Ο τελευταίος επίσημος χωμάτινος αγώνας της χρονιάς διεξήχθη στην Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης από την τοπική μοτοσυκλετιστική λέσχη. Ο τέταρτος και τελευταίος αγώνας του περιφερειακού πρωταθλήματος scramble κεντρικής Μακεδονίας μπορεί να είχε μόνο 30 συμμετοχές αλλά οι λίγοι φίλοι του αθλήματος που βρέθηκαν στις παλιές κατασκηνώσεις του Ερυθρού Σταυρού είχαν την χαρά να παρακολουθήσουν θέαμα υψηλού επιπέδου.

Γιάννης Τουρατζίδης.

Γιάννης Τουρατζίδης.

Ο δυο φορές πρωταθλητής Ελλάδας motocross Γιάννης Τουρατζίδης, οι ελπιδοφόροι αναβάτες Δημήτρης Τουρατζίδης, Άγγελος Βογιατζής και Γιώργος Καριώτης μαζί με τον ανεβασμένο Γιώργο Θεοδωρίδη, που μετά τον τραυματισμό του διανύει την καλύτερη του περίοδο ήταν μια πολύ ποιοτική προσθήκη σε έναν θεσμό που τα τελευταία χρόνια έχει ατονήσει.

Νικητής στην γενική ήταν τελικά ο Γιώργος Θεοδωρίδης που εκμεταλλεύτηκε την ατυχία του Γιάννη Τουρατζίδη στα μέσα του αγώνα όταν αναγκάστηκε να χάσει τρία λεπτά, πίσω του στην γενική και expert τερμάτισαν οι αδερφοί Γιάννης και Δημήτρης Τουρατζίδης.

Θεοδωρίδης Γιώργος, Νικητής της κατηγορίας Expert

Θεοδωρίδης Γιώργος, Νικητής της κατηγορίας Expert

Στην expert οι αδερφοί Τουρατζίδη είχαν να αντιμετωπίσουν πρωτόγνωρες συνθήκες για αυτούς, καθώς ήταν η πρώτη τους φορά που συμμετείχαν σε αγώνα scramble. Πρώτος ξεκίνησε ο Σωτήρης Παπάς και κράτησε την πρωτοπορία στους πρώτους γύρους με τον Γιάννη Τουρατζίδη να μειώνει γρήγορα την διαφορά τους και να τον διαδέχεται στην πρωτοπορία. Ρεσιτάλ οδήγησης με καταιγιστικό ρυθμό για τον Θεσσαλονικιό που και μετά τον ανεφοδιασμό του βγήκε πάλι στην πρώτη θέση, αλλά τρεις γύρους αργότερα χωρίς να κυνηγάει κάτι και μην θέλοντας να ρισκάρει κάποια πιθανή μηχανική βλάβη έχασε τρία λεπτά στην ζώνη μηχανικών για να σφίξει την αλυσίδα του που λάσκαρε. Στην συνέχεια προσπάθησε, ανέβηκε στην δεύτερη θέση και μείωσε την διάφορα του από τον Θεοδωρίδη που είχε πάρει την πρωτοπορεία, αλλά δεν κατάφερε να βρεθεί μπροστά από τον Βεροιώτη που είχε σταθερά γρήγορο ρυθμό σε όλο τον αγώνα. Τρίτος ο Δημήτρης Τουρατζίδης που τα πήγε πολύ καλά κινούμενος σε ίδιους ρυθμούς με τον Θεοδωρίδη. Δεύτερη πολύ καλή εμφάνιση σε scramble για τον νεαρό Γιώργο Καριώτη και τέταρτη θέση μπροστά από τους Θανάση Παπανικολάου και Μανώλη Πασχαλίδη. Άτυχοι της κατηγορίας ο Σωτήρης Παπάς που έμεινε από μηχανική βλάβη και ο Άγγελος Βογιατζής που έχασε αρκετές θέσεις στον τελευταίο γύρο όταν αντιμετώπισε πρόβλημα με την τροφοδοσία.

Βάθρο κατηγορίας S1

Βάθρο κατηγορίας S1

Στην S1 ο Γιώργος Νταλιμπίρας αν και δεν τον ευνοούσε ο σχεδιασμός της πίστας πήρε ακόμα μια νίκη και τον τίτλο στην κατηγορία μπροστά από τον Ιωακείμ Τυροβούζη που είχε απειλητική διάθεση στο πρώτο μισό του αγώνα. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Θοδωρής Γλυκογιαννης μπροστά από τους Ψαρρά Παύλο, Μυλονόγλου Δημήτρη και Πενόγλου Σάββα.

Αραμπατζής Γιώργος, Νικητής της κατηγορίας S2

Αραμπατζής Γιώργος, Νικητής της κατηγορίας S2

Νικητής στην S2 ήταν ήταν ο Γιώργος Αραμπατζής με τέσσερις αναβάτες πίσω του να δίνουν μάχη για τις υπόλοιπες δυο θέσεις του βάθρου. Τελικά δεύτερος τερμάτισε ο Daniel Benov και τρίτος ο Χρήστός Κυρτσούδης, με τους Λεωνίδα Λεοντιάδη και Χριστόφορο Μελετιάδη να μένουν εκτός βάθρου. Έκτος τερμάτισε ο Κώστας Τομπάζης κερδίζοντας και τον τίτλο στην κατηγορία.

Παλατσίδης Άγγελος, Νικητής της κατηγορίας Senior

Παλατσίδης Άγγελος, Νικητής της κατηγορίας Senior

Στην senior οι Άγγελος Παλατσίδης και Άγγελο Χίνος είχαν ένα καλό λόγο στο τέλος του αγώνα να χαμογελούν, ο Θεσσαλονικιός πήρε την πρώτη του νίκη σε αγώνα ενώ ο αναβάτης από την Χαλκιδική με την δεύτερη θέση του στον αγώνα κατέκτησε τον τίτλο στην κατηγορία. Τρίτος τερμάτισε ο Ηλίας Αδαμίδης μπροστά από τους Χρήστό Μολαδάκη, Ιωάννη Στρατήγη και Βασίλη Κουλουμτούρη.

Εμείς με την σειρά μας θα θέλαμε να συγχαρούμε την λέσχη της Mηχανιώνας που αν και έχει μόνο τρεις ενεργούς αθλητές συντηρεί όλο το χρόνο τον συγκεκριμένο χώρο για να προπονούνται όλοι οι αναβάτες της Θεσσαλονίκης και των γύρο νομών.

Αναμνηστική φωτογραφία απο τους μικρούς αναβάτες.

Αναμνηστική φωτογραφία απο τους μικρούς αναβάτες.

Μετά το πέρας του αγώνα πραγματοποιήθηκε προπόνηση σε ιδικά διαμορφωμένο χώρο για αναβάτες κάτω των δέκα ετών που διοργάνωσε ο Μερεμετζάκης σε συνεργασία με τη λέσγ ΛΕ.ΜΟ.ΤΟ.

Αποτελέσματα Εδώ. Βαθμολογία Πρωταθλήματος Εδώ.

Φωτογραφικό Υλικό Εδώ.

Ν. Ζέλιος

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.