Για δεύτερη φορά μέσα σε οχτώ μήνες η ΑΛΜΑ Μεγαλόπολης ήρθε αντιμέτωπη με τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Μετά τον πολύ βαρύ περσινό αγώνα του νοτίου οι διοργανωτές είχαν να αντιμετωπίσουν τις υψηλές θερμοκρασίες με τον υδράργυρο να ξεπέρνα τους 30 βαθμούς. Υπήρξε μεγάλη προσπάθεια ώστε ο αγώνας να κυλήσει ομαλά και να μην υπάρξουν ιδιαίτερα προβλήματα κάτι που εν μέρη το πέτυχαν.

Η ΑΛΜΑ Μεγαλόπολης ανακοίνωσε στο τέλος του αγώνα την απόφαση της, έχοντας αναλάβει έναν αγώνα υψηλών απαιτήσεων του παγκόσμιου για την επομένη χρονιά, ότι για το υπόλοιπο της χρονιάς και για την επομένη χρονιά δεν θα διεξαχθεί κάποιος άλλος ελληνικός αγώνας στην συγκεκριμένη πίστα. Στην διοργάνωση του αγώνα βοήθησαν ο ΑΡΗΣ Πεντέλης και η ΑΟΛΜΟ έχοντας πάντα την στήριξη Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης.

Ο συγκεκριμένος αγώνας έβγαλε άλλους τρεις πρωταθλητές καθώς μετά τον ΦΩΤΑΚΗ ΣΩΤΗΡH που κατέκτησε τον τίτλο στον προηγούμενο αγώνα στην ΜΧ-65 ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσει το τοπίο στην ΜΧ2 με τον ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΟ να κατακτά τον τίτλο και τον ΣΑΓΜΑΛΗ ΑΝΤΩΝΙΟ να κλειδώνει τον τίτλο στην υποκατηγορία ΜΧ2Τ. Τον τίτλο κατέκτησε και ο ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ στην νεοσύστατη SENIOR παίρνοντας ακόμα μια διπλή νίκη. Ο ΚΟΥΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ μετά την ατυχία του στον Πύργο κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα κρατώντας ζωντανές τις λίγες ελπίδες του για τον φετινό τίτλο στην ΜΧ1. Στην OPEN ο ΣΚΥΒΑΛΟΣ MANΩΛΗΣ πήρε την νίκη αλλά η κατάσταση δεν άλλαξε καθώς η διάφορα του από τον ΠΑΚΑΤΑΡΙ∆Η ΒΑΣΙΛΕΙΟ παρέμεινε σταθερή, ενώ στα QUAD ο Βούλγαρος MARTIN MILEV κατέκτησε την νίκη.

Ο ΚΟΥΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ήθελε διακαώς μία διπλή νίκη στην ΜΧ1 κάτι που το κατάφερε χωρίς να νιώσει ιδιαίτερη πίεση και στα δυο σκέλη παίρνοντας την πρώτη φετινή του νίκη στο πρωτάθλημα με μια εξαιρετική εμφάνιση. Δεύτερος και στα δυο σκέλη ο θεαματικός ΤΣΑΡΝΑΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ που είχε και τον ταχύτερο χρόνο όλο το διήμερο σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1:55.800, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση του στο φετινό πρωτάθλημα. Πρόβλημα αντιμετώπισε ο πρωτοπόρος της κατηγορίας ΤΟΥΡΑΤΖΙ∆ΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ στον αναγνωριστικό γύρο του πρώτου σκέλους προσπαθώντας να αλλάξει μοτοσυκλέτα στην εκκίνηση άλλα τελικά συμμετείχε με την ίδια μοτοσυκλέτα στο σκέλος. Μετά τους δυο πρώτους γύρους δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και κατάφερε να ανέβει στη τρίτη θέση. Ο τελικός απολογισμός του Θεσσαλονικιού σε έναν αγώνα που πήγε με σκοπό τους βαθμούς χωρίς να ρισκάρει ήταν δυο τρίτες θέσεις. Οι ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ και ΚΟΝΤΟΛΕΤΑΣ ∆ΗΜΗΤΡΗΣ μοιράστηκαν τις τέταρτες και πέμπτες θέσεις με τον ΚΟΝΤΟΛΕΤΑ να μην μπορεί να επαναλάβει τις πολύ καλές εμφανίσεις των τελευταίων αγώνων, μένοντας τελικά στην πέμπτη θέση πίσω από τον δυναμικό ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ. Για την έκτη θέση ο ΚΑΡΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ένιωσε πίεση από τον ΒΡΕΤΤΟ ΝΙΚΟΛΑΟ και στα δυο σκέλη αλλά κατάφερε να τερματίσει έκτος και στα δυο σκέλη.

Ο ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΟΣ συνέχισε το αήττητο σερί των τελευταίων αγώνων κατακτώντας τον πρώτο του τίτλο σε μεγάλη κατηγορία έναν αγώνα πριν το κλείσιμο του πρωταθλήματος. Ο αναβάτης από την Κατερίνη κινήθηκε ταχύτατα και μεθοδικά και στα δυο σκέλη, βλέποντας στο δεύτερο σκέλος τον ΑΝ∆ΡΕΟΥ που ήταν ο μόνος που θα μπορούσε να τον απειλήσει να έχει μία πτώση και να βγαίνει εκτός από την διεκδίκηση των τριών πρώτων θέσεων. Πίσω του οι ΠΑΠΙΛΑΣ και ΖΟΥΝΗΣ ισοβάθμησαν στην δεύτερη θέση. Ο ΠΑΠΙΛΑΣ ανέβασε την απόδοση του στο δεύτερο σκέλος καταντώντας την δεύτερη θέση στον αγώνα και ένα μεγάλο αβαντάζ για την δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Αυτή την φορά ο ΖΟΥΝΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ δεν είχε κάποια πτώση αλλά η πίεση του πρώτου σκέλους τον ανάγκασε να μείνει στο τέλος χωρίς πίσω φρένο. Το καλύτερο του αποτέλεσμα σε πανελλήνιο αγώνα πέτυχε ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ στην πρώτη του φετινή εμφάνιση. Ο νεαρός Χαλκιδαίος εκμεταλλευόμενος τις ατυχίες των ΑΝΔΡΕΟΥ, ΣΑΓΜΑΛΗ και ΚΑΝΑΚΗ ανέβασε την απόδοση του στο δεύτερο σκέλος τερματίζοντας τέταρτος στο σκέλος και στον αγώνα. Ο ΑΝ∆ΡΕΟΥ ΑΝ∆ΡΕΑΣ μετά την δεύτερη θέση του πρώτου σκέλους μπήκε στο δεύτερο αποφασισμένος να πάρει την νίκη προλαβαίνοντας να κάνει στους πρώτους γύρους πριν την πτώση του τον ταχύτερο χρόνο του σκέλους. Η πτώση του, του επέφερε ένα μικροτραυματισμό και μία επίσκεψή μέσα στην ζώνη μηχανικών που τον ανάγκασε να χάσει χρόνο τερματίζοντας στο δεύτερο σκέλος δωδέκατος και πέμπτος στον αγώνα. Ακόμα μία μεστή παρουσία για τον Λαμιώτη ΜΠΑΚΑ ∆ΗΜΗΤΡΗ που έχει τον τρόπο να βρίσκετε μέσα στους πρωταγωνιστές, παίρνοντας την έκτη θέση. Ακόμα ένας ποιοτικός αναβάτης που λείπει από το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ο ΣΙ∆ΕΡΗΣ ΠΑΥΛΟΣ που στην πρώτη του φετινή εμφάνιση ήταν έβδομος.

Οι πτώσεις του δευτέρου σκέλους άλλαξαν απρόσμενα την κατάσταση στην ΜΧ2Τ. Άτυχοι στάθηκαν οι ΣΑΓΜΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ και ΚΑΝΑΚΗΣ ΜΑΡΙΟΣ που τερμάτισαν στις δυο πρώτες θέσεις του πρώτου σκέλους. Νικητής πάρα την πτώση του και τον τραυματισμό του ήταν ο ΣΑΓΜΑΛΗΣ που κατέκτησε και τον τίτλο. Η Μεγαλόπολη δεν είναι μία από της πιο αγαπημένες πίστες της οικογένειας Μαυράκη. Το δεύτερο σκέλος ήταν κάτι θετικό και ίσως ένας προάγγελος για καλά νέα στο εγγύς μέλλον. Πρώτη καρό σημαία για τον μεγάλο της οικογένειας ΜΑΥΡΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟ που ήταν ο δεύτερος της υποκατηγορίας. Καλή η παρουσία και του μικρού ΜΑΥΡΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ που ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Ακόμα ένας αγώνας που ο ΚΑΡΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ δεν κατάφερε να αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Τα μηχανικά προβλήματα των προηγουμένων αγώνων διαδέχθηκε ένας τραυματισμός στον δεξιό καρπό του μένοντας τελικά τέταρτος. Ο ΚΑΝΑΚΗΣ ΜΑΡΙΟΣ μετά την πτώση στην αρχή του δευτέρου σκέλους αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μένοντας μόνο με τους βαθμούς της δεύτερης θέσης του πρώτου σκέλους, ενώ έκτος ήταν ο ΜΠΟΓΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ.

Ωραίες μάχες είχαμε στην κατηγορία ΟΡΕΝ για την κατάκτηση των πρώτων θέσεων. Από μία νίκη κατέκτησαν οι ΣΚΥΒΑΛΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ και ΣΑΒΒΑΣ ΣΑΒΒΑΣ με τον Κρητικό να είναι τελικά ο νικητής αλλά να μην καταφέρνει να μειώσει την διάφορα του από τον ΠΑΚΑΤΑΡΙ∆Η καθώς στην ελληνική κατάταξη οι δυο αναβάτες είχαν από μία πρώτη και μία δεύτερη θέση. Νικητής στο πρώτο σκέλος ο ΣΚΥΒΑΛΟΣ, με τον ΠΑΚΑΤΑΡΙ∆Η να είναι στη δεύτερη θέση και τους ∆ΗΜΟΛΙΑΝΗ, ΠΑΡΑΣΤΑΤΙ∆Η και ΣΑΒΒΑ να τους ακολουθούν. Στο δεύτερο σκέλος ο Κύπριος ΣΑΒΒΑΣ που αγωνίσθηκε όλο το διήμερο με δανεική μοτοσυκλέτα ανέβασε την επίδοση παίρνοντας τελικά την νίκη. Πολύ κοντά του σε ρυθμό ο ΠΑΚΑΤΑΡΙ∆ΗΣ που τερμάτισε δεύτερος, ενώ ο ΣΚΥΒΑΛΟΣ κατάφερε να επιβληθεί του ∆ΗΜΟΛΙΑΝΗ ο οποίος επέστρεψε απο τραυματισμό. Στο βάθρο των νικητών ανέβηκαν οι ΣΚΥΒΑΛΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΠΑΚΑΤΑΡΙ∆ΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ και ΣΑΒΒΑΣ ΣΑΒΒΑΣ με τον ∆ΗΜΟΛΙΑΝΗ ΣΤΑΜΑΤΗ να μένει τέταρτος. Οι ΜΥΛΩΝΙ∆ΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ και ΡΟΣΣΟΛΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ είχαν καλή παρουσία στον αγώνα συμπληρώνοντας την πρώτη εξάδα εκμεταλλευόμενοι και την ατυχία του ΠΑΡΑΣΤΑΤΙ∆Η ΣΑΒΒΑ που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στην αρχή του δεύτερου σκέλους. Άτυχος στάθηκε και ο έκτος του πρώτου σκέλους ΒΑΣΙΛΕΙΑ∆ΗΣ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΣ που χτύπησε στο WARM UP της Κυριακής.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ συνέχισε με ακόμα δυο νίκες κατακτώντας και τον τίτλο στην SENIOR. Δεύτερος και στα δυο σκέλη τερμάτισε ο ΒΑΓΕΝΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ, με τον ΤΣΑΓΚΛΑ ΝΙΚΟΛΑΟ να είναι ο τρίτος του βάθρου, την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι ΚΟΝΤΙΖΑΣ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΠΑΠΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ και ΣΙ∆ΕΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.

Πλούσιο θέαμα έδωσαν τα QUAD με ατέλειωτες πλαγιολισθήσεις. Νικητής και στα δυο σκέλη ήταν ο Βούλγαρος MARTIN MILEV. Οι ΣΑΒΒΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ και ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ μοιράστηκαν τις δεύτερες θέσεις με τον Κύπριο να είναι τελικά δεύτερος και τον πρωτοπόρο της ελληνικής κατάταξης να μένει στην τρίτη θέση. Ιδιαίτερα ανταγωνιστικός ήταν ο ΚΑΤΣΙΝΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΟΣ στο δεύτερο σκέλος που τερμάτισε τρίτος. Οι PAVEL KASHOV και ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα.

Στην VINTAGE μπορεί οι μοτοσυκλέτες να είναι κάποιας άλλης εποχής αλλά ανάμεσα στους αναβάτες υπάρχουν κάποιοι ιδιαίτερα ταλαντούχοι που θα μπορούσαν να πρωταγωνιστήσουν στις δυο κύριες κατηγορίες. Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ήταν ο ταχύτερος αλλά ένα πρόβλημα στον μπροστινό τροχό τον ανάγκασε να εγκαταλείψει. Τελικός νικητής ο ΓΑΛΑΤΙΑΝΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ που αυτή τη φορά ήταν πιο τυχερός από τον αγώνα της Χαλκίδας που αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα. Δεύτερος τερμάτισε ο ΑΝΤΖΕΛΟΥΣ ΞΕΝΟΦΩΝ επωφελούμενος της ατυχίας του ΧΡΙΣΤΟ∆ΟΥΛΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ στην πίσω ανάρτηση. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι ΠΡΙΜΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΟΥΖΗΣ ΠΑΥΛΟΣ και ΚΟΣΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.

Δυο πολύ ιδιαίτερες στιγμές στον αγώνα που αποδεικνύουν ότι οι Έλληνες αναβάτες έχουν επίπεδο και αθλητικό πνεύμα ήταν όταν ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΑΛΑΤΙΑΝΟΣ που κέρδισε την νίκη στην VINTAGE σταμάτησε στον άτυχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ ΜΙΧΑΛΗ και του ζήτησε να δεχθεί την κάρο σημαία αναγνωρίζοντάς την ανωτερότητα του σε αυτό το αγώνα, ενώ και ο πολύπειρος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ βράβευσε τον προσωπικό του φίλο ΣΠΥΡΟ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ για την πολύχρονη προσφορά του στους αγώνες.

Αποτελέσματα του αγώνα ΕΔΩ.

Βαθμολογία πρωταθλήματος ΕΔΩ.

Για φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.