Ο ένατος γύρος του Αμερικάνικου πρωταθλήματος Lucas Oil Pro Motocross 2017 πραγματοποιήθηκε στην πίστα Washougal με νικητές τους Marvin Masquin και Joseph Savatgy στις κατηγορίες 450ΜΧ και 250ΜΧ αντίστοιχα μετά απο μάχες ανατροπές των προγνωστικών.

2017-Washougal-MX-450-Class-Race-Report_323-640x427

450 Moto 1

Σε πολύ καλή περίοδο βρίσκεται ο Marvin Musquin και μας το επιβεβαιώνει με την κάθε ευκαιρία. Ο Γάλλος αναβάτης της KTM πραγματοποίησε μια καταπληκτική εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα. Καλή εκκίνηση και από τον Justin Bogle συνήθης ύποπτος για τις καλές του εκκινήσεις αλλά και ο Martin Davalos. Ο παλαί ποτέ βετεράνος της κατηγορίας των 250 στην πρώτη του ολοκληρωμένη χρονιά στα 450 δείχνει να έχει βρει αυτό που του έλειπε. Καλή εκκίνηση και για τον Eli Tomac επίσης έχοντας τον Musquin στο στόχαστρο του. Κάτι το οποίο συνέβη, η μάχη μεταξύ των δυο στην συνέχεια με τα γυρολόγια τους να ξεχωρίζουν στα χιλιοστά το δίδυμο Musquin-Tomac πρόσφερε πλούσιο θέαμα στο κοινό. Κάτι το οποίο δεν κράτησε όμως τόσο πολύ, καθώς ο Tomac είχε την στιγμή του κάνοντας ένα λάθος το οποίο του κόστισε σε χρόνο, αφήνοντας τον Musquin να ανοίξει την διάφορα. Από το σημείο αυτό και μετά οι δυο αναβάτες τερμάτισαν με την διαφορά τους σταθερή. Το πρώτο κάλο σκέλος για τον Martin Davalos στην μεγάλη κατηγορία. Από την εκκίνηση του σκέλους μέχρι την λήξη του, μονό δυο αναβάτες κατάφεραν να τον περάσουν, με τον Davalos να δείχνει ότι έχει βρει αυτό που του έλειπε για να προσαρμοστεί στα μεγάλα κυβικά. Ένα όχι και τόσο κάλο σκέλος για τον Blake Bagget εκκινώντας στο μέσο, έπρεπε να παλέψει για να ανεβεί στις πιο πάνω θέσεις. Ένας τραυματισμένος αντίχειρας και προβλήματα με πιο αργούς αναβάτες του στέρησαν ότι ελπίδες είχε για κάτι κάλο. Με το πέσιμο της καρό σημαίας 1ος ήταν ο Marvin Musquin με 2ο τον Eli Tomac και τον Cole Seely να συμπληρώνει το βάθρο των νικητών. Στην 4η θέση τερμάτισε ο Martin Davalos. Την 5η θέση πήρε ο Dean Wilson σε ακόμη μια σταθερή εμφάνιση στο top-5.

450 Moto 2

Το δεύτερο σκέλος είχε να αποδείξει ότι ο Martin Davalos δεν έκανε ξέσπασμα αλλά το έκανε ξανά. Παίρνοντας την εκκίνηση με επιδεκτικό τρόπο μπροστά από το φετινό τρίο των Musquin, Tomac και Bagget. Μια πρωτοπορία η οποία κράτησε για τον Davalos αλλά με τους Musquin και Tomac να έχουν καταιγιστικό ρυθμό ήταν θέμα χρόνου. Ένα σκέλος σχετικά πιο ήρεμο από το πρώτο με τις διαφορές να είναι μοιρασμένες και ανοιχτές. Για ακόμη ένα σκέλος στην 1η θέση ο Marvin Musquin με τον Eli Tomac σταθερός στην 2η θέση. Η έκπληξη Martin Davalos στην 3η θέση του 2ου σκέλους αλλά και άξια στην 3η θέση της γενικής. Στην 4η θέση ο Blake Bagget στερούμενος λόγο του αντίχειρα του. Την 5αδα έκλεισε ο Cole Seely ο οποίος σταθερά και αθόρυβα συλλέγει πολύτιμους βαθμούς.

2017-Washougal-MX-250-Class-Race-Report_315-640x427

250 Moto 1

Εκκίνηση του πρώτου σκέλους με πολλά Yamaha να είναι μπροστά. Ο Aaron Plessinger αυτός ο οποίος πήρε την εκκίνηση καταφέρνοντας να ανοίξει και μια αξιοπρεπή διαφορά στους πρώτους γύρους. Πολύ κάλο ξεκίνημα και για τον rookie Sean Cantrell της ομάδας Troy Lee Designs/GoPro/Red Bull/KTM. Ένα καλό ξεκίνημα το οποίο δεν κατάφερε να επεκτείνει και στην συνέχεια του σκέλους χάνοντας μερικές θέσεις. Σε πολύ καλή φόρμα ήταν ο Adam Cianciarulo ύστερα από μια καλή εκκίνηση έφτασε μέχρι και την 2η θέση σημειώνοντας γρήγορους γύρους, αλλά δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να απειλήσει τον Plessinger με τα γυρολόγια των δυο να είναι ίδια. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Zach Osborne δεν ευνοήθηκε από την εκκίνηση εκκινώντας μόλις έξω από την 20αδα, έχοντας ήδη από την αρχή δύσκολο έργο. Με το πέσιμο της καρό την 1η θέση κατέκτησε ο Aaron Plessinger. Στην 2η θέση ο Adam Cianciarulo σημειώνοντας και τον ταχύτερο γύρο του σκέλους. Την 3η θέση πήρε ο Dylan Ferrandis συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις. Την 4η θέση πήρε ο Zach Osborne κυριολεκτικά στο νήμα από τον Mitchell Harrison για μόλις 149 χιλιοστά του δευτερόλεπτου.

250 Moto 2

Στο δεύτερο σκέλος η κατάσταση άλλαξε. Με τον Joey Savatgy να παίρνει το Holeshot έχοντας δίπλα του τον Rj Hampshire. Το δίδυμο Savatgy-Hampshire με την αρχή του σκέλους άρχισαν τις μάχες τους για την 1η θέση. Σε λιγότερο από 10 λεπτά ο Hampshire πέρασε στην 1η θέση ανοίγοντας και μια μικρή διαφορά. Αυτό ήταν κάτι που δεν άρεσε στον Savatgy και με μια έξυπνη κίνηση σε ένα ασυνήθιστο σημείο για προσπέραση πέρασε μπροστά. Κάλο δεύτερο σκέλος και για τον Adam Cianciarulo όταν πάλι μετά από καλή εκκίνηση είχε επαφή με τους δυο πρώτους, επέλεξε την ασφάλεια της 3η θέσης και όχι το ρίσκο της μάχης. Τελικά το λάθος της επιλογής του το πλήρωσε όταν αργότερα στο σκέλος οι Osborne και Ferrandis πέρασαν μπροστά του, ρίχνοντας τον στην 5η θέση και εκτός βάθρου όταν για ένα σημείο ήταν ο νικητής της γενικής. Νικητής του δευτέρου σκέλους και νικητής της γενικής ο Joey Savatgy αφήνοντας πίσω του τον Rj Hampshire ο όποιος έκανε το καλύτερο σκέλος του πρωταθλήματος. Στην 3η θέση ο Zach Osborne πολύ κοντά στους πρώτους αλλά και πολύ κοντά του ο Dylan Ferrandis στην 4η θέση. Την 5η θέση πήρε τελικά ο Adam Cianciarulo κάτι για το οποίο δεν μπορεί να είναι και τόσο ευχαριστημένος.

Αποτελέσματα και βαθμολογίες Εδώ. Για να παρακολουθήσετε ολόκληρους τους αγώνες Εδώ.

Α. Πανταζής.

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.