Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το βαλκανικό πρωτάθλημα και οι ΜΧ65 & ΜΧ85 της Νοτιοανατολικής περιφέρειας ξεκίνησαν την περιοδεία τους από την πίστα Ταλαμπά των Γιαννιτσών.

Οι διοργανωτές προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό αν και ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος στη προσπάθεια τους, καθώς οι μέρες που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την πίστα ήταν περιορισμένες μετά τις συνεχόμενες βροχοπτώσεις. Το ενδιαφέρον από ελληνικής πλευράς σε θέμα συμμετοχών ήταν για ακόμη μια φορά μικρό, με τις περισσότερες συμμετοχές να είναι από την βόρεια Ελλάδα αν και σε τρεις εβδομάδες η συγκεκριμένη πίστα θα διοργανώσει τον τρίτο γύρο του πανελλήνιου πρωταθλήματος.

Γιάννης Τουρατζίδης  Στάθηκε άτυχος στην πρώτη του συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία του Βαλκανικού πρωταθλήματος.

Στις μικρές κατηγορίες του πανευρωπαϊκου πρωτάθλημα ο Μάριος Κανάκης ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου κατακτώντας δυο νίκες στην ΕΜΧ85, ενώ οι δυο πρωταγωνιστές του πανελληνίου πρωταθλήματος Σωτήρης Φωτάκης και Δημήτρης Γανωτής αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα τερματίζοντας στην έκτη και όγδοη θέση αντίστοιχα. Για το βαλκανικό πρωτάθλημα δεύτερος κατετάγη ο Νίκος Λυρίου πίσω από τον MICHAEL IVANOV στην ΜΧ2 με τρίτο τον Αλέξη Γεωργαντά, ενώ στην MX2 Junior ο Αντώνης Σάγμαλης τερμάτισε στην δεύτερη θέση και πρώτος στα δίχρονα 125. Ο περσινός βαλκανιονίκης πρωταθλητής της ΜΧ2 Γιάννης Τουρατζίδης στάθηκε άτυχος στην MX1 έχοντας μια πτώση στο πρώτο σκέλος που τον έβγαλε εκτός από την συνέχεια του αγώνα, με τους Κυριάκο Κόττη και Δημήτρη Μπαξεβάνη να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους να βρεθούν ψιλά, έχοντας να αντιμετωπίσουν αρκετά αξιόλογους αναβάτες από τις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες τερματίζοντας στην πέμπτη και έβδομη θέση αντίστοιχα. Στην MX ο Άγγελος Συμεωνίδης ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου πίσω από τους TODOROV και RAICHEV. Τέλος επιτυχημένη ήταν και η παρουσία του Ευγένιου Τσομπάνογλου που ήταν ο δεύτερος της MX Veteran που πραγματοποιήθηκε μαζί με την MX και πέμπτος στην συνολική βαθμολογία.

Κανάκης Μάριος Νικητής της κατηγορίας ΕΜΧ85

Ο Μάριος Κανάκης μετά από τις τέσσερις νίκες στο πανελλήνιο πρωτάθλημα συνέχισε την φετινή του νικηφόρα πορεία και στο βαλκανικό πρωτάθλημα κατακτώντας την νίκη και στα δυο σκέλη στα 85 κυβικά. Με τους περισσότερους αναβάτες της περσινής χρονιάς να έχουν ανέβει κατηγορία, ο Κανάκης είναι ένα από τους επικρατέστερους για τον τίτλο, έχοντας σαν κύριο αντίπαλο του τον Ρουμάνο Marius Popovici. Στην πρώτη τους αναμέτρηση ο Θεσσαλονικιός αναβάτης δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα, κάνοντας ένα έξυπνο αγώνα χωρίς λάθη, πήρε δίκαια την νίκη. Στην τρίτη και τέταρτη θέση τερμάτισαν οι Κροάτες Luka Kunic και Patrik Ujcic με πέμπτο τον Hristian Georgiev. Στην έκτη θέση τερμάτισε ο ακρίτας Σταύρος Βαγγελακάκης δίνοντας τις δικές του μάχες ανεβάζοντας την απόδοση στον δεύτερο σκέλος, ενώ στην ενδέκατη θέση τερμάτισε η συμπατριώτισσα του πεισματάρα Δέσποινα Μανδάνη. Άτυχοι ο τοπικός Γιώργος Γκαλίπης που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει νωρίς τον αγώνα, όπως και ο Νίκος Κοτσιάβελος που έχασε στα σημεία την τέταρτη θέση στο πρώτο σκέλος και εγκατέλειψε νωρίς στο δεύτερο.

Zoctan Ordog Νικητής της κατηγορία ΕΜΧ65

Αλλαγή φρουράς και στην MX65 με νέα πρόσωπα να έρχονται και τους Zoltan Ordog και Miroslav Dimitrov να είναι οι πρωταγωνιστές. Τελικά ο Ρουμάνος είχε περισσότερες δυνάμεις κατακτώντας την νίκη και στα δυο σκέλη, με τον Κροάτη Simon Ivandic να είναι ο τρίτος του βάθρου. Ο Ισραηλινός Ofir Casey Tzemach άκουσε για έναν αγώνα που γίνετε στην Ελλάδα και θέλησε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του κατακτώντας τελικά την τέταρτη θέση μπροστά από τον Κροάτη Dino Lončar. Οι Έλληνες Σωτήρης Φωτάκης και Δημήτρης Γανωτής είχαν τις δυνατότητες να βρεθούν ψιλά ακόμη και στο βάθρο. Στο πρώτο σκέλος έχασαν γρήγορα την επαφή με τους πρώτους, ενώ στο δεύτερο έκαναν ένα πολύ καλό ξεκίνημα αλλά τελικά κάποια λάθη και η κούραση τους έριξαν στις πιο πίσω θέσεις. Τελικός απολογισμός η έκτη θέση για τον Φωτάκη και η όγδοη για τον Γανωτή. Οι Γιάννης Καλογιαννίδης και Ιάκωβος Παπαδόπουλος προσπάθησαν για ένα καλό αποτέλεσμα, ξέροντας ότι το επίπεδο θα ήταν αρκετά υψηλό. Ο Κοζανίτης τερμάτισε στην ενδέκατη θέση ενώ ο Δραμινός ήταν ο δέκατος τρίτος.

Adrian Raduta Νικητής στην μεγάλη κατηγορία ΜΧ1

Στην ΜΧ1 ο Γιάννης Τουρατζίδης ερχόμενος από την περσινή του επιτυχία είχε σαν σκοπό να ξεκινήσει την χρονιά με νίκη, αν και είχε κάποιες ενοχλήσεις από τον πρόσφατο τραυματισμό του στο Άργος. Ο Θεσσαλονικιός έγραψε τον ταχύτερο χρόνο το Σάββατο και είχε δημιουργήσει μια διαφορά ασφαλείας μέχρι την ώρα της πτώσεις του στον όγδοο γύρο του πρώτου σκέλους. Τελικά έληξε άδοξα η προσπάθεια του καθώς αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στο σκέλος και να μην συμμετάσχει ούτε και στο δεύτερο. Τελικός νικητής και στα δυο σκέλη ο Ρουμάνος ADRIAN RADUTA που πήρε την τρίτη του νίκη επί ελληνικού εδάφους. TSVETΚOV και ILIOVSKI μπορεί να πήραν από μια δεύτερη θέση αλλά τελικά δεύτερος τερμάτισε ο Μολδαβός MIHAIL COCIU με τρίτο τον νεαρό Βούλγαρο. Κοντά τους ο Κυριάκος Kόττης που έδωσε μάχες όλη την ημέρα κατακτώντας την τέταρτη θέση στο πρώτο σκέλος και την πέμπτη στο δεύτερο. Kαλή και η παρουσία του Καβαλιώτη Δημήτρη Μπαξεβάνη που τερμάτισε στην έβδομη θέση επιστρέφοντας σε γνώριμα λημέρια.

MICHAEL IVANOV Νικητής της κατηγορίας ΜΧ2

Στην MX2 μπορεί να έλειπαν πολλοί από τους Βούλγαρους που πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια στην κατηγορία, αλλά η παρουσία του MICHAEL IVANOV ήταν απαγορευτική για σκέψεις νίκης για τους υπόλοιπους. Η κατηγορία ξεκίνησε με τους αναβάτες να στήνονται δυο φορές στην μπάρα εκκίνησης καθώς στο πρώτο άλμα μετά από πτώση τεσσάρων αναβατών τραυματίστηκε ο βούλγαρος ZOKOV. Στον αγώνα ο IVANOV αυτή την φορά είχε περισσότερο όρεξη οδηγώντας κοντά στις δυνατότητες. Στο πρώτο σκέλος πήρε μια άνετη νίκη, ενώ στο δεύτερο μια πτώση έδωσε ελπίδες νίκης στον Ροδίτη Νίκο Λυρίου που τελικά τερμάτισε δεύτερος. Ο Λυρίου πρόσφερε θέαμα αποφεύγοντας τις υπερβολές σε έναν αγώνα που ήταν μια πολύ καλή προπόνηση για τον αγώνα του πανελληνίου. Σταθερή αξία ο πάντα σοβαρός Αλέξανδρος Γεωργαντάς, μετρημένος, αξιόπιστος και σταθερός, καθάρισε γρήγορα την υπόθεση της τρίτης θέσεις από τους VASEV και Cekleov. Ο Αντώνης Σάγμαλης για ακόμα έναν αγώνα ήταν εντυπωσιακός, έχοντας να αντιμετωπίσει πολύ πιο έμπειρους αναβάτες. Η δεύτερη επικράτηση επί του Βούλγαρου Μalinov που ετοιμάζετε για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των 125 καθώς και για το γερμανικό ADAC που θα αγωνίζεται και ο Έλληνας πρωταθλητής δείχνει το επίπεδο ετοιμότητας του Σάγμαλη. Ο απολογισμός του στον αγώνα, έκτος στην MX2 και δεύτερος στην MX2 Junior πίσω από τον Stanislav Cekleov. Οι Σωτήρης Παπάς και Χρήστος Τομαράς αν και δεν έχουν κάνει ακόμα την μεγάλη εμφάνιση, βρίσκονται πάντα μέσα στους πρωταγωνιστές. Στα Γιαννιτσά ο Παπάς είχε δύο όγδοες θέσεις ενώ ο δυναμικός Μεσολογγίτης ήταν δύο θέσεις πίσω του. Ακόμα μια συμμετοχή σε βαλκανικό αγώνα για τον Στάθη Φυσέκη που επέστρεψε στην ΜΧ2 αγωνιζόμενος με φίλους, έδωσε μάχες με τους Τομαρά και KRISTIAN IVANOV τερματίζοντας τελικά στην 11η θέση. Στην επόμενη θέση ήταν ο νεαρός Άγγελος Βογιατζής που τερμάτισε δέκατος τρίτος στα δυο σκέλη μην θέλοντας να ρισκάρει κάποια πτώση. Στην δέκατη έβδομη και δέκατη όγδοη θέση οι Απόλλωνας Συναπίδης και Ανδρεάς Καρασάββας είχαν διάθεση αλλά και από μια πτώση με τον Καβαλιώτη να βγαίνει γρήγορα εκτός στο δεύτερο σκέλος, ενώ στην εικοστή θέση τερμάτισε ο Στυλιανός Σκορδάς που συνεχίζει να μαζεύει εμπειρίες για το μέλλον του.

Martin Todorov Νικητής της κατηγορίας ΜΧ

Στην ΜΧ ο Άγγελος Συμεώνιδης μπήκε δυνατά και στα δύο σκέλη δίνοντας μάχες με τους Βουλγάρους MARTIN TODOROV και JULIAN RAICHEV για τις θέσεις του βάθρου. Ο Καβαλιώτης κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση μετά από δύο καλά σκέλη. Ακόμη ένα βάθρο και μια δεύτερη θέση για τους Έλληνες αναβάτες από τον Δραμινό Ευγένιο Τσομπανόγλου που ξεκίνησε τον αγώνα με μια πτώση στο πρώτο σκέλος, αλλά στην συνέχεια πείσμωσε κλείνοντας επιτυχημένα τον αγώνα. Στην ένατη θέση τερμάτισε ο τοπικός αναβάτης Στέλιος Τριανταφυλλίδης που τα έκανε όλα αυτό το Σαββατοκύριακο καθώς ήταν και μέλος της οργάνωσης, ενώ ο Χριστόφορος Μελετιάδης ξεκίνησε δυναμικά στο πρώτο σκέλος αλλά έβγαλε τον ώμο του. Σίγουρα η δέκατη τρίτη θέση δεν αντιπροσωπεύει την αξία του δυναμικού αναβάτη. Άξιος συγχαρητηρίων και ο Κωνσταντίνος Ελισσαίου πού συμμετείχε με σκοπό να στηρίξει τον αγώνα, τερμάτισε στην δέκατη τέταρτη θέση αλλά σίγουρα το αποτέλεσμα ήταν κάτι που δεν ήταν ο κύριος σκοπός.

Αποτελέσματα του αγώνα Εδώ.

Φωτογραφικό Υλικό Εδώ.

Video Εδώ.

Ν. Ζέλλιος

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.