Μεγάλη κινητικότητα τις τελευταίες ημέρες υπάρχει στην Φινλανδία και Σουηδία που είναι δυο από τις βασικές χώρες παραγωγής αναβατών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Enduro.

endurogp

Η TM Racing Finland ανακοίνωσε δυο προσθήκες που μαζί με τον παγκόσμιο Eero Remes ετοιμάζονται να σαρώσουν τις τρεις βασικές κατηγορίες στο φινλανδικό πρωτάθλημα, αλλά και να βρεθούν ψιλά και στον πρώτο αγώνα του παγκόσμιου πρωταθλήματος Enduro. Οι Marko Tarkkala και Henry Olenius έχουν υψηλές δυνατότητες για κάτι καλό με τον πιτσιρικά να ετοιμάζεται να κάνει και κάποιους αγώνες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σε κύρια κατηγορία γνωρίζοντας τις δυσκολίες.

O Eero Remes αποφάσισε μετά από χρόνια να αλλάξει την E1 και να ριχτεί στην E2 με ένα TM ΕΝ 300 θέλοντας να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό την φετινή χρονιά, που θα ισχύσει και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο έμπειρος Marko Tarkkala θα οδηγήσει στην Ε3 με ένα δίχρονο 300, ενώ ο νεαρός Olenius θα είναι ο αναβάτης της ομάδας στην E1.

Μια πολύ δυνατή φινλανδική ομάδα που συμμετέχει και στο παγκόσμιο είναι η Kytönen Motorsport. Αρκετές αλλαγές με τους Marko Tarkkala, Henric Stigell, Eemil Pohjola και Antti Hellsten να αποχωρούν και να προστίθενται οι νεαροί Lari Jukola και Roni Kytönen. Ο Lari Jukola θα είναι ο αναβάτης της ομάδας στην junior ενώ οι Hugo Svärd Laaksonen και Roni Kytönen θα κυνηγήσουν τον τίτλο στην YOUTH-125.

Σίγουρα μεγάλη εντύπωση προκαλεί η απόφαση του Henric Stigell να κλείσει την καριέρα στα 24 του, μετά από μια ιδιαίτερα καλή χρονιά για αυτόν λέγοντας ότι δεν χαίρετε ποια την οδήγηση και θα προτιμήσει να αφοσιωθεί στις σπουδές του.

Μεταφερόμαστε στην γειτονική Σουηδία που υπάρχουν νέα για την εκπληκτική τριάδα της νέας γενιάς. Μετά την απόφαση της Husqvarna να αποχωρήσει από το παγκόσμιο πρωτάθλημα έφερε τον Albin Elowson σε αναζήτηση νέας ομάδας.

H Johansson Yamaha που δεν θα συνέχιζε την συνεργασία της με τον Mikael Persson επέλεξε να κλειδώσει έναν αναβάτη που βρίσκετε στο ίδιο επίπεδο.

O Mikael Persson με την σειρά του φόρεσε τα πορτοκαλί της KTM Σουηδίας και ετοιμάζεται για μια γεμάτη σεζόν.

Ο τρίτος της παρέας ο ξενιτεμένος Jesper Börjesson αναρρώνει από τον τραυματισμό του χωρίς να ξέρει αν θα επιστρέψει στην Αμερική για την δεύτερη χρονιά που δεσμεύεται από το συμβόλαιο του, καθώς η ομάδα του έχασε έναν από τους κύριου χορηγούς με το μπάτζετ τους να πέφτει αρκετά. Σίγουρα θα οδηγήσει στο Σουηδικό πρωτάθλημα Enduro με την Husqvarna Scandinavias μαζί με τους νεαρούς John Salomonsson και Oskar Ljungström με την ομάδα να έχει πιθανότατα συμμετοχή και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ν. Ζέλλιος

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.