Ο αναβάτης της εργοστασιακής Geico Honda κρύβει μια ιστορία πολύ ενδιαφέρουσα και διαφορετική. Πολλοί τον ξέρουν ως το #38 της κόκκινης εργοστασιακής Honda με τα λογότυπα της ασφαλιστικής Geico, ένας ακόμη εργοστασιακός αναβάτης κυνηγώντας το όνειρο του, το να είναι στην ελίτ του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Για τον Craig όμως αυτό είναι το λιγότερο έχοντας ένα τόσο περιπετειώδες παρελθόν.

Christian Craig

Όπως όλοι οι επαγγελματίες έτσι και ο Craig ήταν στα ερασιτεχνικά τερέν στην αρχή της καριέρας του, προσπαθώντας να κάνει ένα ηχηρό όνομα και να κερδίσει ένα εργοστασιακό συμβόλαιο. Το όποιο και κατάφερε την χρόνια 2009 όταν υπέγραψε με την JGR/Toyota Yamaha Racing Team κάνοντας το ντεμπούτο του στα outdoors καταφέρνοντας την 32η θέση της κατηγορίας του, με καλύτερο τερματισμό την 15η θέση.

Η συνεργασία με την ομάδα της Yamaha δεν κράτησε πολύ και αμέσως έγινε η μεταγραφή στην τότε Troy Lee Designs/ Lucas Oil/ Honda Factory Team, με την οποία ακολουθούσε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα και θα αγωνιζόταν στο Supercross το 2010.

Ο Christian Craig, ένα παιδί τότε γεμάτος ενθουσιασμό στα πρώτα του βήματα στην επαγγελματική του καριέρα είχε όσα χρειαζόταν αλλά δυστυχώς μια κακή στιγμή του στέρησε πολλά, αλλά δεν ήταν ικανή να τον σταματήσει. Τον Νοέμβριο σε δόκιμες εν όψη της αγωνιστικής χρονιάς είχε μια πτώση με αποτέλεσμα τη μετατόπιση των σπονδύλων L2 και L3. Ένας τέτοιος τραυματισμός όχι μόνο μπορεί να σταματήσει την πορεία ενός επαγγελματία αναβάτη αλλά και να τον αφήσει παράλυτο. Κάτι που σύμφωνα με τον Craig ήταν δύσκολο καθώς έπρεπε κυριολεκτικά να μάθει να περπατάει ξανά.

Η πορεία της επιστροφής ήταν δύσκολη αλλά όχι ακατόρθωτη, καθώς σε 11 μήνες ήταν και πάλι πάνω στην μοτοσυκλέτα. Πήρε μέρος στο Super cross του 2011 στην κατηγορία της δύσης, σε μια χρόνια αποκατάστασης περισσότερο και όχι κυνηγώντας κάποια θέση ψάχνοντας τον χαμένο καλό του εαυτό. Όλα πήγαιναν καλά, η πορεία του όλο και καλυτέρευε, ανέβηκε στην κατηγορία των 450cc για να αγωνιστεί στα outdoors πετυχαίνοντας την 15η θέση στην βαθμολογία, με καλύτερο τερματισμό την 7η θέση. Ενώ όλα έδειχναν να είναι στον σωστό δρόμο και να βρίσκει σιγά σιγά τον καλό δρόμο της επιστροφής, 3 αγώνες πριν το τέλος έχει πάλι μια κακή στιγμή και έναν σπασμένο καρπό. Ένας τραυματισμός ο όποιος ήταν μόνο η αρχή. Αποφασιστικέ από την ομάδα και τον ίδιο να τρέξει super cross το 2012 καθώς φαινόταν να είναι εντάξει ο καρπός, κάτι όμως που τελικά δεν ίσχυε. Μετά τον πρώτο αγώνα και ύστερα από πολλές ενοχλήσεις πραγματοποιήθηκε χειρουργείο χάνοντας έτσι σχεδόν όλη την χρόνια. Πρόλαβε όμως να τρέξει 7 αγώνες το καλοκαίρι στα outdoors καταφέρνοντας καλύτερο τερματισμό την 7η θέση και την 17η θέση στον βαθμολογικό πινάκα δείχνοντας το μαχητικό του πνεύμα. Έχοντας πλέον ξεπεράσει όλους τους τραυματισμούς περίμενε την μια καλή αγωνιστική σεζόν. Αφού τα πρώτα βήματα έγιναν με μια αξιοπρεπής παρουσία στα outdoors ξεκίνησε η προετοιμασία για το πρωτάθλημα Supercross του 2013. Ο νεαρός αναβάτης θεμελίωνε την καριέρα του σε μια χρόνια με καλύτερο τερματισμό την 5η θέση σε μια πορεία που έληξε άδοξα στον τελευταίο αγώνα στο Las Vegas. Όταν μια πτώση στα ελευθέρα είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει πάλι τον ίδιο καρπό και πλέον έπρεπε να αφαιρεθεί το σπασμένο κόκαλο μειώνοντας την κινητικότητα του καρπού. Η μόνη ανακοίνωση που έβγαλε, ήταν η απόσυρσή του από τους αγώνες.

Το motocross είναι αυτό που ξέρει από μικρός να κάνει αλλά το σώμα του είχε υποστεί πολλά πλήγματα, είχε αρχίσει πλέον να βλέπει την ζωή μετά τους αγώνες. Όπως χαρακτηριστικά είπε το σώμα σου φτιάχνετε αλλά το μυαλό είναι αυτό το όποιο δεν μπορείς να διορθώσεις με ένα χειρουργείο. Η απόφαση είχε παρθεί και ήταν αμετάκλητη. Μια ζωή ενός απλού πολίτη τον περίμενε. Εργασία σε μια κατασκευαστική εταιρία με κανονικό οκτάωρο και ελεύθερο χρόνο τις Κυριακές για να κάνει αυτό που τόσο πολύ αγαπούσε.

Πλέον ο Christian Craig παντρεμένος οικογενειάρχης περιμένοντας ένα γιο δεν είχε πολλά να κάνει με τον επαγγελματικό χώρο του motocross. Τουλάχιστον έτσι ήταν τον πρώτο καιρό, ώσπου το καλοκαίρι του 2014 αποφάσισε να πάρει μέρος σε 4 αγώνες motocross κάνοντας καλές εμφανίσεις κατακτώντας μάλιστα και μια 10η θέση. Όλο αυτό ξεκίνησε από μια σκέψη για τους αγώνες η οποία με τον καιρό όλο και ξαναζωντάνευε. Τελικά τα ευχάριστα νέα δεν άργησαν να έρθουν όταν τελικά υπέγραψε συμβόλαιο με την Geico Honda για να πάρει μέρος το 2015 στα outdoors παίρνοντας και δυο 4ες θέσεις για να πάρει τελικά την 12η θέση στο πρωτάθλημα.

Την παρούσα στιγμή ο Christian Craig είναι εργοστασιακός οδηγός κάτω από την τέντα της Geico Honda. Αγωνίζεται στο AMA Monster Energy Supercross και είναι ένα από τα φαβορί ακόμη και για τον τίτλο. Ένας άνθρωπος με πολύ μεγάλη δύναμη ψυχής και θέληση, ο όποιος υπερνίκησε κάθε κακό που βρέθηκε στον δρόμο του, δείχνοντας ότι όλα είναι δυνατά αν πραγματικά το θέλεις.

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.