Ένας αγώνας επεισοδιακός με πολύ παρασκήνιο που ξεκίνησε με αρκετά παράπονα στην ανακοίνωση του, αλλά άφησε ικανοποιημένους όλους τους συμμετέχοντες δίνοντας μια διαφορετική άποψη, στο πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδος ήταν ο τέταρτος αγώνας της σειράς.

Αλέξης Ζώρας

Αρχικά η ανακοίνωση ότι έχει προστεθεί ακόμη ένας αγώνας στην Βέροια είχε φέρει αρκετές αντιδράσεις πριν τρεις εβδομάδες στην Φλώρινα. Η Λέσχη μοτοσυκλέτας Βέροιας πήρε ένα πολύ μεγάλο ρίσκο διοργανώνοντας μετά από τρία χρόνια έναν αγώνα που θα προσμετρά μόνο στο πρωτάθλημα Βόρειου Ελλάδας. Παρά τα αρχικά παράπονα όλοι οι πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος στήριξαν τον αγώνα με ποιοτικές προσθήκες από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Η έξυπνη σχεδίαση και η επιλογή της διαδρομής να έχει σχήμα οχτώ με κεντρικό σημείο την πίστα του Τριποτάμου που ήταν και η μοναδική ειδική, ήταν τα συστατικά ενός αγώνα που στήθηκε μέσα σε λίγες εβδομάδες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θεωρήθηκε πρόχειρος από τους συμμετέχοντες. Ήταν ίσως η μοναδική φορά που είχαν την ευκαιρία να διαγωνιστούν σε τόσο μεγάλο αριθμό ειδικών, καθώς υπήρχαν δυο ειδικές σε κάθε κύκλο.

Βασίλης Σιαφαρίκας

Βασίλης Σιαφαρίκας

Η συμμετοχή του πολυπρωταθλητή Βασίλη Σιαφαρίκα και του Αλέξη Ζώρα έδωσαν κύρος στον αγώνα και ανέβασαν το ενδιαφέρον στα ύψη. Ο Δημήτρης Βαρσάμης μπορεί να έφερε προσωρινά αναστάτωση καθώς στην πρώτη ειδική έκανε την έκπληξη καθώς ήταν οριακά ο ταχύτερος, αλλά στην συνεχεία οι Ζώρας και Σιαφαρίκας είχαν καταιγιστικό ρυθμό. Ο Σιαφαρίκας εκμεταλλευόμενος την πτώση του Ζώρα στην πρώτη ειδική έκανε μια διαφορά που τελικά δεν ήταν αρκετή καθώς ο Τρικαλινός εκ του αποτελέσματος, έδειξε ότι θέλει περισσότερο την νίκη. Τα πολλά κλειστά κομμάτια της διαδρομής μάλλον ευνόησαν τον Ζώρα κερδίζοντας τις επόμενες εφτά ειδικές, πηγαίνοντας στον τελευταίο αγώνα στο Λουτράκι με ανεβασμένο ηθικό. Ο Βασίλης Σιαφαρίκας έχασε έναν αγώνα στις λεπτομέρειες, πίεσε αρκετά, ευχαριστήθηκε τον αγώνα αλλά οι χρόνοι δεν έβγαιναν. Τρίτος ο Δημήτρης Βαρσάμης προσπάθησε να ακολουθήσει τους ρυθμούς των δυο πρώτων έχοντας σταθερή πορεία σε όλο τον αγώνα αλλά ήταν σίγουρο ότι δεν θα μπορούσε να αντέξει στον ρυθμό τους. Στην γενική του βορείου πίσω από τον Βαρσάμη τερμάτισαν οι Κώστας Γκόσκινος και Παναγιώτη Καδόγλου.

Ψαράς, νικητής Ε1 και πρωταθλητής 2017

Ψαράς, νικητής Ε1 και πρωταθλητής 2017

Η E1 έμοιαζε με ρώσικη ρουλέτα, Ψαράς και Καριώτης φύλαξαν την καλύτερη τους εμφάνιση για το τέλος με τον παλιό πολεμιστή να παίρνει τελικά την νίκη και τον τίτλο, και τον Καριώτη να τερματίζει τελικά εννιά δευτερόλεπτα πίσω του κάνοντας κάποια μικρά λάθη λόγο πίεσης που του στοίχισαν. Αν και η διαφορά τους ήταν ένας μόνο βαθμός, ηθικά και οι δυο αναβάτες του Μ.Ο.Θ. είναι πρωταθλητές, καθώς ο Καριώτης ήταν ο μοναδικός αναβάτης του πρωταθλήματος που έχασε τον τίτλο στον αγώνα που προστέθηκε. Τρίτος τερμάτισε ο Άγγελος Χίνος έχοντας εξαιρετική επίδοση στις πρώτες πέντε ειδικές απείλησε τους δυο πρώτους, αλλά οι ελπίδες για κάτι καλύτερο έληξαν στην έκτη ειδική όταν είχε πτώση που τον υποχρέωσε να χάσει ένα λεπτό. Ο Βασιλης Στογιάννος με τον Γιάννη Καδόγλου κινήθηκαν στους ίδιους ρυθμούς με την ποινή του Καδόγλου να τον ρίχνει τελικά στην έκτη θέση.

Βαρσάμης, νικητής Ε2 και πρωταθλητής 2017

Βαρσάμης, νικητής Ε2 και πρωταθλητής 2017

Ο αγώνας της Βέροιας ήταν μια πρόκληση για τον Δημήτρη Βαρσάμη από το Συκούριο καθώς είχε να ανταγωνιστεί στα ίσια δυο από τους πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος. Έκανε αυτό που είπε, »θα πιέσω αλλά δεν θα ρισκάρω». Στις πρώτες δυο ειδικές ήταν πολύ κοντά αλλά όταν οι Ζώρας και Σιαφαρίκας ανέβασαν ρυθμούς αποφάσισε να μην ακολουθήσει καθώς έπρεπε να πιέσει πάνω από τα όρια του σε μια διαδρομή που έκρυβε πολλές παγίδες μένοντας στην τρίτη θέση της γενικής και πρώτος στην Ε2. Πίσω του ήταν καθαρά Βεροιώτικη υπόθεση, ο Κώστας Γκόσκινος είχε μεγαλύτερο κίνητρο, απέφυγε τα λάθη, και μετά απο μια πολύ καλή εμφάνιση τερμάτισε τελικά δεύτερος. Ο Νίκος Παπαγιάννης ανέβασε ρυθμούς στο δεύτερο μισό αλλά δεν κατάφερε να καλύψει την διαφορά του από το Γκόσκινο, ενώ τέταρτος τερμάτισε ο Ανδρέας Τσανασίδης που δεν απείχε σε ρυθμούς από τους δυο συναθλητές του στην ΛΕ.ΜΟ.Β, αλλά έκανε κάποια λάθη που τον έριξαν στην τέταρτη θέση. Οι Θυμιόπουλος και Ευαγγέλου είχαν την δική τους μάχη με τον αναβάτη από την Καρδίτσα να τερματίζει τελικά πέμπτος.

Καδόγλου, νικητής Ε3

Καδόγλου, νικητής Ε3

Η επιστροφή του Παναγιώτη Καδόγλου στον χώρο του ENDURO απέδειξε ότι η τέχνη και η γνώση δεν ξεχνιέται, παρά το ότι ο Βεροιώτης σίγουρα δεν ήταν έτοιμος μετά τον τραυματισμό του στο πόδι, απέδειξε ότι είναι σταθερή αξία παίρνοντας την νίκη στην Ε3. Δεύτερος ο πρωταθλητής Άγγελος Συμεωνίδης μπήκε διστακτικά στον αγώνα αλλά στο τέλος ανέβασε ρυθμούς. Ο Θανάσης Λαδένογλου αν και ταλαιπωρήθηκε από την μπροστινή ανάρτηση έβγαλε ασφαλή συμπεράσματα για την επόμενη χρονιά που πιθανότατα να τον δούμε σε πιο ενεργό ρόλο στην κατηγορία, δεν κυνηγούσε κάτι και έφυγε ευχαριστημένος από την επίδοση του. Τέταρτος ο Κώστας Ορταξίδης από την Κομοτηνή, απέφυγε τις υπερβολές κατακτώντας την δεύτερη θέση στην τελική βαθμολογία. Πίσω τους τερμάτισαν οι Τρύφων Σολατσάρης και Ιωσήφ Καλλίνης με τον Καστοριανό να περνάει μπροστά από το Σερραίο στις τελευταίες δυο ειδικές.

Πασχαλίδης, νικητής Εsenior και πρωταθλητής 2017

Πασχαλίδης, νικητής Εsenior και πρωταθλητής 2017

Ο Μιχάλης Πασχαλίδης μπήκε πιο έτοιμος στον αγώνα χτίζοντας γρήγορα μια διάφορα που του αρκούσε να πάρει την νίκη και να πανηγυρίσει τον τίτλο στην ES. Παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα η πορεία του Μιχάλη Πέτρου ήταν ανοδική φτάνοντας μέχρι την δεύτερη θέση. Ο Άρης Σολατσάρης είναι ένας αφανής εργάτης που στηρίζει το χώρο, η τρίτη θέση ήταν απλά μια ανταμοιβή για τον γεμάτο θετική ενέργεια Καστοριανό. Πίσω τους τερμάτισαν μετά από πολύ καλή πορεία στον αγώνα οι Κώστας Ιωαννίδης, Δημοσθένης Αλεξίου και Νίκος Μανώλογλου.

Ζώρας, 1ος Γενικής

Ζώρας, 1ος Γενικής

Δυνατές μάχες στην expert με τους Αλέξη Ζώρα και Βασίλη Σιαφαρίκα να δίνουν πλούσιο θέαμα προσθέτοντας χρώμα Πανελληνίου στον αγώνα. Τελικά ο Αλέξης Ζώρας ήρθε με κεκτημένη ταχύτητα από την Φλώρινα καταφέρνοντας να ανατρέψει το μειονέκτημα της πρώτης ειδικής, κερδίζοντας τις επόμενες εφτά. Ο Βασίλης Σιαφαρίκας πίεσε μέσα στα όρια, ήθελε την νίκη αλλά δεν ήθελε και να ρισκάρει και πολύ καθώς για αυτόν κρίνετε ο τίτλος της γενικής σε δυο εβδομάδες στο Λουτράκι, τερματίζοντας τελικά δώδεκα δευτερόλεπτα πίσω από τον Ζώρα. Για την τρίτη θέση οι Σαπαντζής, Γκαγκανάτσιος και Μελετίαδης έδωσαν μάχη σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Τελικά σταθερότερος όλων αποδείχθηκε ο Κώστας Σαπαντζής με τον Θανάση Γκαγκανάτσιο να περνάει μπροστά απο τον Χριστόφορο Μελετιάδη στην τελευταία ειδική. Άτυχος ο Γιάννης Κωσταντινούδης που εγκατέλειψε γρήγορα τραυματίας, ενώ οι Σερραίοι Παναγιώτης Παπαδόπουλος και Χρήστος Κουρίδης δεν κατάφεραν να φτάσουν στην Βέροια λόγο μηχανικής βλάβης του αυτοκινήτου τους.

Αντώνης Μίχος

Αντώνης Μίχος

Ωραία μάχη και στην hobby με δυο βαθμούς να χωρίζουν τους τρεις πρώτους αναβάτες. Ο Αντώνης Μίχος πήρε ακόμη μια νίκη αλλά η απουσία του στον πρώτο αγώνα τον άφησε στην τρίτη θέση, δεύτερος στον αγώνα και στο πρωτάθλημα ο Στρατός Καλενδέρης, προσπάθησε να πάρει την νίκη και το τίτλο, ενώ ο Λεωνίδας Βελισσαρίδης έπαιξε με την φωτιά καθώς άφησε την τύχη του για το πρωτάθλημα στα χέρια του Μίχου.

Τέλος για την φετινή χρονιά με το κλίμα να φαίνεται ότι αλλάζει καθώς αρκετές λέσχες προτίθενται να διοργανώσουν ένα αγώνα ENDURO που θα μετράει μόνο στο πρωτάθλημα Βορείου ακολουθώντας το παράδειγμα της Βέροιας. Αυτή η εξέλιξη ίσως να φέρει νέα πνοή σε ένα θεσμό που τα τελευταία χρόνια βρίσκετε σε καθοδική τροχιά.

Αποτελέσματα Εδώ.

Φωτογραφικό υλικό Εδώ.

Ν. Ζέλλιος

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.