Ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MOTOCROSS ανέβασε ο πέμπτος αγώνας της σειράς.

H ΔΙ.ΑΘΛΗ.Σ.Η. συνέχισε το έργο της και διοργάνωσε έναν από τους καλύτερους αγώνες των τελευταίων χρόνων προσέχοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια. Οι μικρές αλλαγές μέσα στην πίστα έχουν καταφέρει να κάνουν την πίστα της ” Κεραμοποιίας Παναγιωτόπουλος ” έναν ιδιαίτερα απαιτητικό στίβο μάχης για τους πρωταγωνιστές του πανελληνίου πρωταθλήματος άλλα και μία φιλική πίστα για όλους τους ερασιτέχνες του χώρου. Αν βοηθούσε λίγο ο καιρός και δεν στέγνωνε τόσο εύκολα η πίστα σίγουρα θα είχαμε τον απόλυτο βαθμό για τον Γιώργο Βεργόπουλο και την λέσχης της ΔΙ.ΑΘΛΗ.Σ.ΗΣ.  Ένα σχόλιο του Μανώλη Σκύβαλου πριν από το σκέλος της ΟΡΕΝ απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της λέσχης πιστεύουμε ότι λέει πολλά: “Περιμένω τις σχάρες εκκίνησης όπως στο παγκόσμιο “.

Στα αγωνιστικά αστάθμητη παράγοντες έπαιξαν σημαντικό ρόλο σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες κρίνοντας το αποτέλεσμα και τις θέσεις του βάθρου. Τελικοί νικητές στις κατηγορίες ήταν οι ΚΟΝΤΟΛΕΤΑΣ ∆ΗΜΗΤΡΗΣ (ΜΧ1), ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΟΣ (ΜΧ2), ΣΑΓΜΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ (ΜΧ2Τ), ΦΩΤΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ (ΜΙΝΙ ΜΧ-65), ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΜΑΡΙΝΟΣ (Junior MX-85), ΣΚΥΒΑΛΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ (ΟΡΕΝ) και ΚΟΜΝΗΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (SENIOR ) με τον νεαρό ΦΩΤΑΚΗ ΣΩΤΗΡΗ να κατακτά και μαθηματικά τον πρώτο τίτλο της χρονιάς.

Στην ΜΧ1 όλοι περίμεναν μία μεγάλη μάχη μεταξύ των ΤΟΥΡΑΤΖΙ∆Η και ΚΟΥΖΗ, με τον ΚΟΥΖΗ να θέλει διακαώς την νίκη και στα δυο σκέλη για να μειώσει την διαφορά που τους χώριζε, όμως τελικός νικητής ήταν ΚΟΝΤΟΛΕΤΑΣ ∆ΗΜΗΤΡΗΣ. Ο ΚΟΥΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ σε πολύ γνώριμα λημέρια ήταν ταχύτατος και στα δυο σκέλη θέλοντας να πάρει δυο πειστικές νίκες ψυχολογίας για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Η τύχη του γύρισε την πλάτη στον τελευταίο γύρο όταν έσπασε το γρανάζι του πίσω τροχού αναγκάζοντας τον να εγκαταλείψει. Άτυχος ήταν και ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος ΤΟΥΡΑΤΖΙ∆ΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ όταν στο κυνήγι της δεύτερη θέσης είχε μία πτώση που τον έριξε προσωρινά στην πέμπτη θέση. Στους επόμενους γύρους ανέβασε ρυθμό φτάνοντας τελικά στην δεύτερη θέση. Ο ΚΟΝΤΟΛΕΤΑΣ αποφεύγοντας τα λάθη και τις κακοτοπιές αφού αρχικά οδήγησε το σκέλος δεν κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον ΚΟΥΖΗ. Κατάφερε όμως να κάνει ένα σταθερό αγώνα χωρίς να νιώσει πίεση βρισκόμενος στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου σκέλους στην δεύτερη θέση και μετά την εγκατάλειψη του ΚΟΥΖΗ να πάρει μία απρόσμενη νίκη. Στο δεύτερο σκέλος ο ΚΟΥΖΗΣ έφυγε γρήγορα μπροστά γνωρίζοντας ότι η διαφορά του από τον ΤΟΥΡΑΤΖΙ∆Η έχει ανοίξει στους 31 βαθμούς. Γύρο με τον γύρο άνοιγε την διάφορα του από τους ΤΣΑΡΝΑ, ΤΟΥΡΑΤΖΙ∆Η και ΚΟΝΤΟΛΕΤΑ που μάχονταν για την δεύτερη θέση κατακτώντας τελικά την νίκη στο δεύτερο σκέλος. Η πτώση του ΤΟΥΡΑΤΖΙ∆Η στον δέκατο γύρο άλλαξε τις ισορροπίες στην μάχη της δεύτερης θέσης, ο ΤΣΑΡΝΑΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ τερμάτισε δεύτερος ανεβαίνοντας στο δεύτερος σκαλί του βάθρου καθώς οι βαθμοί της τρίτης θέσης αρκούσαν στον ΚΟΝΤΟΛΕΤΑ να πάρει την δεύτερη φετινή του νίκη μετά την Χαλκίδα. Ο ΤΟΥΡΑΤΖΙ∆ΗΣ πλήρωσε με μία λάθος επιλογή την δυνατότητα να κυνηγήσει την δεύτερη θέση του σκέλους. Ο τελικός του απολογισμός τον έφερε ισόβαθμο με τον ΤΣΑΡΝΑ αλλά στην τρίτη θέση της κατηγορίας. Ιδιαίτερα μαχητικός ήταν στο πρώτο σκέλος ο ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ τερματίζοντας τρίτος, ενώ στο δεύτερο δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό των ΤΣΑΡΝΑ, ΚΟΝΤΟΛΕΤΑ και ΤΟΥΡΑΤΖΙ∆Η μένοντας στην πέμπτη θέση. Πέμπτος μία θέση πίσω από τον ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ τερμάτισε ο πάντα ποιοτικό ΚΑΡΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ενώ η εγκατάλειψη του ΚΟΥΖΗ άνοιξε μία θέση στην πρώτη εξάδα για τον ΚΟΤΟΥΛΑ ΧΡΗΣΤΟ.

Ο ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΟΣ κατέκτησε άλλες δυο νίκες ανοίγοντας την ψαλίδα και άλλο από τους υπόλοιπους αναβάτες της κατηγορίας ΜΧ2. Ο αναβάτης από την Κατερίνη έφυγε γρήγορα μπροστά και στα δυο σκέλη δημιουργώντας μία διαφορά ασφαλείας. Ένιωσε πίεση μόνο μέχρι τα μισά του πρώτου σκέλους όταν ο ανεβασμένος ΑΝ∆ΡΕΟΥ ΑΝ∆ΡΕΑΣ κόλλησε από πίσω του θέλοντας την νίκη. Η μάχη αυτή έληξε άδοξα καθώς ο νεαρός Χαλκιδαίος αναγκάστηκε να κόψει ρυθμό στον δωδέκατο γύρο όταν έπαθε λάστιχο. Στο δεύτερο σκέλος ο ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ κατάφερε να δημιουργήσει μία διαφορά στους πρώτους γύρους και να την συντηρήσει μέχρι τέλους. Ο ΑΝ∆ΡΕΟΥ αποδεικνύει ότι εκτός από ένας ταχύτατος αναβάτης είναι και ιδιαίτερα ώριμος, στο δεύτερο σκέλος αφού είχε περάσει μπροστά από τους ΠΑΠΙΛΑ και ΖΟΥΝΗ θέλησε να μειώσει τις απώλειες του αγώνα των Τρικάλων και να μην ρισκάρει περισσότερο παίρνοντας την δεύτερη θέση και στο δεύτερο σκέλος. Ο στρατευμένος ΠΑΠΙΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ συνεχίζει την πολύ καλή πορεία των τελευταίων αγώνων. Δυο τρίτες θέσεις έχοντας σαν σύμμαχο του δυο καλές εκκινήσεις, με τον έμπειρο αναβάτη να ανεβαίνει στην δεύτερη θέση της κατάταξης μπροστά από τους νεαρούς ΣΑΓΜΑΛΗ και ΑΝ∆ΡΕΟΥ. Λιγότερα προβλήματα από τους προηγούμένους αγώνες αντιμετώπισε ο ΖΟΥΝΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ που ήταν τέταρτος και στα δυο σκέλη με την απόδοση του να ανεβαίνει στο δεύτερο σκέλος διεκδικώντας μέχρι και την δεύτερη θέση. Ακόμα μα καλή παρουσία πρόσθεσε ο ΣΑΓΜΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ την φετινή χρονιά με το δίχρονο 125 τερματίζοντας στην πέμπτη θέση. Σταθερή άξια στην κατηγορία ο πάντα ποιοτικός ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΣ κλείνοντας την πρώτη εξάδα στην ΜΧ2. Ο ΤΟΥΡΑΤΖΙ∆ΗΣ ∆ΗΜΗΤΡΗΣ δεν κατάφερε να λύσει το πρόβλημα στην μοτοσυκλέτα του από τον αγώνα των Τρικάλων και αναγκάστηκε να αγωνιστεί αρχικά με ένα Enduro WRF στο πρώτο σκέλος όπου και εγκατέλειψε, ενώ στο δεύτερο αγωνίστηκε με ένα YZF 2015 του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ τερματίζοντας έβδομος.

Στην MX2t ο ΣΑΓΜΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ συνέχισε με ακόμα δυο νίκες κρατώντας το αήττητο στην κατηγορία, ανοίγοντας την ψαλίδα πάνω από του πενήντα βαθμούς από τους ΜΑΥΡΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟ και ΚΑΡΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ που μάχονται για την δεύτερη θέση. Στα Τρίκαλα ο ΚΑΝΑΚΗΣ ΜΑΡΙΟΣ μπορεί να επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του αλλά στον Πύργο ήταν έτοιμος και ιδιαίτερα ανταγωνιστικός, τερματίζοντας δεύτερος στα δίχρονα και όγδοος στην MX2. Ο σταθερός ΜΑΥΡΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ με μία τρίτη και μία τέταρτη θέση κατάφερε να αυξήσει την διαφορά του στους τρεις βαθμούς από τον ΚΑΡΙΩΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟ εκμεταλλευόμενος και τις ατυχίες του νεαρού Χαλκιδικιώτη. Κακό ξεκίνημα και πτώσεις στο πρώτο σκέλος για τον ΚΑΡΙΩΤΗ και μία καλή εμφάνιση απειλώντας τον ΚΑΝΑΚΗ στον δεύτερο, ήταν η παρουσία του στον αγώνα. Πίσω τους τερμάτισε ο ΜΑΥΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ πάρα το πρόβλημα που αντιμετώπισε στο δεύτερο σκέλος, ενώ έκτος ήταν ο ΜΠΟΓΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Άτυχος ο ΚΑΤΣΑΒΡΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΟΣ που λόγο μηχανικής βλάβης δεν συμμετείχε σε κανένα από τα δυο σκέλη.

Ο ΦΩΤΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στην ΜΙΝΙ ΜΧ-65, έναν αγώνα πριν το κλείσιμο του πρωταθλήματος καθώς στον επόμενο αγώνα ΜΙΝΙ ΜΧ-65 και Junior MX-85 δεν θα συμμετάσχει. Ένα Σαββατοκύριακο με ανάμεικτα συναισθήματα για τον νεαρό αναβάτη καθώς αναγκάστηκε να αγωνιστεί στον αγώνα με την βοήθεια του ΧΑΤΖΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ καθώς η δίκια του μοτοσυκλέτα το Σάββατο αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα και λίγο πριν την εκκίνησή του δευτέρου σκέλους αντιμετώπισε ακόμα ένα πρόβλημα αυτή την φορά με την τροφοδοσία καυσίμου. Τελικά όλα καλά με τον νεαρό αναβάτη να παίρνει δίκαια την νίκη και τον τίτλο. Λιγότερο τυχερός στάθηκε ο ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ που αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα με τον ΦΩΤΑΚΗ πριν την έναρξη του δευτέρου σκέλους, άλλα δεν κατάφερε να το επιλύσει μέσα στον χρόνο των έξι λεπτών που επιτρέπετε από τον κανονισμό με τον ΜΕΡΚΟΥΡΗ να μην καταφέρνει να αγωνιστεί στο δεύτερο σκέλος. Τελικά δεύτερος στο δεύτερο σκέλος και στον αγώνα ο ΠΑΠΑ∆ΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ που μείωσε την διάφορα του στο πρωτάθλημα από τον ΜΕΡΚΟΥΡΗ στους έξι βαθμούς. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο τοπικός ΤΑΜΒΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ με δυο τέταρτες θέσεις, δίνοντας μία δυνατή μάχη με τον ΠΑΠΑ∆ΑΚΗ στο πρώτο σκέλος, ενώ στο δεύτερο είχε μία πτώση που τον υποχρέωσε να χάσει πολύτιμο χρόνο. Τέταρτος ήταν ο ΝΤΟΥΜΑΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ που ανέβασε την απόδοση του στο δεύτερο σκέλος, μπροστά από τον πρωτοεμφανιζόμενο ΜΠΑΖΙΟ ΧΡΗΣΤΟ που άφησε καλές εντυπώσεις. Έκτος ήταν ο άτυχος της κατηγορίας ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ έχοντας μόνο τους βαθμούς της δεύτερης θέσης του πρώτου σκέλους.

Τις νίκες στην κατηγορία Junior MX-85 μοιράστηκαν οι ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ και ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ με τον αναβάτη από τις Σπέτσες να επιστρέφει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και να ανοίγει την διάφορα του από τον ΚΟΣΙΑΒΕΛΟ στους οχτώ βαθμούς. Στο πρώτο σκέλος ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΜΑΡΙΝΟΣ έχτισε στους πρώτους γύρους μία διαφορά που ήταν ικανή να του δώσει τη πρώτη θέση. Πίσω του οι ΚΟΣΙΑΒΕΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ και ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ είχαν μία όμορφη μάχη με τον ΚΟΣΙΑΒΕΛΟ να καταφέρνει να τερματίσει δεύτερος. Στο δεύτερο σκέλος ο ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ πίεσε τον ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ και κατάφερε να τον περάσει στα μέσα του σκέλους. Ο ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ είχε γρήγορο ρυθμό και ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ βλέποντας τον κύριο του αντίπαλο να βρίσκετε πίσω του προτίμησε να μην ρισκάρει καθώς υπολείπεται μόνο ένας αγώνας ακόμα για το πρωτάθλημα. Τέταρτος και στα δυο σκέλη της κατηγορίας τερμάτισε ο μικρός αλλά πολύ εντυπωσιακός της παρέας ΓΑΝΩΤΗΣ ∆ΗΜΗΤΡΗΣ. Γρήγορα κινήθηκαν και οι ΑΓΙΟΜΑΥΡΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ και ΠΑΠΑ∆ΟΠΟΥΛΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ που συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα.

Ένα Σαββατοκύριακο με πολύ ένταση που στο τέλος όλα κύλησαν καλά, ήταν αυτό που μόλις πέρασε για τον ΣΚΥΒΑΛΟ ΜΑΝΩΛΗ. Τελικά τέλος κάλο όλα καλά για τον Κρητικό που κατέκτησε και τις νίκες στα δυο σκέλη της ΟΡΕΝ. Στο πρώτο σκέλος ο Κρητικός είχε μία δυνατή μάχη μέχρι τα μέσα με τον ΠΑΚΑΤΑΡΙ∆Η ΒΑΣΙΛΗ που έληξε όταν οι δυο αναβάτες ήρθαν δίπλα δίπλα και ακούμπησαν, με τον ΠΑΚΑΤΑΡΙ∆Η να έχει μία πτώση. Στο δεύτερο σκέλος ο ΣΚΥΒΑΛΟΣ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και πήρε μία άνετη νίκη ανεβαίνοντας στην δεύτερη θέση της κατηγορίας. Προβλήματα αντιμετώπισε και στο δεύτερο σκέλος ο ΠΑΚΑΤΑΡΙ∆ΗΣ δίνοντας την δυνατότητα στον ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟ ΝΙΚΟΛΑΟ που οδήγησε στην αρχή κάθε σκέλους να τερματίσει δεύτερος στο σκέλος και στον αγώνα. Οι ΠΑΚΑΤΑΡΙ∆ΗΣ και ΠΑΡΑΣΤΑΤΙ∆ΗΣ ισοβάθμησαν στο τέλος με τον Καβαλιώτη να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα και να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Την καλύτερη του φετινή εμφάνιση έκανε ο ΠΑΡΑΣΤΑΤΙ∆ΗΣ ΣΑΒΒΑΣ τερματίζοντας τέταρτος μπροστά από τον ΚΑΥΚΑ ΓΙΑΝΝΗ που ανέβασε την απόδοση στο δεύτερο σκέλος. Σταθερή άξια στην κατηγορία ο ΤΣΟΜΠΑΝΟΓΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΣ που όταν αγωνίζεται βρίσκετε πάντα μέσα στις θέσεις τις πρώτης εξάδας. Η ατυχία χτύπησε τον ΔΗΜΟΛΙΑΝΗ ΣΤΑΜΑΤΗ που δεν κατάφερε να αγωνιστεί καθώς σε μία προπόνηση έσπασε τον αντίχειρα του αριστερού του χεριού.

Δεύτερη συμμέτοχη και δεύτερη νίκη για τον ΚΟΜΝΗΝΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ στην SENIOR. Δεύτερος τερμάτισε ο πρωτοπόρος της κατηγορίας ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ με δυο δεύτερες θέσεις ενώ στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο ΒΑΓΕΝΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι ΤΣΑΓΚΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΣΙ∆ΕΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ και ΙΑΚΩΒΙ∆ΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ.

Επόμενος αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MOTOCROSS στις 8-9 Ιουνίου στην πίστα της Μεγαλόπολης.

Αποτελέσματα του αγώνα ΕΔΩ.

Προσωρινή βαθμολογία πρωταθλήματος ΕΔΩ.

Επικοινωνία για φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.