Όχι και τόσο ευνοϊκή η κατάσταση για την Suzuki με την Ιαπωνική εταιρία να βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι πολλών προβλημάτων, ότι έχει να κάνει με τον χώρο της χωμάτινης και όχι μοτοσυκλέτας με τις φήμες να διαδέχονται η μια την άλλη τον τελευταίο καιρό.

suzuki logo

Πως μπορεί μια κατασκευάστρια εταιρία που μόλις αναβάθμισε και παρουσίασε στην αγορά την νέα της 450F να περιτριγυρίζεται από τέτοιες φήμες? Τα σενάρια πολλά και όλα πιθανά μιας και η Suzuki δεν έχει επισημοποιήσει τίποτε. Πολλές φήμες έχουν ακουστεί παλαιοτέρα αλλά πλέον κάποια γεγονότα έρχονται για να τροφοδοτήσουν ακόμη περισσότερη τροφή για σκέψη, αμφιβολίες αλλά και μια βαθυστόχαστη σκέψη για το προς τα πού οδεύει ο χώρος της χωμάτινης μοτοσυκλέτας.

Μιλώντας για την διακοπή της παράγωγης και εξέλιξης των δίχρονων μοτοσικλετών (όχι από όλες τις εταιρίες, κυρίως από τις Ιαπωνικές ) αλλά και το καλωσόρισμα της ηλεκτρικής ενέργειας σε ανταγωνιστικό βαθμό. Ας γυρίσουμε λίγα χρόνια πίσω και ας δούμε τι συνέβη τα τελευταία έτη σε μια εταιρία νικηφόρα στον χώρο του Motocross αλλά και Supercross σε επίπεδο Ευρωπαϊκό αλλά και Αμερικανικό, στις κορωνίδες της παγκόσμιας ελίτ. Έχοντας αναβάτες στο όνομα της όπως Ricky Carmichael, James Stewart, Chad Reed, Ken Roczen, Ryan Dungey στο AMA και με ονόματα όπως Steve Ramon, Kevin Strijbos, Ken De Dycker, Clement Dessale και Jeremy Seewer στον χώρο του Παγκοσμίου MXGP. Πολλά μεγάλα ονόματα με βαριά ιστορία και αθλητικές προσωπικότητες που δεν περνούν απαρατήρητες σε κανενός την αντίληψη. Μετρώντας από το 2006, 6 πρωταθλήματα στην Αμερική και αντίστοιχα 1 στο MXGP έχοντας όμως σε αρκετές χρονιές θέση στο top-3 του βαθμολογικού πίνακα με πιο πρόσφατη καλή επίδοση του Jeremy Seewer στην MX2, κατακτώντας την 2η θέση κινούμενος στους κύριους πρωταγωνιστές για την κατάκτηση του τίτλου.

21935419_1954483848162451_737515669_n

Το 2016 μάλιστα η Suzuki του MXGP έκανε ακόμη μια κίνηση βελτίωσης προσλαμβάνοντας τον πολύπειρο πολυπρωταθλητή και θρύλο του χώρου Stefan Everts ως υπεύθυνο της ομάδας. Stefan Everts ο οποίος έχει στο κελάρι του 10 τίτλους παγκοσμίου, προερχόμενος από καθαρά μοτοκροσάδικη οικογένεια κάνοντας μια καριέρα 15 ετών στην κορυφή του αθλήματος, έχοντας κερδίσει πρωταθλήματα για όλες τις ιαπωνικές κατασκευάστριες ακόμη και για το όνομα της Suzuki στα πρώτα του χρόνια. Φτιάχνοντας μια ομάδα με γνώμονα το νέο της ηλικίας και το μεγάλο του φυσικού ταλέντου έχει ως συμπέρασμα την επένδυση σε νέους αναβάτες με σκοπό την σωστή καλλιέργηση του ακατέργαστου, έτσι ώστε σε βάθος μερικών ετών να έχει τον άσσο και πάλι στα κίτρινα.

21935314_1954483714829131_1061037097_n

Με όλα αυτά γεγονότα σε συνδυασμό με την κίνηση του εργοστάσιου να παράξει μια εντελώς νέα και βελτιωμένη RM-Z 450 για το 2018 μπορεί εύκολα ο καθένας να καταλάβει ότι αυτή η εταιρία έχει ένα πλάνο στο αγωνιστικό κομμάτι για τα επόμενα 5 έτη τουλάχιστον, ξεκινώντας από το 2016. Αντικειμενικά δεν πήγε και άσχημα έχοντας βέβαια κάποιες κακοτοπιές αλλά σε γενικά πλαίσια οι χρονιές κύλησαν ομαλά. Τι συμβαίνει όμως όταν με την λήξη των πρωταθλημάτων η εργοστασιακή ομάδα της Suzuki σε Αμερική βάζει λουκέτο. Η RCH/Yoshimura Suzuki Racing αποτελεί πλέον παρελθόν αφήνοντας την σκυτάλη στην ομάδα του Joe Gibbs με την Autotrader/ Monster Energy/JGRMX να αποτελεί την μοναδική ομάδα της Suzuki χωρίς να υπάρχει κάποια δορυφορική. Ως γνωστόν τα τελευταία χρόνια η παρουσία της Suzuki στα paddocks των αμερικανικών πρωταθλημάτων ήταν η μικρότερη σε πλήθος με τους περισσότερους να μην την προτιμούν λόγο της έλλειψης υποστήριξης εν σύγκριση των άλλων κατασκευαστριών. Από την άλλη πλευρά στα του MXGP ενώ όλα ήταν ρόδινα με τους Arminas Jasikonis και Jeremy Seewer να περιμένουν με αισιοδοξία την νέα χρόνια ξαφνικά ήρθαν οι φήμες που τους θέλουν να είναι στην αναζήτηση νέας ομάδας. Πολλά ξένα μέσα ενημέρωσης ενημέρωσαν την κατάσταση τους και επιβεβαίωσαν τέτοιου είδους φήμες. Αρχικά το νέο αυτό είχε να κάνει με την ομάδα της MX2 αλλά στη συνεχεία επιβεβαιώθηκε και για το πρόγραμμα της μεγάλης κατηγορίας. Αυτό έχει αντίκτυπο και στα νεοτέρα μέλη Hunter Lawrence, Bas Vaessen και Zachary Pichon. Ακόμη βέβαια τίποτα δεν είναι επισήμως γνωστό αλλά οι φήμες όλο και πληθαίνουν με πολλές απο αυτές να βγαίνουν αληθείς όντας αρκετά μέλη των ομάδων της Suzuki να είναι στην αναζήτηση νέας θέσης σε άλλη ομάδα. Με τα μεγαλύτερα από αυτά τα μέλη να είναι ο Stefan Everts και οι Arminas Jasikonis και Jeremy Seewer. Ο Βέλγος Everts κάνει προσπάθειες για την δημιουργία της Suzuki-Maerial με πιθανούς αναβάτες φυσικά τους αναβάτες που ο ίδιος έπλασε τα τελευταία δυο χρόνια Jasikonis-Seewer.

21935611_1954484391495730_866096763_n

Τι είναι αυτό που συμβαίνει στην Ιαπωνική κατασκευάστρια εταιρία βάζοντας λουκέτο στην ομάδα του MotoGP στο τέλος της χρονιάς, όπως επίσης και στην ομάδα στο SuperBike. Γνωστοποιήθηκε το νέο για την ομάδα του Moog σαν βόμβα στον αγώνα στο Silverstone με αρκετά μέλη να ψάχνουν ήδη θέση σε νέα ομάδα πλέον με τις περισσότερες όμως να είναι καλυμμένες.

Δυσοίωνο αναγράφεται το μέλλον αν έστω και λίγες από αυτές τις βαρυσήμαντες φήμες είναι αλήθεια. Το σίγουρο είναι ότι είτε αλήθεια είτε απλά αναληθείς φήμες, είναι μια δυσφήμηση για την Suzuki και σίγουρα οι περισσότεροι από τους μέσους χομπίστες αναβάτες μαχητές του Σαββατοκύριακου δεν θα προβούν στην αγορά κάποιας Suzuki. Ίσως η εταιρία θα πρέπει να σκεφτεί και πάλι την φράση “Win on Sunday Sell on Monday” Νίκησε την Κυριακή Πούλησε την Δευτέρα, μια συνταγή αλάνθαστη. Ο χρόνος θα εμφανίσει ότι πρέπει να γίνει γνωστό προς το κοινό, αναμένοντας επίσημες ανακοινώσεις από τα κεντρικά.

Α. Πανταζής

Tagged with →  
Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.