Στο Oakland στο o.Co Coliseum πραγματοποιήθηκε ο 4ος γύρος του AMA Monster Energy Supercross. Ένας περιπετειώδες αγώνας περισσότερο στην μικρή κατηγορία, βρίσκοντας νικητή τον Joey Savatgy για την παρθενική του νίκη, και στην μεγάλη κατηγορία τον πρωταθλητή Ryan Dungey.

Dungey

450SX
Στην μεγάλη κατηγορία οι προκριματικοί θύμιζαν πολύ τελικό. Στον πρώτο προκριματικό, ο James Stewart ύστερα από τον τραυματισμό έδειξε ότι είναι καλά και σε θέση να αγωνιστεί. Οι Eli Tomac, Mike Alessi και ο Ken Roczen σε μεγάλη μάχη χωρίς τέλος, έκαναν ηχηρή την παρουσία τους. Στον δεύτερο προκριματικό η φιλία Vince Friese και Weston Peick έγινε αισθητή όταν είχαν μια στιγμή μεταξύ τους.

Στον αγώνα το holeshot το πηρέ ο Ryan Dungey κρατώντας πίσω του τον James Stewart και τον Marvin Musquin. Ο Dungey κάνοντας μια διάφορα ασφάλειας ξέφυγε νωρίς από τους υπόλοιπους οδεύοντας προς ακόμη μια νίκη. Λίγο πίσω του ξεχώρισαν οι James Stewart, Marvin Musquin και Ken Roczen, ο όποιος είχε κάποιες ενοχλήσεις στο γόνατο του, τις οποίες ξεπέρασε στην συνεχεία του αγώνα. Από την μάχη αυτή ο Stewart δεν κατάφερε να κρατηθεί μένοντας πίσω. Ο ρυθμός του υστερούσε αρκετά σε σχέση με αυτόν του πρώτου, έχοντας διαφορά περίπου 3 δευτερόλεπτα στον γύρο. Η πορεία του JS7 ήταν μέχρι τον 9ο γύρο οπού και εγκατέλειψε. Παράλληλα μια άλλη μάχη ήταν σε εξέλιξη, αυτή για την 4η θέση με πρωταγωνιστές τους Cole Seely, Chad Reed και Jason Anderson να οδηγούν αρκετές φορές κοντά στα όρια προσφέροντας θέαμα στο κοινό. Νικητής τελικά του αγώνα ήταν ο Ryan Dungey για 3η φορά την φετινή χρόνια. Στην 2η θέση ο Ken Roczen μετά από μάχη με τον Marvin Musquin, μια μάχη που κράτησε από την αρχή του αγώνα μέχρι σχεδόν και το τέλος του. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Marvin Musquin, ο νεοφώτιστος Γάλλος δείχνει να έχει λύσει τα προβλήματα του, και να έχει βρει τον καλό του εαυτό. Στην 4η θέση ο Jason Anderson καταφέρνοντας να περάσει τον Chad Reed και τον Cole Seely, οι όποιοι τερμάτισαν με την ίδια σειρά στην 5η και 6η θέση αντίστοιχα. Αξιοσημείωτη ήταν η βραδιά του Eli Tomac τερματίζοντας στην 7η θέση μετά από ένα κακό πρώτο μισό του αγώνα, αναγκάστηκε να παλέψει από τις πίσω θέσεις. Ερωτηματικό παραμένει ακόμα η επιστροφή του James Stewart, ο όποιος παρά τις δηλώσεις του δεν φαίνεται να είναι σε θέση να αγωνιστεί στο επίπεδο του.

Αποτελέσματα Κατηγορίας 450SX:450 1

Προσωρινή βαθμολογία πρωταθλήματος 450sx:450 1

Joey Savatgy

250SX:
Στην μικρή κατηγορία τα πράγματα ήταν πιο ομαλά με τους Joey Savatgy,  Cooper Webb και Christian Craig να κάνουν καλές εμφανίσεις με καλούς χρόνους δείχνοντας ότι είναι έτοιμοι για τον τελικό.

Πολλές ευχάριστες αλλά και δυσάρεστες εκπλήξεις. Από την αρχή η ημέρα έδειχνε ότι έχει κάτι το διαφορετικό, έτσι και έγινε μέχρι και τον τελικό, ένας τελικός με πολλές πτώσεις. Πρωτοπόρος στην πρώτη στροφή ο Christian Craig παίρνοντας ακόμη μια εκκίνηση έχοντας μια ανάσα πίσω του τον Cooper Webb, τον συνήθη ύποπτο της κατηγορίας. Όλα έδειχναν ότι θα ήταν μια αναπαράσταση του προηγούμενου αγώνα με την εκπληκτική μάχη που είχαν οι δυο οδηγοί. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη λόγο μιας πτώσης που είχε ο Craig μένοντας λίγο πιο πίσω. Με μικρή διάφορα πίσω τους βρισκόταν ο Zach Osborne ο όποιος έχοντας μια πτώση έπεσε αρκετές θέσεις και αναγκαστικέ να παλέψει για να ανέβει. Όλα έδειχναν για μια σχετικά εύκολη νίκη του Webb, όταν 3 γύρους πριν το τέλος η μοτοσυκλέτα του παρουσίασε κάποιο μηχανικό πρόβλημα και ήρθε η καταστροφή του αγώνα για τον ίδιο. Στην έξοδο μια στροφής η μοτοσυκλέτα του σταμάτησε και άργησε να πάρει πάλι μπροστά με αποτέλεσμα μια μεγάλη καθυστέρηση περιορίζοντας τον στην 21η θέση. Νικητής της κατηγορίας ήταν ο Savatgy, παίρνοντας την πρώτη του νίκη στο Supercross. Ο Joey Savatgy έχοντας και αυτός μηχανικό πρόβλημα με στραβωμένο λεβιέ ταχυτήτων οδήγησε τους τελευταίους 2 γύρους με την δεύτερη σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων, κατάφερε να κρατήσει την διάφορα που είχε από τον δεύτερο Colt Nichols, ένα αναβάτη από το Arenacross που έκανε την αλλαγή στο Supercross κάνοντας τον καλύτερο τερματισμό στην καριέρα του. Στην 3η θέση τερμάτισε ο Christian Craig, μετά την πτώση που είχε δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλύτερο. Την πεντάδα συμπλήρωσαν, με την 4η θέση ο Mitchell Oldenburg, την 5η θέση ο Zach Osborne ο όποιος μετά την πτώση του κατάφερε και επανέκαμψε.

Αποτελέσματα κατηγορίας 250sx:250

Προσωρινή βαθμολογία πρωταθλήματος 250sx:250 1

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.