Η ΛΕ.ΜΟΤΟ. ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ ξεκίνησε τις ενέργειες ώστε ο μηχανοκίνητος δίτροχος αθλητισμός να έχει μια ασφαλή στέγη δίπλα στην Θεσσαλονίκη που θα τηρεί όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις.

pista xalkida1

Η αρχή έγινε με την παραχώρηση από το Δήμο Θερμαϊκού μιας εκτάσεις 11,5 στρεμμάτων που θα δημιουργηθεί αρχικά ένα χώρο οργανωμένος για προπόνηση. Ο Δήμαρχος Γιάννη Μαυρομάτης μαζί με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου προσπάθησαν ώστε να βρεθεί ο καταλληλότερος χώρος της περιοχής.

Στα μελλοντικά σχέδια της λέσχης αφού δημιουργηθεί ο χώρος, η υλοποίηση κάποιον αγώνων μίνι motocross-supercross και να προσπαθήσουν να επεκταθούν ώστε η πίστα να μπορέσει να αποκτήσει διαστάσεις μιας κανονικής πίστας motocross καθώς υπάρχει η δυνατότητα αυτή. Τα βήματα τους θέλουν να είναι σταθερά καθώς οι καιροί είναι δύσκολοι οικονομικά όπως και ελάχιστοι οι χώροι που μπορούν να παραχωρηθούν και να τηρούν τις βασικές προϋποθέσεις.

Ο χώρος βρίσκετε δίπλα από την βιομηχανική περιοχή της Μηχανιώνας και έχει παραχωρηθεί αρχικά για πέντε χρόνια με την δυνατότητα περαιτέρω συνέχειας. Οι εργασίες για να ξεκινήσουν περιμένουν το τυπικό Οk από την περιφέρεια, καθώς όλα τα υπόλοιπα με κάποιο αρχικό οικονομικό μπάτζετ για το σχεδιασμό να υπάρχουν. Αν βοηθήσουν οι μεγάλες επιχειρήσεις που εδρεύουν στην Θεσσαλονίκη το όνειρο να υπάρχει μια πίστα στο νομό Θεσσαλονίκης που θα είναι ένας ασφαλείς ποιοτικός χώρος αθλητισμού για νέους είναι πολύ κοντά και εύκολα πραγματοποιήσιμος. Η κίνηση αυτή μπορεί να τονώσει την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο της παραθαλάσσιας περιοχής δίνοντας έναυσμα για εναλλακτικό τουρισμό.

Το Δ.Σ. έχει στόχους ώστε ο συγκεκριμένος αυτός χώρος να μην είναι απλά μια πίστα motocross αλλά να γίνει το σημείο αναφοράς της περιοχής. Οι αγώνες motocross είναι πάνω από όλα αθλητισμός και ένα πολύ θεαματικό θέαμα από αναβάτες που κάνουν πολλές θυσίες. Στο βραδινό δελτίο του STAR στις 4 Ιανουαρίου υπήρξε μια μια πρώτη παρουσίαση με τους αναβάτες της νεότερης γενιάς να στηρίζουν την προσπάθεια της ΛΕ.ΜΟΤΟ.

 «Τα προσδοκώμενα οφέλη από τη δημιουργία πίστας motocrossστην περιοχή μας είναι πολυάριθμα και δεν περιορίζονται στη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων ως ένα μέσον ψυχαγωγίας. Η προσέλκυση ενός άλλου είδους επισκεπτών, αυτών που ενδιαφέρονται για τον εναλλακτικό αθλητικό τουρισμό, θα μπορούσε να αποβεί ιδιαιτέρως κερδοφόρα και παράλληλα, να λειτουργήσει σαν διαφήμιση για το Δήμο μας. Επιπλέον, θα προσελκύσει τους νέους στη μοτοσυκλέτα, προσφέροντας μια δημιουργική και δραστήρια διέξοδο, εκπαιδεύοντάς τους όμως συγχρόνως, ώστε η ασφάλεια να ξεπεράσει τον περιορισμένο χώρο της πίστας και να μεταφερθεί και στο δρόμο» επεσήμανε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης.

Ν. Ζέλλιος

Tagged with →  
Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.