Μνήμες ISDE 2008 ξύπνησε ο τρίτος αγώνας του πανελλήνιου πρωταθλήματος ENDURO, με την Λ.Α.Μ.Σ. να διοργανώνει έναν άρτιο και πολύ προσεγμένο αγώνα με κέντρο την Οινούσσα.

Η διαδρομή ήταν αρκετά απαιτητική με ποικιλομορφία στο τερέν και τις βραχώδες επιφάνειες να είναι το κυριότερο χαρακτηριστικό του αγώνα. Η εξέλιξη του αγώνα ήταν και πάλι συναρπαστική με την πρωτοπορία να αλλάζει αρχικά στα χέρια των Τρίγκα και Σιαφαρίκα και τον Αλέξης Ζώρας να είναι ο τελικός νικητής έχοντας πολλές δυνάμεις μέχρι το τέλος. Ο Βασίλης Σιαφαρίκας είχε μεγάλες πιθανότητες μέχρι την τελευταία ειδική για την νίκη αλλά έμεινε από δυνάμεις τερματίζοντας στην δεύτερη θέση. Στην τρίτη θέση ανέβηκε ο Παναγιώτης Κακολύρης που μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα έχοντας πολλά προβλήματα με το στήσιμο της μοτοσυκλέτας του βρήκες τις κατάλληλες ρυθμίσεις κερδίζοντας θέσεις. Ο Γιάννης Τρίγκας όχι άπλα συμμετείχε στον αγώνα άλλα ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός στο ξεκίνημα του αγώνα κερδίζοντας ειδικές. Μετά τα μέσα δεν κατάφερε να ακολουθήσει των ρυθμό των πρώτων τερματίζοντας τελικά στην τετάρτη θέση. Εξαιρετική επίδοση για τους Δημήτρη Βαρσάμη και Γιώργο Θεοδωρίδη σε όλο τον αγώνα, αποφεύγοντας τις παγίδες μέσα στις ειδικές έγραψαν εντυπωσιακούς χρόνους τερματίζοντας στην πέμπτη και έκτη θέση της γενικής.

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανά κατηγορίες του πανελλήνιου ανέβηκαν οι Παναγιώτης Κακολύρης, Αλέξης Ζώρας, Βασίλης Σιαφαρίκας, Γρηγόρης Καρίμαλης και Αθανάσιος Γκαγκανάτσιος.

Τα προβλήματα με την ανάρτηση του Παναγιώτης Κακολύρη και ο εξαιρετικός ρυθμός του Δημήτρη Βαρσάμη έδωσαν μία απρόσμενη μάχη στην Ε1. Ο Βαρσάμης μέχρι την πέμπτη ειδική ήταν σε απόσταση αναπνοής από τον Κακολύρη, με τον αναβάτη από το Συκούριο να έχει δυο πρώτους χρόνους και να εναλλάσσετε στην πρωτοπορία με τον Κακολύρη. Μετά τα μέσα του αγώνα ο Κακολύρης ανέβασε ρυθμό έχοντας βρει λύση στα προβλήματα που τον απασχολούσαν χτίζοντας μία διάφορα ασφάλειας και κατακτώντας δίκαια την νίκη. Εξαιρετική η επίδοση του Δημήτρη Βαρσάμη, έχοντας μία μεστή και ώριμη παρουσία σε όλο τον αγώνα τερμάτισε δεύτερος. Μοναχικός ο αγώνας του Γιώργου Μανωλίδη που έχασε γρήγορα την επαφή από τους δυο πρώτους, άλλα και δεν απειλήθηκε από τους Κωνσταντίνο Κασκάνη, Πέτρο Μπιλή και Ελευθέριο Πανέτη που είχαν μάχη για την τέταρτη θέση. Ο Κωνσταντίνος Κασκάνης μπορεί να απείχε αρκετά χρόνια από τους αγώνες αλλά απέδειξε ότι μπορεί και τον χρειάζεται το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Η εμπειρία του μέτρησε τερματίζοντας τέταρτος αν και στην ογδόη ειδική ένα λάθος τον υποχρέωσε να χάσει πολύτιμο χρόνο χάνοντας την διάφορα που έχτισε ειδική με ειδική. Ο Πέτρος Μπιλής συνέχισε τις πολύ καλές του εμφανίσεις δείχνοντας την σκληρή δουλεία που έχει κάνει πριν το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Οι χρόνοι το δείχνουν και στους επόμενους αγώνες μπορεί να διεκδικήσει επάξια θέση στο βάθρο της κατηγορίας. Μέσα στην μάχη της τέταρτης θέσης ήταν και ο Ελευθέριος Πανέτης μέχρι την τελευταία ειδική, άλλα το ρίσκο έφερε μία άτυχη στιγμή υποχρεώνοντας να χάσει περισσότερο από μισό λεπτό.

Ο Αλέξης Ζώρας είχε το απόλυτο στην κατηγορία E2 παίρνοντας την νίκη με πολύ κάλο ρυθμό σε όλο το αγώνα, κάνοντας εντυπωσιακά περάσματα. Για την δεύτερη θέση oι Γιώργος Κοινωνάς και Νίκος Ζέρβας είχαν μία πολύ ενδιαφέρουσα μάχη. Ο Κοινωνάς ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα αλλά αντιμετώπισε προβλήματα στην μεγάλη ειδική της Ραχωβίτσας, ενώ αντίθετα ο Ζέρβας μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα ανέβασε ρυθμό ιδιαίτερα στο τέλος, τερματίζοντας έντεκα δευτερόλεπτα μπροστά από τον Κοινωνά. Κοντά τους σε ρυθμό αποφεύγοντας τα λάθη και οι Νάσος Τρίγκας και Γιώργος Πισιμάνης που τερμάτισαν στην τέταρτη και πέμπτη θέση με 6.67 να είναι η τελική διαφορά που τους χώριζε στο τέλος. Με πολλές φιλοδοξίες ξεκίνησε τον αγώνα ο Γιάννης Χασάπης με τις επιφάνειες να είναι αρκετά γνώριμες για αυτόν, καθώς η Μυτιλήνη φημίζεται για τα σκληρά εδάφη της, αλλά ο εκρηκτικός αναβάτης τερμάτισε έκτος καθώς στο τέλος κουράστηκε χάνοντας την επαφή του με τους Τρίγκα και Πισιμάνη.

Αποφασισμένος για ένα καλό αποτέλεσμα ταξίδεψε στις Σέρρες ο Βασίλης Σιαφαρίκας. Αρχικά είδε τον Γιάννη Τρίγκα να είναι ταχύτερος στις πρώτες δυο ειδικές, αλλά από την τρίτη ειδική και μετά ανέβασε ρυθμό κερδίζοντας τις έξι από τις εφτά ειδικές, παίρνοντάς την νίκη τερματίζοντας στην δεύτερη θέση της γενικής. Σε έναν αγώνα που το αποτέλεσμα για τον Γιάννη Τρίγκα όπως και τον αδερφό του Νάσο έρχεται σε δεύτερη μοίρα καθώς οι προτεραιότητες στην ζωή είναι σίγουρα άλλες. Συμμετείχε και ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός οδηγώντας αρχικά την κατηγορία και ευρισκόμενος στις πρώτες θέσεις τις γενικής τερματίζοντας τελικά δεύτερος στην Ε3. Μετά την πολύ καλή εμφάνιση στην δεύτερη ήμερα στον Ωρωπό ο Γιώργος Θεοδωρίδης είχε ακόμα ένα καλό αποτέλεσμα και μία δεύτερη παρουσία στο βάθρο. Η ανοδική πορεία του Βεροιώτη είναι αισθητή μειώνοντας την ψαλίδα από τους δυο κυρίους διεκδικητές του τίτλου. Ο Χρήστος Παπαθεοδώρου προβληματίστηκε στις δυο ειδικές του αγώνα και ήταν ανταγωνιστικός απέναντι στον Θεοδωρίδη μόνο στις πρώτες ειδικές με την διάφορα μετά τα μέσα του αγώνα να ανοίγει. Καλή η παρουσία και των Κωνσταντίνου Σεβαστάκη και Γρηγόρη Καρπέλης που συμπλήρωσαν την εξάδα της κατηγορίας.

Στην Junior μπορεί να είχαμε τις λιγότερες συμμετοχές αλλά η εξέλιξη του αγώνα ήταν ιδιαίτερα συναρπαστική. Στις πρώτες δυο ειδικές ο Δημήτρης Μαραγκός ήταν ταχύτερος χτίζοντας μία διαφορά περίπου είκοσι δευτερολέπτων. Στις επόμενες εφτά ο Γρηγόρης Καρίμαλης έκανε μία αντεπίθεση διαρκείας ανεβάζοντας ρυθμό και παίρνοντας την πρωτοπορία. Στην τελευταία ειδική ο Δημήτρης Μαραγκός πίεσε, ήταν ταχύτερος κατά 4 δευτερόλεπτα αλλά αυτό δεν αρκούσε να τον φέρει στην πρώτη θέση με τον Καρίμαλη να παίρνει την νίκη για 2,20. Κοντά τους σε ρυθμό και ο Ζαφείρης Μαραγκός που τερμάτισε τρίτος.

Ο Αθανάσιος Γκαγκανάτσιος μπορεί να μην κατάφερε να συμμετάσχει στον αγώνα του Ωρωπού, επέστρεψε όμως και ήταν ο κυρίαρχος της Senior έχοντας το απόλυτο σε χρόνους. Δεύτερος έχοντας καλύτερη επίδοση σε όλα τα περάσματα της μικρής ειδικής ο Μιχάλης Μιμίκος, επικράτησε του εκρηκτικού Πολύκαρπου Νικολάου. Ένα πολύ περίεργο Σαββατοκύριακο έκλεισε για τον Παναγιώτης Ζαφειρίου, μία κλοπή, στήριξή από σχεδόν όλες τις εταιρίες που προσφέρθηκαν να του παραχωρήσουν μοτοσυκλέτα και μία τέταρτη θέση. Ο Ελισσαίος Παπαδημητρίου τερμάτισε στην πέμπτη θέση εφτά δευτερόλεπτα πίσω από τον Ζαφειρίου, έχοντας σταθερή παρουσία σε όλο τον αγώνα. Για την έκτη θέση όλα κρίθηκαν μία ειδική πριν τον τέλος όταν ο τραυματίας Γιάννης Κολιγλιάτης έχασε περισσότερα από είκοσι δευτερόλεπτα δίνοντας την ευκαιρία στον Μανώλη Πασχαλιδη να περάσει μπροστά του. Ο χρόνος των δυο αναβατών στην τελευταία ειδική ήταν περίπου ο ίδιος, με τον Θεσσαλονικιό να είναι 3.42 ταχύτερος στο σύνολο.

Αποτελέσματα του αγώνα ΕΔΩ.

Επικοινωνία για φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.