν καθοριστική παρουσία στην εξέλιξη του αγώνα με τους έξι πρώτους να τερματίζουν στις πρώτες εννιά θέσεις της γενικής. Μια μάχη μεταξύ των Mathias BELLINO και Loïc LARRIEU βγαλμένη μέσα από το γαλλικό πρωτάθλημα έχοντας και αμερικανικό χρώμα με την παρουσία του Taylor ROBERT, ήταν η πρώτης ημέρας της Ε2. Τελικά ο BELLINO ήταν ο νικητής με τον Taylor ROBERT να είναι δεύτερος και τον LARRIEU να μένει τρίτος. Ο Αυστραλός Matthew PHILLIPS προτίμησε να πάει σε πιο ασφαλή μονοπάτια θέλοντας τον τερματισμό και κλείνοντας την μέρα στην τέταρτη θέση μπροστά από τους Ιταλούς SALVINI Alex και GUARNERI Davide. Ο Steve HOLCOMBE ήταν ο νικητής στην Ε3 παίρνοντας τον τίτλο της κατηγορίας. Δεύτερος τερμάτισε ο Manuel MONNI που προσπάθησε να απειλήσει τον Βρετανό αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Τρίτος τερμάτισε ο Johnny AUBERT που έχοντας σαν όπλο του την εμπειρία πήρε αυτό που πραγματικά ήθελε και δεν ήταν άλλο από την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα. Οι Γάλλοι Antoine BASSET, Jeremy JOLY και Romain DUMONTIER συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα.

Οι Giacomo REDONDI και Josep GARCIA έδωσαν μάχη σε όλες τις ειδικές με τον Ιταλό να παίρνει την νίκη στην τελευταία ειδική κρατώντας το αήττητο του σερί. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Albin ELOWSON μπροστά από την μάχη των Brad FREEMAN, Davide SORECA και Jeremy CARPENTIER.

Γαλλική κυριαρχία στην YOUTH-125 με τους Valerian DEBEAUD, Thomas DUBOST και Isaac DEVOULX να παίρνουν τις πρώτες θέσεις. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο πρωταθλητής Jack EDMONDSON μπροστά από τους FRANCISCO Enric και BEAUD Alexis.

Οι πιθανότητες κατάκτησης του τίτλου έφεραν την Γερμανίδα Maria FRANKE να παίρνει μια εκπληκτική νίκη μπροστά από τις Laia SANZ και Jane DANIELS.

Δεύτερη μέρα με νίκη για τον Taylor ROBERT.

2374-h6

Οι Mathias BELLINO, Taylor ROBERT και Loïc LARRIEU συνέχισαν τις πολύ καλές τους εμφανίσεις στο γαλλικό ΕnduroGP και την δεύτερη ημέρα, δίνοντας μάχη στους δυο πρώτους γύρους του αγώνα έχοντας τους WATSON, PHILLIPS, REMES και HOLCOMBE να βρίσκονται πίσω τους. Στις τελευταίες τρεις ειδικές ο Taylor ROBERT συνέχισε να είναι επικεφαλής του αγώνα με τον Loïc LARRIEU να είναι δεύτερος και τον Mathias BELLINO να κάνει αγώνα τακτική, καθώς βρισκόταν μπροστά από τους Steve HOLCOMBE και Eero REMES που ήταν οι κύριοι αντίπαλοι του στην μάχη της δεύτερης θέσης της EnduroGP. Τελικά τρίτος πίσω από τους ROBERT και LARRIEU τερμάτισε ο Nathan WATSON ανεβαίνοντας για έκτη φορά φέτος στο βάθρο με τέταρτο τον Αυστραλό Matthew PHILLIPS που του αρκούσε μόνο ένας βαθμός για να στεφθεί πρωταθλητής στην EnduroGP. Πίσω του τερμάτισαν οι BELLINO και HOLCOMBE που ήταν δεύτερος και τρίτος στην τελική κατάταξη του πρωταθλήματος.

Με νίκη έκλεισε την πρώτη του χρονιά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Εnduro ο Nathan WATSON στην κατηγορια E1, με τους McCANNEY Daniel και Eero REMES να τερματίζουν πίσω του με τον Φινλανδό να κατακτά τον τίτλο. Οι Pascal RAUCHENECKER, Jamie McCANNEY και Oscar BALLETTI συμπλήρωσαν την εξάδα.

Δίκαιη μοιρασιά και χαμόγελα για σχεδόν όλους στην Ε2, με τους Taylor ROBERT και Loïc LARRIEU να δίνουν μάχη για την νίκη στην γενική και την κατηγορία με τον Αμερικανό Taylor ROBERT να είναι ο τελικός νικητής . Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο πρωταθλητής Matthew PHILLIPS. Τέταρτος ο Mathias BELLINO τερματίζοντας δεύτερος στην κατηγορία και την γενική. Δεύτερη πολύ καλή εμφάνιση του GUARNERI Davide, τερμάτισε στην πέμπτη θέση, ενώ έκτος ήταν ο SALVINI Alex που ερχόταν από τον τραυματισμό του στο THE WALL.

Στην Ε3 ο πρωταθλητής της κατηγορίας Steve HOLCOMBE έκλεισε την χρονιά με ακόμα μια νίκη. Πίσω του τερμάτισαν οι Γάλλοι Antoine BASSET και Jeremy JOLY, ενώ την εξάδα συμπλήρωσαν οι οι Ιταλοί Manuel MONNI, OLDRATI Thomas και GRITTI Mirko.

Τελικά δεν κατάφερε να κλείσει την χρονιά έχοντας το απόλυτο ο Ιταλός Giacomo REDONDI χάνοντας τον τελευταίο αγώνα από τον Ισπανό Josep GARCIA, την πρώτη μέρα προσπάθησε αλλά η εμπειρία του Ιταλού είχε τον τελευταίο λόγο, την δεύτερη μέρα ο Ισπανός βρήκε τον τρόπο να πάρει την νίκη με τους χρόνους και των δυο να είναι εξάδας γενικής. Οι Albin ELOWSON και Brad FREEMAN έδωσαν μάχη για την τρίτη θέση με τον ELOWSON να ανεβαίνει στο βάθρο ενώ πίσω τους τερμάτισαν οι SORECA Davide και STIGELL Henric.

Ο Ισπανός FRANCISCO Enric κατάφερε να πάρει μια δύσκολη νίκη έχοντας σαν μεγαλύτερους αντιπάλους του, τους Γάλλους Thomas DUBOST και Isaac DEVOULX. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Jack EDMONDSON μπροστά από τους DEBAUD Valerian και LE QUERE Leo.

Με νίκη έκλεισε την χρονιά η Ισπανίδα Laia SANZ παίρνοντας τον τίτλο, στην δεύτερη θέση τερμάτισε η Maria FRANKE ενώ τρίτη ήταν η Jane DANIELS.

Highlights Μέρα 1η

Highlights Μέρα 2η

Ν. Ζέλιος

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.