Ο έβδομος αγώνας του πανελλήνιου πρωταθλήματος γέννησε πολλά ερωτήματα και φανέρωσε ακόμα μία γκρίζα πλευρά του χώρου σε μία χρονιά με πολλά περίεργα περιστατικά και τις τέντες των επίσημων ομάδων του πρωταθλήματος να είναι αρκετά άδειες στο τέλος. Σίγουρα ο αγώνας δεν θα μπορούσε να είναι ο καλύτερος του πρωταθλήματος και να διεκδικήσει δάφνες από μία χούφτα ανθρώπων που είχαν το σθένος να τον πραγματοποιήσουν.

Θαύματα δεν μπορούν να γίνουν αλλά αναλαμβάνοντας την ευθύνη και το κόστος μίας τυχόν αποτυχίας σε μία πίστα που τα τελευταία χρόνια είναι ανενεργή έχοντας λιγότερο από 10 ήμερες να τον πραγματοποιήσουν το πρόσημο ήταν ιδιαίτερα θετικό. Τι και αν ο καιρός σε κανένα σημείο δεν βοήθησε καθώς εντός και γύρω από την πίστα το νερό που έπεσε ήταν μόνο από το σύστημα ποτίσματος. Ώρες δουλειάς να πραγματοποιηθούν τα βασικότερα και ο αγώνας πάνω από όλα να είναι ανθρώπινος για αναβάτες και θεατές. Οι βασικότερες εργασίες τέλειωναν αλλά ο αριθμός παρέμενε ιδιαίτερα μικρός κάνοντας αρνητικό ρεκόρ όλων των χρόνων στα πρωταθλήματα Motocross της ΑΜΟΤΟΕ, με την κατηγορία ΜΧ1 να έχει μόλις 4 συμμετοχές. Η απογοήτευση κορυφώθηκε όταν το μεσημέρι της Παρασκευής τα νέα έφερναν τους 3 από τους τέσσερις αναβάτες της ΜΧ1 να δηλώνουν κολλήματα για προσωπικούς λόγους και στην κατηγορία να υπάρχει μόνο ο ΤΟΥΡΑΤΖΙ∆ΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ που κατακτούσε τον τίτλο χωρίς αγώνα.

Ενημερωτικά για να καταλήξει ο έβδομος αγώνας στην πίστα της Νέας Γωνίας ταξίδεψε και προτάθηκε στις περισσότερες πίστες του πανελλήνιου πρωταθλήματος αλλά καμία λέσχη δεν αναλάμβανε την ευθύνη γνωρίζοντας ότι οι συμμετοχές θα ήταν ελάχιστες και δεν θα υπήρχαν θεατές. Στον προτελευταίο αγώνα της Μεγαλόπολης προτάθηκε στην ξεχασμένη πίστα της Νέας Γωνίας. Έτσι και εγένετο με τους βόρειους αναβάτες του πρωταθλήματος να αναλαμβάνουν θέση οικοδεσπότη με την προετοιμασία τους πριν τον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος να περιλαμβάνει αφισοκόλληση, τσάπισμα, βάψιμο πασσάλωμα, αποξήλωση και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο νους του ανθρώπου αλλά που σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με προετοιμασία αθλητή πριν από αγώνα.

Πάρα τις ελάχιστες συμμέτοχες και τις υψηλές θερμοκρασίες ο αριθμός των θεατών ήταν ικανοποιητικός αν και η προβολή του αγώνα θα μπορούσε να είναι καλύτερη αλλά η κλεψύδρα του χρόνου άδειαζε γρήγορα και έπρεπε να γίνουν τα βασικότερα. Μπορεί αρκετοί Έλληνες να απείχαν όμως υπήρχε και ένας επίσημος προσκεκλημένος. Οι δυνατές σχέσεις φίλιας με αρκετούς αναβάτες από την Βόρεια Ελλάδα έφεραν τον Βούλγαρο IVANOV MICHAEL να δέχεται την πρόσκληση για να συμμετάσχει στον αγώνα. Αν και ήταν αρχικά διστακτικός ο IVANOV καθώς δεν θα μπορούσε να οδηγήσει την δικιά του μοτοσυκλέτα λόγο μηχανικού προβλήματος και θα αγωνιζόταν στην ΜΧ1 που δεν είχε κριθεί το πρωτάθλημα, τελικά η αποχή των νοτίων αναβατών τον έπεισε να έρθει την τελευταία στιγμή στον αγώνα. Ο απολογισμός του αγώνα δυο σκέλη λιγότερα με τους IVANOV και ΤΟΥΡΑΤΖΙ∆Η να αγωνίζονται σε μικτό σκέλος με τους αναβάτες της ΜΧ2 και τον επίτιμο καλεσμένο να ξεσηκώνει τους θεατές δείχνοντας την πραγματική ομορφιά του αθλήματος, δίνοντας άρωμα παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Χωρίς τον άγχος των βαθμών οι IVANOV MICHAEL και ΤΟΥΡΑΤΖΙ∆ΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ προσπάθησαν να δώσουν μόνο θέαμα ξεκολλώντας γρήγορα από τους αναβάτες της ΜΧ2. Φανταστικό το Show του Βούλγαρου με τον Θεσσαλονικιό αναβάτη να ακολουθεί στους ίδιους ρυθμούς κερδίζοντας το χειροκρότημα όλων των θεατών σε κάθε πέρασμα τους. Σίγουρα ο ΤΟΥΡΑΤΖΙ∆ΗΣ σε μια χρονιά που προσπάθησε πολύ θα ήθελε ένα διαφορετικό φινάλε.

Στην ΜΧ2 νικητής ήταν ο δεκαεξάχρονος Χαλκιδαίος ΑΝ∆ΡΕΟΥ ΑΝ∆ΡΕΑΣ κατακτώντας την δεύτερη φετινή του νίκη. Μπορεί ο ΑΝ∆ΡΕΟΥ να επωφελήθηκε από ένα λάστιχο του ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ στο πρώτο σκέλος αλλά αυτό δεν μειώνει σε τίποτα την επίδοση του σε μία χρονιά με ατυχίες, καταφέρνοντας να τερματίσει τρίτος οριακά πίσω από τον έμπειρο ΠΑΠΙΛΑ και να είναι ο κυριότερος αντίπαλος του ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ στους περισσότερους αγώνες. Δεύτερη θέση και πρώτος τίτλος σε μεγάλη κατηγορία ίσως στην τελευταία του χρόνια στην ΜΧ2 για τον ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΟ. Στο δεύτερο σκέλος θυμήθηκε παλιές συνήθειες προσφέροντας και αυτός την δική του θεαματική παράσταση. Πίσω του ο ΠΑΠΙΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ μάζεψε όσους βαθμούς ήθελε για να κατακτήσει την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα σε μία χρονιά με αρκετές διακυμάνσεις. Ο ΣΑΓΜΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ μπορεί να κατάφερε να τερματίσει στο δεύτερο σκέλος μπροστά από τον ΠΑΠΙΛΑ και να είναι ισόβαθμοι στο τέλος αλλά ήταν τελικά τέταρτος. Την πέμπτη και την έκτη θέση μοιράστηκαν δυο αναβάτες που πρόσφεραν πολλά και πριν την διάρκεια του αγώνα. Δυνατές μάχες είχε αυτή η Κυριακή για τον ΤΟΥΡΑΤΖΙ∆ΗΣ ∆ΗΜΗΤΡΗΣ που τερμάτισε πέμπτος στην κατηγορία, ενώ ο δεκατετράχρονος ΚΑΝΑΚΗΣ ΜΑΡΙΟΣ ήταν ο έκτος της κατάταξης δείχνοντας πτυχές του ταλέντου του.

Ο ΣΑΓΜΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ήταν ο κυρίαρχος στην ΜΧ2Τ, έχοντας κατακτήσει τον τίτλο από τον προηγούμενο αγώνα έκλεισε την χρονιά με άλλες δυο νίκες. Η Νέα Γωνία ήταν μία πίστα που δεν ήταν από της αγαπημένες του ΚΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΟΥ μετά από αυτό το δεκαήμερο σίγουρα θα έχει ευχάριστες σκέψεις, ζώντας πρωτόγνωρες εμπειρίες για αυτόν κατακτώντας και την δεύτερη θέση. Οικογενειακή υπόθεση πάνω από όλα ήταν ο αγώνας αυτός για την οικογένεια ΚΑΡΙΩΤΗΣ που σύσσωμη βρέθηκε για να βοηθήσει στην υλοποίηση του αγώνα. Αμέτοχος δεν θα μπορούσε να μείνει ο ΚΑΡΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ που μετά τα όσα έκανε για να πραγματοποιηθεί ο αγώνας πήρε και μία τρίτη θέση πάρα το πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί τις τελευταίες εβδομάδες. Καλή η παρουσία και του ΜΑΥΡΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟΥ που τερμάτισε στην τέταρτη θέση αγωνιζόμενος στα δυο σκέλη και για τον μικρό της οικογένειας ΓΕΩΡΓΙΟ που τραυματίστηκε το Σάββατο.

Μικρή ήταν και η συμμετοχή στην κατηγορία open που σχεδόν είχε ξεκαθαρίσει. Ο ΣΚΥΒΑΛΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ταξίδεψε στην Χαλκιδική για να στηρίξει τον αγώνα αλλά τελικά δεν αγωνίστηκε θέλοντας να ανοίξει μία θέση στο βάθρο και την πρώτη εξάδα στους αφανείς ήρωες των ελληνικών αγώνων. Κάτι ανάλογο έκανε στο δεύτερο σκέλος και ο ΠΑΚΑΤΑΡΙ∆ΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, που πριν τον τερματισμό του βγήκε εκτός πίστας, δίνοντας την πρώτη νίκη στον φίλο του ΤΣΟΜΠΑΝΟΓΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟ που στάθηκε ανταγωνιστικός όλο το Σαββατοκύριακο. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο ΓΚΟΣΚΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ κλείνοντας ακόμα μία γεμάτη χρονιά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Για την τρίτη θέση χτύπησαν μέχρι και καμπάνες στο Διαβαϊδέ, στο Καστέλι Ηρακλείου με τον ΧΑΤΖΑΚΗ ΖΑΧΑΡΙΑ να βάζει το όνομα του στην λίστα των Κρητικών που έχουν επιτυχίες στο χώρο του Motocross. Oι υπόλοιπές τρεις θέσεις στην πρώτη κατηγορία ήταν υπόθεση SENIOR, με τον ΣΙ∆ΕΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ να είναι ο ταχύτερος και τον ΙΑΚΩΒΙ∆Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ να καταφέρνει να επιβληθεί του ΚΟΥΖΗ ΠΑΥΛΟΥ.

Στην ΜΧ65 οι VENCISLAV TOSHEV και ΦΩΤΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ μοιράστηκαν τις πρώτες και τις δεύτερες θέσεις με τον Έλληνα να έχει ένα πολύ καλό πρώτο σκέλος θυμίζοντας το αέρινο στιλ του Στέλιου Γαλατιανού, ενώ στο δεύτερο ο Βούλγαρος ήταν πιο αποφασισμένος κατακτώντας την νίκη. Σε δυο εβδομάδες θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωπη στον αγώνα του Trentino. Γρήγορα κινήθηκε και στα δυο σκέλη και ο ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ κατακτώντας την τρίτη θέση μπροστά από τον δεύτερο της ελληνική αποστολής του FIM Junior Motocross ΠΑΠΑ∆ΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ που τερμάτισε τέταρτος. Επιστροφή στην δράση μετά τον τραυματισμό του για τον ΧΑΤΖΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟ τερματίζοντας πέμπτος.

Mε χαμογέλα και θεαματικά περάσματα έκλεισαν την χρονιά οι ΚΟΣΙΑΒΕΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ και ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΜΑΡΙΝΟΣ έχοντας από μία κάρο σημαία στην Νέα Γωνιά. Nίκη για τον ΚΟΣΙΑΒΕΛΟ στο αγώνα και καλή ψυχολογία ενόψει Trentino, ενώ δεύτερη θέση και πρωτάθλημα για τον ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ. Ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΜΑΡΙΝΟΣ έδειξε να εγκλιματίζετε καλύτερα στην πίστα αλλά στο δεύτερο σκέλος προτίμησε να σιγουρέψει τους βαθμούς και να κόψει ρυθμό. Πίσω τους ο μικρός της παρέας ΓΑΝΩΤΗΣ ∆ΗΜΗΤΡΗΣ ταξίδεψε από την Μύκονο θέλοντας να κάνει μια καλή προπόνηση ενόψει του Παγκόσμιου πρωταθλήματος Junior που θα συμμετάσχει μαζί με τον ΚΟΣΙΑΒΕΛΟ. Ο κυριότερος του αντίπαλος στο κυνήγι της τρίτης θέσης ΓΚΑΛΙΠΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ βγήκε γρήγορα εκτός με τον αγώνα του στο δεύτερο σκέλος να είναι μοναχικός αν και στο τέλος η επιλογή του ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ να κόψει ρυθμό του έδωσε ένα κίνητρο να πιέσει. Επιλεκτικές εμφανίσεις τόσο στο ελληνικό όσο και στο βουλγάρικο πρωτάθλημα για τον ΒΑΓΓΕΛΑΚΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟ που τερμάτισε στην τέταρτη θέση μετά από μία μεστή εμφάνιση με τους ΘΕΟ∆ΩΡΙ∆Η και ∆ΑΝΟΓΛΙ∆Η να τον απειλούν στο δεύτερο σκέλος. Καλή η παρουσία και του ΘΕΟ∆ΩΡΙ∆Η ΣΩΤΗΡΗ με δυο πέμπτες θέσεις, ενώ ο ∆ΑΝΟΓΛΙ∆ΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ανεβάζοντας την επίδοσή του στο δεύτερο σκέλος κατάφερε να βρεθεί μπροστά από την ΜΑΝ∆ΑΝΗ ∆ΕΣΠΟΙΝΑ κερδίζοντας την έκτη θέση.

Έχοντας και πάλι συμμέτοχες από την γειτονική Βουλγαρία διεξήχθη και ο τρίτος αγώνας του κυπέλλου QUAD. Ο Βούλγαρος MARTIN MILEV ήταν ο ταχύτερος παίρνοντας την νίκη και στα δυο σκέλη. Πίσω του ισοβάθμησαν τρεις αναβάτες με τον ΚΑΤΣΙΝΕΛΗ ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΟ να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου έχοντας μία πολύ καλή εκκίνησή στο δεύτερο σκέλος που του έδωσε πλεονέκτημα. Μία δεύτερη και μία τέταρτη θέση και για τον ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟ που ήταν ο τρίτος του αγώνα αλλά και ο κυπελλούχος της κατηγορίας, ενώ ο Βούλγαρος PAVEL KASHOV που αγωνίστηκε σε όλους τους αγώνες ήταν τέταρτος με δυο τρίτες θέσεις. Πέμπτος ήταν ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ενώ για την έκτη θέση ο ΚΥΡΙΑΚΙ∆ΗΣ ΡΑΦΑΗΛ κατάφερε να επιβληθεί στο δεύτερο σκέλος του ΚΑΣΣΙΑΝΟΥ ΓΕΩΡΓΟΥ.

Τα όσα έγιναν δεν ήταν ο καλύτερος επίλογος για ένα από τα καλύτερα και πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα στο ελληνικό Motocross. Η εικόνα αυτή διώχνει και δεν φέρνει χορηγίες και θεατές. Πάντως σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν από τους υπευθύνους των ομάδων και τα στελέχη της ΑΜΟΤΟΕ, η αποχή στον αγώνα θα φέρει αλλαγές στο πανελλήνιο πρωτάθλημα τόσο στις ομάδες όσο και στον προσανατολισμό του πρωταθλήματος.

Αποτελέσματα ΕΔΩ. Βαθμολογία πρωταθλήματος ΕΔΩ.

Επικοινωνία για φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.

 

Share →

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.