O δεκατετράχρονος Ανδρέας Ανδρέου είναι ένας πολλά υποσχόμενος αναβάτης έχοντας ήδη κατακτήσει τέσσερις τίτλους στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Mετά από μια επιτυχημένη παρουσία στις κατηγορίες ΜΧ65 και ΜΧ85, την φετινή χρονιά ρίχτηκε για πρώτη φορά στην πολύ ανταγωνιστική MX2 με ένα δίχρονο Yamaha 125 καταφέρνοντας να βρεθεί στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος, κατακτώντας τον τίτλο στην MX2T, έχοντας ακόμη μια πρωτιά καθώς είναι ο μικρότερος αναβάτης που έχει συμμετάσχει ποτέ στην ΜΧ2.

andreou

Τον Σεπτέμβριο ο νεαρός Χαλκιδαίος αναβάτης συμμετείχε σε δυο μεγάλους διεθνείς αγώνες. Στην Πολωνία ήταν μέλος της εθνικής μας ομάδας στο MX των ευρωπαϊκών εθνών μαζί με τους Νίκο Λυρίου, Αντώνη Σάγμαλη και Μάριο Κανάκη, ενώ λίγες εβδομάδες αργότερα συμμετείχε στο μεγάλο τελικό του YZ125 bLU cRU Cup που διεξήχθη μαζί με το MXON στο Matterley Basin. H παρουσία του και στους δυο αγώνες ήταν πολύ καλή αν και ήταν η πρώτη χρονιά που αγωνίστηκε με τους κορυφαίους του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος αποδεικνύοντας μαζί με τις διεθνείς παρουσίες του Αντώνη Σάγμαλη και Μάριου Κανάκη, ότι το Ελληνικό Μotocross μπορεί να ανθίζει και να βγάζει αξιόλογους αναβάτες κάτω από συνθήκες που δεν είναι οι ευνοϊκότερες για τους νεαρούς Έλληνες αναβάτες.

23113787_1522627264482807_469795380_n

Προετοιμαζόμενος για τον τέταρτο αγώνα του πρωταθλήματος νοτίου Ελλάδος, ο Ανδρέας Ανδρέου μας μίλησε για τις εμπειρίες που αποκόμισε από τους δυο μεγάλους αγώνες που συμμετείχε.

23146098_1522627371149463_2145515210_n

Enduro-Fighter: Τον προηγούμενο μήνα άλλαξες πολλές από τις συνήθειες με τρία ταξίδια στο εξωτερικό, συμμετοχή σε δυο μεγάλους διεθνείς αγώνες και προπονήσεις σε άλλο επίπεδο από τα συνηθισμένα σου. Πως σου φάνηκε σαν εμπειρία, καθώς με το Μotocross ασχολείσαι εδώ και χρόνια ζώντας αυτή τι φορά μια διαφορετική τελείως προσεγγίσεις, πιο επαγγελματική?

Ανδρέας Ανδρέου: Μοναδική εμπειρία, ταξίδια, συμμετοχές σε μεγάλους αγώνες και έντονος συναγωνισμός σε κορυφαίο επίπεδο. Άλλο επίπεδο, καμία σχέση με τα Ελληνικά δεδομένα που σίγουρα σε βοηθάνε να ανέβεις οδηγικά. Έμαθα πολλά χρήσιμα πράγματα τόσο από τις συμμετοχές μου στους αγώνες όσο και από τις προπονήσεις κατάρτισης που σίγουρα αν τα δουλέψω θα με βοηθήσουν στο μέλλον.

Enduro-Fighter: Πρώτος σου σταθμός η Ιταλία και η πρόσκληση της ιταλικής ομοσπονδίας για δεύτερη χρονιά να συμμετέχουν τρεις Έλληνες σε ένα ιταλικό πρόγραμμα κατάρτισης. Σίγουρα τα δεδομένα τελείως διαφορετικά από τα δικά μας, πόσο χρήσιμα ήταν και τι σου έκανε πιο μεγάλη εντύπωση?

Ανδρέας Ανδρέου: Τελείως διαφορετικά δεδομένα, προπόνηση σε κορυφαίες συνθήκες με τους καλύτερους Ιταλούς αναβάτες της ηλικίας μου, αρχίζοντας ένα οδοιπορικό και μια περιπέτεια, ζώντας το όνειρο κάθε νεαρού αναβάτη. Τέλεια φιλοξενία, απλά ευχαριστώ.

Enduro-Fighter: Μετά το τέλος του προγράμματος έρχεται η ώρα για την πρώτη μεγάλη πρόκληση στην Πολωνία κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που δεν συναντάμε εύκολα στην Ελλάδα. Το ολιγοήμερο πέρασμα σου από την Ιταλία σε βοήθησε?

Ανδρέας Ανδρέου: Είναι μεγάλη τιμή για κάθε αναβάτη να εκπροσωπεί την χώρα του, προσπάθησα για το καλύτερο και είμαι αρκετά ευχαριστημένος με την απόδοση μου. Στην Πολωνία οι συνθήκες ήταν πραγματικά δύσκολες, δεν υπήρχε καμιά περίπτωση να διεξαχθεί αγώνας στην Ελλάδα κάτω από αυτές τις συνθήκες. Αν και δεν προπονήθηκα σε αυτές τις συνθήκες το ολιγοήμερο πέρασμα μου από την Ιταλία με βοήθησε σίγουρα σε θέμα γνώσεων και ανταγωνισμού.

Enduro-Fighter: Μετά από μια εβδομάδα με πολλά χιλιόμετρα και νέες εμπειρίες, προπόνηση στην αρχαία Ολυμπία και προετοιμασία για την μεγαλύτερη σου πρόκληση το YZ125 bLU cRU Cup. Σίγουρα η προσμονή ήταν μεγάλη να βρίσκεσαι ανάμεσα με τους μεγαλύτερους αστέρες του αθλήματος. Υπήρχε κάτι που μπορεί να σε φόβιζε και για το οποίο είχες μεγαλύτερη ανυπομονησία?

Ανδρέας Ανδρέου: Σίγουρα υπήρχε μεγάλη ανυπομονησία για την συμμετοχή μου στο YZ125 bLU cRU Cup, ήξερα ότι οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος μου καθώς είχα να ανταγωνιστώ πολύ πιο έμπειρους αναβάτες από πολύ δυνατά πρωταθλήματα, αλλά είχα και εγώ κάποιες ελπίδες να κυνηγήσω το όνειρο της κατακτήσεις του τίτλου που προσέφερε ένα συμβόλαιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Πήγα αποφασισμένος να κυνηγήσω μια καλή εμφάνιση, ο φόβος δεν θα μπορούσε να είναι σύμμαχος, όταν πας να ανταγωνιστείς με τους καλύτερους.

Enduro-Fighter: 30 Σεπτεμβρίου και η πρώτη φορά που στήνεσαι στην μπάρα υπό το βλέμμα χιλιάδων θεατών για ένα εισιτήριο στο όνειρο, ποια τα συναισθήματα σου?

Ανδρέας Ανδρέου: Φανταστικό συναίσθημα, για λίγο νομίζεις ότι είσαι ένας παγκόσμιος αστέρας, μου ζητήθηκε για πρώτη φορά να υπογράψω αυτόγραφα, από τους Ελληνικούς αγώνες που υπάρχει τόσο μικρό ενδιαφέρον από το κοινό, στην μεγαλύτερη γιορτή του Motocross υπό το βλέμμα δεκάδων χιλιάδων θεατών αλλά και δεκάδων μάνατζερ. Συναισθήματα χαράς αλλά και λίγο άγχος.

Enduro-Fighter: Η επίδοση σου εξαιρετική, αλλά αν γυρίζαμε το χρόνο πίσω και ξαναγινόταν σήμερα ο αγώνας τι θα άλλαζες?

Ανδρέας Ανδρέου: Μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος από την επίδοση μου,τώρα αν γυρνούσε ο χρόνος πίσω θα προσπαθούσα να είμαι πιο βελτιωμένος στις εκκινήσεις μου, άργησα να φύγω. Τα άλματα του αγώνα ήταν μεγαλύτερα από ότι έχουμε εδώ στην Ελλάδα και άργησα να νιώσω σίγουρος ώστε να μπορώ να τα βγάλω χάνοντας χρόνο. Αν ξαναγινόταν ο αγώνας σίγουρα θα το έκανα χωρίς να προβληματιστώ. Ήταν σχετικά λίγος ο χρόνος να μπορέσω να εγκλιματιστώ στις καταστάσεις τις πίστας, η απόδοση μου στο δεύτερο σκέλος ήταν καλύτερη από το πρώτο ενώ αν υπήρχε ακόμη ένα σκέλος πιστεύω ότι θα μπορούσα βρίσκομαι ακόμη και μέσα στην οχτάδα.

Enduro-Fighter: Μετά από δυο αγώνες στο υψηλότερο επίπεδο αναβατών στη ηλικία σου, σίγουρα έχεις βγάλει ασφαλή συμπεράσματα. Που νομίζεις ότι υστερείς και χρειάζεσαι δουλειά στην χώρα μας που οι επιλογές σε πίστες είναι μικρές και δεν βοηθάει τους αναβάτες?

Ανδρέας Ανδρέου: Οι Ελληνικές πίστες είναι φτιαγμένες για τον μέσο Έλληνα αναβάτη χωρίς ιδιαίτερες τεχνικές δυσκολίες. Εκεί που υστερούμε πολύ είναι στα μεγάλα άλματα, για μένα ήταν πρωτόγνωρο συναίσθημα να πηδάω άλματα 30μετρα.

Enduro-Fighter: Ο πατέρας σου Νίκος Ανδρέου είναι ο άνθρωπος που σε καθοδηγεί, πόσο εύκολο είναι η προπόνηση όταν γίνετε οικογενειακή υπόθεση και αν η πορεία του πατέρα σου, σου δίνει κίνητρο να προχωρήσεις παραπάνω η σου δημιουργεί πίεση στο να επιτυχής?

Ανδρέας Ανδρέου: Ο πατέρας μου έχει ένα διπλό ρόλο στην ζωή μου, καθώς είναι και ο άνθρωπος που με μύησε και με καθοδηγεί ως τώρα στην προσπάθειες μου. Σαν πατέρας με βοηθάει και με στηρίζει πιστεύοντας σε μένα, σαν δάσκαλος χρωστάω τα πάντα σε αυτόν. Η πορεία του πατέρα μου δίνει κίνητρο να πάω παραπάνω, καθώς έχω περισσότερα εφόδια από ότι είχε αυτός. Έχουμε μια πολύ δυνατή σχέση καθώς περνάμε πολλές ώρες τα Σαββατοκύριακα μαζί, τον ευχαριστώ και εκτιμώ τις θυσίες που έχει κάνει για να βρίσκομαι στο χώρο, είμαστε μια αγαπημένη οικογένεια.

Enduro-Fighter: Είσαι ένας νέος πολύ ταλαντούχος αναβάτης με όνειρα και φιλοδοξίες. Τι θα άλλαζες στο χώρο?

Ανδρέας Ανδρέου: Πρέπει να αλλάξουν πολλά στο χώρο, σίγουρα η κατάσταση που υπάρχει δεν βοηθάει τους αναβάτες. Δεν είμαι ο καταλληλότερος να πω τι πρέπει να αλλάξει οργανωτικά ώστε να αλλάξει η εικόνα στο Ελληνικό πρωτάθλημα, υπάρχουν πολύ πιο έμπειροι αναβάτες με περισσότερες παραστάσεις στο χώρο. Σίγουρα θα πρέπει να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες στους νέους αναβάτες να συμμετέχουν σε αγώνες εκτός Ελλάδας, βοηθάνε πολύ αυτές οι εμπειρίες.

Enduro-Fighter: Ποιοι είναι οι υποστηρικτές στην προσπάθεια σου?

Ανδρέας Ανδρέου: Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο βασικό μου υποστηρικτή την YAMAHA ΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗ που βρίσκετε δίπλα μου τα τελευταία τρία χρόνια, όπως και στους ΚΤΕΟ ΘΑΛΑΣΣΗΣ, Alpinestars, HGS (INA TV), VGR Team Georgakopoulos, Rock Oil και ΠΑΣ ΓΥΡΕΥΟΝΤΑΣ. Την οικογένεια μου που στηρίζει τις προσπάθειες μου αλλά και όλους τους φίλους για την ηθική υποστήριξη.

23113553_1522627421149458_106659144_n

Ν. Ζέλλιος

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.