Ένας ακόμα σκληρός χρόνος σκληρού enduro έχει τελειώσει, αλλά ακόμα σπουδαιότερος ήταν για τον Graham Jarvis.

jarvis

Ο σούπερ δημοφιλής Άγγλος και συμπαθής για περισσότερο από 1 εκατομμύριο χρήστες στο Facebook, κέρδισε ξανά και πρόσθεσε μια πέμπτη νίκη στο Hells Gate. Επιπλέον, κέρδισε το Sea to Sky, το Extreme Enduro Ales Trem, το Hard Enduro Hixpania, το Extreme Ravines και το Minas Riders στη Βραζιλία.

Δεν θα μπορούσαμε να βρούμε κάποιον καλύτερο να μας δώσει κάποιες συμβουλές για την extreme οδήγηση. Ο Jarvis μας δίνει τις έξι γρήγορες συμβουλές του.

1. Εργαστείτε στην οδήγηση:
Graham Jarvis: «Δεν μιλάμε για ένα γρήγορο κομμάτι, ή δρόμο με βάση το οδόστρωμα. Μιλώ για ένα αργό wheelie. Ένας ελεγχόμενος και αργός τροχός είναι το κλειδί για την εύκολη διέξοδο σε πολλά εμπόδια σε ακραίες συνθήκες. Είναι όλα σχετικά με τον έλεγχο του γκαζιού, τη σύζευξη και φυσικά την ισορροπία με τον μπροστινό τροχό σας στον αέρα. Αυτή η ακρίβεια στον έλεγχό σας, σας επιτρέπει να ξεπεράσετε πολύ περισσότερα εμπόδια με εμπιστοσύνη».

2. Προετοιμαστείτε και να είστε σε καλή φόρμα πρίν τον αγώνα: 
Jarvis: “Μια εβδομάδα πριν από ένα βαρύ πολυήμερο extreme enduro δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα άλλο, από την άποψη της αθλητικής προετοιμασίας. Απλά πρέπει να σιγουρευτείτε ότι είστε έτοιμοι να οδηγήσετε με τον καλύτερο τρόπο. Σιγουρευτείτε ότι είστε ξεκούραστοι, πίνετε αρκετό νερό, τρώτε καλά και υγιείς και ξεκινήστε την πρόκληση γεμάτη ενθουσιασμό. Μην προσπαθήσετε να θυμηθείτε τι πρόκειται να έρθει και πόσο βαρύ θα γίνει! ”

3. Να είστε γρήγοροι αλλά ποτέ να μην βιαστείτε: 
Jarvis: ” Πολλοί νεοεισερχόμενοι δίνουν τόσα πολλά γκάζια, όπως θα κάνατε στο motocross. Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, πληρώνονται τα λάθη με χρόνο στις δύσκολες ενότητες. Επιλέξτε μια γραμμή, δείτε τι κάνουν οι άλλοι αναβάτες. Συνήθως είναι καλύτερο να πάτε πιο αργά, ώστε να είστε ακριβέστεροι. Σκεφτείτε πώς θέλετε να ξεπεράσετε τα εμπόδια αντί να πετάτε και να κάνετε ένα λάθος που τελικά θα σας κοστίσει πολύ περισσότερο χρόνο “.

4. Η καλή οδήγηση είναι μια νίκη απο μόνη της: 
Jarvis: “Πιστέψτε το ή όχι, αλλά ακόμη και για τους έμπειρους αναβάτες σαν κι εμένα, να παίρνεις της νίκη εξακολουθεί να δίνει τη μεγαλύτερη ικανοποίηση σε σκληρούς αγώνες enduro. Εάν δεν μπορείτε να κερδίσετε, αυτό σας δίνει πραγματικά τη μεγαλύτερη ώθηση. Το πέρασμα του τερματισμού είναι ένα μεγάλο επίτευγμα από μόνο του. Περισσότερο από τον ανταγωνισμό, πρόκειται για την αίσθηση της περιπέτειας και τις δικές σας κορυφαίες επιδόσεις. ”
5. Μην είσαι ανόητος, χρειάζεσαι τους ανταγωνιστές σου: 
Jarvis: ” Φυσικά, στις μακρύτερες κούρσες θα οδηγείς συχνά μόνος σου. Σε κομμάτια όπου οδηγείτε με το GPS, ωστόσο, συχνά συναντάτε μια δεδομένη στιγμή. Τότε είστε εξαρτημένοι ο ένας από τον άλλον, μερικές φορές θα περιηγηθείτε μαζί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θέλετε να παραμείνετε σε καλούς όρους με τους άλλους αναβάτες. Παρόλο που ο ανταγωνισμός είναι θανατηφόρα σοβαρός, η συναδελφικότητα το καθιστά πολύ καλύτερο να ασχοληθεί με τους άλλους και να διασκεδάσει. Στην περίπτωσή μου αυτή είναι η δουλειά μου, ο ανταγωνισμός είναι βέβαια βαρύς αλλά πρέπει επίσης να το απολαύσετε ».

6. Το μεγαλύτερο μυστικό: 
Jarvis: “Πρέπει να σας απογοητεύσω, γιατί δεν υπάρχουν πραγματικά μυστικά. Απλώς παραιτείσαι ή όχι. Να συνεχίζετε πάντα. Αυτό είναι, δεν μπορείτε ποτέ να αφήσετε τον εαυτό σας να συγκλονιστεί από ολόκληρο τον αγώνα ή ένα συγκεκριμένο τμήμα. Πηγαίνετε βήμα προς βήμα προς τα εμπρός για να βρείτε το δρόμο σας μέσα από τις δυσκολίες. Απλά συνεχίστε, ξέρετε. Και κρατήστε το κεφάλι σας ψιλά. Μην ξεχνάτε ότι όλοι εγκαταλείπουν κατά τη διάρκεια ενός ακραίου enduro. Αλλά θυμηθείτε ότι μπορείτε επίσης να απολαύσετε τα όμορφα κομμάτια, το φανταστικό έδαφος ή και το βρίσκεστε σε ένα πολύ ευχάριστο και ωραίο μέρος. ”

Λ. Ιωαννίδης

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.