14-15 Απριλίου Enduro Κάτω Ολύμπου – Καλλιπεύκη.

Enduro-Lower-Olympus

Οι εγγραφές ανοίγουν Τέλη Ιανουαρίου

Το Επιτυχημένο Enduro Ραψάνη – Ολύμπου μεταφέρεται στη Καλιπεύκη και μετατρέπεται απο Μονοήμερο σε Διήμερο.

Η Καλλιπεύκη είναι χωριό στα Βορειοανατολικά του Νομού Λάρισας, σε υψόμετρο 1054 μ. Η παλιά του ονομασία του χωριού πριν 1927 ήταν «Νεζερός», η οποία προέρχεται από τη σλαβική ρίζα “έζερο” (το “ν” είναι ευφωνικό), που σημαίνει λίμνη. Ιδρύθηκε κατά τους ύστερους ρωμαϊκούς χρόνους και υπήρξε από το 10ο αι μ.Χ. έδρα επισκόπου, εξαρτώμενου από το Μητροπολίτη Λάρισας. Κεντρικό σημείο του Κάτω Ολύμπου, αποτέλεσε σπουδαία θέση των κλεφτών κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Μέχρι το 1911 υπήρχε στην περιοχή η λίμνη Ασκυρίδα ή Ασκουρίδα, η οποία αποξηράνθηκε και έδωσε θέση για καλλιεργήσιμες εκτάσεις 5.500 στρεμμάτων. Τα τελευταία χρόνια συζητείται η -εν μέρει- ανασύστασή της. Το σημερινό όνομα του χωριού οφείλεται στα ωραία πευκοδάση που το περιβάλλουν. Γνωστά αξιοθέατα αποτελούν η Αγία Τριάδα και η Πατωμένη.

Πρόσβαση: Η πρόσβαση στην Καλλιπεύκη γίνεται οδικώς μέσω της εθνικής οδού από:

 • Λάρισα. Απέχει 50χλμ. και μπορεί κάποιος να φτάσει σε 45 λεπτά με έξοδο στο Μακρυχώρη και κατεύθυνση Γόννοι.
 • Θεσσαλονίκη. Απέχει 130χλμ. και μπορεί κάποιος να φτάσει σε 2 ώρες με έξοδο στο Πλαταμώνα και κατεύθυνση Παλαιό Παντελεήμονα.
 • Αθήνα. Απέχει 400χλμ. και μπορεί κάποιος να φτάσει σε 4 ώρες με έξοδο στο Μακρυχώρη και κατεύθυνση Γόννοι.

Διαμονή: Η Καλλιπεύκη παρέχει τον ξενώνα Ασκούρης με διαθεσιμότητα σχεδόν 50 ατόμων. Στον προαύλιο χώρο μπορούν να στηθούν σκηνές ή τροχόσπιτα. Η Τιμή Διαμονής είναι 15€/άτομο με πρωινό και για τους κατασκηνωτές 5€/άτομο με πρωινό. Ο ξενώνας διαθέτει ζεστό νερό, θέρμανση, πετσέτες και σκεπάσματα.

Η κατανομή των ατόμων γίνεται σε:

 • Πεντάκλινα με Διπλό κρεβάτι
 • Τετράκλινα με Διπλούς Καναπέδες
 • Τρίκλινα
 • Δίκλινα

Εναλλακτικά κοιτάτε σε κοντινή περιοχή Πόροι, Πλαταμώνα , Παλαιό Παντελεήμονα.

Ασφάλεια: Την ασφάλεια της διοργάνωσης θα καλύψει ιδιωτικό Ασθενοφόρο.

Η διαδρομή: Η Εκκίνηση και ο τερματισμός γίνεται στον ξενώνα Ασκούρι στην Καλλιπεύκη. Η διαδρομή είναι 58χλμ μικτή σχεδόν όλη σε δασικά μονοπάτια και περάσματα. Η φυσική ομορφιά της περιοχής και οι εναλλαγές της από χαμηλή βλάστηση σε πεύκο και έλατο, με φυσικές πηγές και ρυάκια την κάνουνε μοναδική. Είναι κυκλική και περνάει απο ψηλά τα χωριά Ραψάνη, Αιγάνη, Παλαιοί Πόροι, Παλαιό Παντελεήμονα, Ανω Σκοτίνα για να καταλήξει πίσω στην Καλλιπεύκη. Φτάνει στο ψηλότερο σημείο της στα 1550μ. και είναι βατή για όλους με κάποιες δυσκολίες στα σημεία. Θα υπαρξουν 4 Pro διαδρομές για όσους θέλουν περισσότερα. Η σήμανση είναι κατα κύριο λόγω με χρώμα Μπλέ, Βέλη κατεύθυνσης και κορδέλα μόνο στα ανοιχτά σημεία φουξ ή πορτοκαλί.

Οι Pro διαδρομές είναι:

 • Pro 1: 2Km
 • Pro 2: 1Km
 • Pro 3: 1Km
 • Pro 4: 3,5Km

Σταθμό ανεφοδιασμού δεν θα έχει αλλα υπάρχουν 5 σταθμοί ελέγχου με νερό για όποιον χρειαστεί.

 1. Σταθμός Δέση: 10Km
 2. Σταθμός Μπαμπίτσι: 20Km
 3. Σταθμός Κορομηλιά: 30Km
 4. Σταθμός Πηγή Δραμάλα: 40Km
 5. Σταθμός Λίμνη Κατή: 50Km

ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ENDUROEnduro-Lower-Olympus (1)

Πρόγραμμα 14/5: Ώρα προσέλευσης 09:00 στο χώρο εκκίνησης και διεξαγωγής στον ξενώνα Ασκούρι. Αφού τακτοποιηθούμε στην γραμματεία σχετικά ετοιμαζόμαστε. Η έναρξη στην αψίδα είναι απο τις 10:30 με λήξει στις 14:00. Οποιος θέλει και πιστεύει ότι προλαβαίνει μπορεί να κάνει συνέχεια αρκεί να δηλώση την παρουσία του στην αφετηρία. Θα υπάρχει BBQ, μπύρες, αναψυκτικά στο χώρο διεξαγωγής. Το βράδυ ανάλογα με την βραδυά ή θα μείνουμε στον χώρο του ξενώνα ή θα πάμε στην ταβέρνα για φαγητό και κρασάκι

Πρόγραμμα 15/5: Πρωινό στο χώρο του ξενώνα απο τις 08:00. Ώρα προσέλευσης 09:00 στο χώρο εκκίνησης και διεξαγωγής στον ξενώνα Ασκούρι. Αφού τακτοποιηθούμε στην γραμματεία σχετικά ετοιμαζόμαστε. Η έναρξη στην αψίδα είναι απο τις 10:00 με λήξει στις 14:00. Οποιος θέλει και πιστεύει ότι προλαβαίνει μπορεί να κάνει συνέχεια αρκεί να δηλώση την παρουσία του στην αφετηρία. Θα υπάρχει BBQ, μπύρες, αναψυκτικά στο χώρο διεξαγωγής.

Η διοργάνωση παρέχει:

 • Σνάκ (νερό, χυμό, μπανάνα) στον τερματισμό.
 • Αναμνηστικό.
 • Ασφάλεια (Ο χώρος είναι περιφραγμένος με μία είσοδο-έξοδο).
 • Σταθμούς ελέγχου.
 • Κάλυψη ατυχήματος με ασθενοφόρο.

Συμμετέχοντες: Οι συμμετέχοντες συμφωνούνε με τους όρους και προϋποθέσεις της διοργάνωσης. Η τιμή συμμετοχής είναι 15€ για μονοήμερο και 25€ για διήμερο. Την ημέρα της διεξαγωγής όσοι έχετε δηλώσει συμμετοχή θα παραδώσετε τις υπογεγραμμένες δηλώσεις, θα παραλάβετε το νούμερο για την συμμετοχή σας και θα τακτοποιηθείτε στα δωμάτια. Όσοι θα έρθουν επιτόπου θα συμπληρώσουνε τις υπεύθυνες δηλώσεις και θα γίνει η οικονομική τακτοποίηση στην γραμματεία. Οι αναβάτες δεν φεύγουν όλοι μαζί αλλά τμηματικά για να μην υπάρχει συνωστισμός στα μονοπάτια.

Το 1ο Σαββατοκύριακο μετά το Πάσχα, 14 & 15 Απριλίου Enduro Camp στον Όλυμπο ….περισσότερες λεπτομέρειες μείνετε συντονισμένοι!!!!!!

Λ. Ιωαννίδης

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.