Η ΛΕ.Μ.ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ με την βοήθεια της Α.Λ.Α.Μ.Μ. διοργάνωσαν τον τρίτο διήμερο αγώνα του πανελληνίου πρωταθλήματος Enduro. Η Σπερχειάδα αποδείχθηκε ιδιαίτερα φιλόξενη και προετοιμασμένη σε όλους τους τομείς σαν να περίμενε χρόνια αυτή την επιστροφή, αποδεικνύοντας ότι αγαπούν πραγματικά τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες και της μακροχρόνια ανομβρίας, όλα κύλησαν κανονικά αν και ο καιρός είχε όρεξη για παιχνίδια με την μεσημεριανή κυριακάτικη βροχή σίγουρα να προβληματίζει τους αναβάτες. Τέλος καλό όλα καλά με όλους τους αγωνιζόμενους να έχουν μόνο καλά λόγια και ένα ευχαριστώ για την απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση. Στα αγωνιστικά, ο αγώνας είχε συναρπαστική εξέλιξη και τις δυο ημέρες με τον Δημήτρη Βαγγελάκο να καταφέρνει να παίρνει τις νίκες στην τελευταία ειδική κάθε ημέρας από τους Παναγιώτη Κακολύρη και Αλέξη Ζώρα.

 

Πρώτη Ημέρα: Ο Παναγιώτης Κακολύρης ήταν αποφασισμένος να πάρει την πρώτη του νίκη στην γενική ξεκινώντας με δυο πρώτους χρόνους, έχοντας σαν μεγαλύτερο του αντίπαλο τον Δημήτρη Βαγγελάκο. Η διαφορά των πέντε δευτερολέπτων που είχαν στην τελευταία ειδική δεν ήταν αρκετή για τον εκρηκτικό Κακολύρη να τον φέρει πρώτο, καθώς ο Δημήτρης Βαγγελάκος έγραψε τον απόλυτο χρόνο της ημέρας παίρνοντας τη νίκη για 3.25. Ο Αλέξης Ζώρας έχασε χρόνο στην πρώτη ειδική ανεβάζοντας ρυθμούς στην συνέχεια. Οι υπόλοιποι πέντε χρόνοι του ήταν ισάξιοι με των Βαγγελάκου και Κακολύρη αλλά δεν κατάφερε να καλύψει της απώλειες της πρώτης ειδικής. Νέα μοτοσικλέτα για τον πολυπρωταθλητή και ένα νέο κίνητρο επιστρέφοντας στις πολύ καλές επιδώσεις για τον Βασίλη Σιαφαρίκα κατακτώντας την τέταρτη θέση μετά από μια ωραία μάχη με τον έως τώρα πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Γιάννη Τρίγκα που αυτή την φορά προτίμησε να μην ρισκάρει. Μάχη και για την έκτη θέση για τους ομόσταυλους Χρήστο Παπαθεοδώρου και Νίκο Ζέρβα. Σε μια ημέρα με πολλές εναλλαγές μέτρησε η εμπειρία του Παπαθεοδώρου που πήρε την έκτη θέση για 40 εκατοστά του δευτερολέπτου.

Μάχη γενικής η Ε1 με τους τρεις αναβάτες της κατηγορίας να είναι οι ταχύτεροι του αγώνα. H εμπειρία του Βαγγελάκου μίλησε κατακτώντας μια δύσκολη νίκη συλλέγοντας πολύτιμους βαθμούς απο τον Κακολύρη Παναγιώτη που είχε πολύ καλό ξεκίνημα αυτή την φορά και στη διάρκεια έχασε τη νίκη στις λεπτομέρειες. Ο Αλέξης Ζώρας έχασε χρόνο στην πρώτη ειδική ανεβάζοντας την απόδοση του στον δεύτερο γύρο με δυο πρώτους χρόνους, αλλά τελικά δεν κατάφερε να απειλήσει τους δυο πρώτους μένοντας τρίτος. Αλλαγή μοτοσυκλέτας για τον Γιώργο Μανωλίδη που για τρίτη συνεχόμενη φορά τερμάτισε μέσα στην πρώτη δεκάδα. Ακόμη μια καλή παρουσία για τον Πέτρο Μπίλη και μια πέμπτη θέση μπροστά από τον Γιάννη Σεβαστόπουλο.

Η απουσία του Κίμωνα Καράμπελα άλλαξε τα δεδομένα στην Ε2. Ο πρωτοπόρος Γιάννης Τρίγκας προτίμησε να πάει σε ασφαλείς ρυθμούς, θέλοντας να κατάκτηση τον τίτλο χωρίς απόλυες στην Σπερχειάδα. Ο Γιάννης Χασάπης μέχρι τα μέσα του αγώνα έδειχνε ότι θα έχει τον πρώτο λόγο για την δεύτερη θέση, αλλά ένα πρόβλημα στο πίσω φρένο και μετέπειτα ένας τραυματισμός τον έβγαλαν εκτός βάθρου. Τελικά δεύτερος ήταν ο Γιώργος Κοινωνάς κάνοντας κάποια μικρά λάθη που τελικά δεν τα πλήρωσε. Ανεβασμένος ο Γιώργος Πισιμάνης ίσως στην καλύτερη του εμφάνιση, έχοντας σταθερό ρυθμό και στόχο το βάθρο στον αγώνα. Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Μυτιλινιός Χασάπης ήταν τέταρτος. Πέμπτος τερμάτισε ο Αποστόλης Ζβιντερίκος που στις τελευταίες δυο ειδικές έχασε τις ελπίδες του για το βάθρο, ενώ δυο πρόσωπα είχε η απόδοση του Μιχάλη Κόπανου στον αγώνα που τερμάτισε έκτος.

Στην Ε3 το τοπίο ήταν ξεκάθαρο. Ο Βασίλης Σιαφαρίκας βρίσκετε μια ανάσα από την κατάκτηση ακόμα ενός τίτλου, αρκώντας του μόνο ο τερματισμός στους επόμενους δυο αγώνες. Ο Χρήστος Παπαθεοδώρου ήταν δεύτερος, χωρίς να απειλήσει και να απειληθεί προσπάθησε να βρεθεί όσο ψηλότερα γίνετε στην γενική τερματίζοντας τελικά έκτος. Ο Γιώργος Θεοδωρίδης ξόρκισε το κακό με έναν καλό τερματισμό χωρίς προβλήματα μπροστά από τους μαχητικούς Λεωνίδα Λεοντιάδη και Γρηγόρη Καρπέλη. Άτυχος ο Φοίβος Κολιοπάνος που εγκατέλειψε από μηχανική βλάβη.

Στην EΝ ο Νίκος Ζέρβας ήταν ο μοναδικός που τερμάτισε καθώς ο Δημήτρη Μπάκας τραυματίστηκε στην πρώτη απλή και εγκατέλειψε. Ο νεαρός Γρεβενιώτης κινήθηκε γρήγορα φτάνοντας μια ανάσα από την πρώτη εξάδα της γενικής, θυμίζοντας την πρώτη του εμφάνιση στην Καρδίτσα.

Στην senior η γρήγορη εγκατάλειψη του Θανάση Γκαγκανάτσιου άνοιξε τον δρόμο στον Μιχάλη Μιμίκο για την νίκη και για σκέψεις ακόμη και για τον τίτλο της κατηγορίας. Ο Χαλκιδαίος αναβάτης έκανε γρήγορα μια διαφορά από τους υπόλοιπους και μετά την τρίτη ειδική έκοψε ρυθμό μην θέλοντας να ρισκάρει. Για την δεύτερη θέση υπήρχαν τρεις αναβάτες που είχαν ελπίδες. Τελικά ο Παναγιώτης Ζαφειρίου είχε σταθερό ρυθμό ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, αφήνοντας τρίτο τον Χάρη Δημόπουλο. Ο Χρήστος Κυρτσούδης ξεκίνησε καλά τον αγώνα αλλά μετά τον πρώτο γύρο έκανε λάθη που τα πλήρωσε χάνοντας θέσεις. Ο Μανώλης Πασχαλίδης ήταν ο πέμπτος της senior τερματίζοντας σε ένα μοναχικό αγώνα.

Δεύτερη Ημέρα: Όλα άλλαξαν στο τέλος, τόσο στην πρώτη θέση της γενικής αλλά και στον καιρό. Ο Αλέξης Ζώρας με τρεις κορυφαίους χρόνους στις πρώτες τέσσερις ειδικές έδειχνε ότι είχε το πάνω χέρι παρά τον μικροτραυματισμό του στο χέρι από την πρώτη ημέρα. Η βροχή μπορεί να έκανε την εμφάνιση της στην πέμπτη ειδική της ημέρας χωρίς να προλάβει να αλλάξει πολύ τα δεδομένα. Η τελευταία ήταν ένας γλιστερός γρίφος, τελικά ο Δημήτρης Βαγγελάκος κατάφερε να καλύψει την διαφορά των 11 δευτερολέπτων που τον χώριζε από τον Ζώρα, παίρνοντας μια νίκη που του δίνει ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τον τίτλο της κατηγορίας και τον φέρνει μόλις δυο βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο της EnduroGP Γιάννη Τρίγκα. Ο Παναγιώτης Κακολύρης ήταν ο τρίτος της ημέρας χωρίς να μπορέσει να απειλήσει τους δυο πρώτους. Ο Γιάννης Τρίγκας τερμάτισε τέταρτος κατακτώντας τον τίτλο στην E2, δυο αγώνες πριν το κλείσιμο του πρωταθλήματος. Μια ακόμη νίκη και για τον Βασίλη Σιαφαρίκα στην Ε3 και μια πέμπτη θέση στην γενική, ενώ ο Γιώργος Κοινωνάς επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις τερματίζοντας έκτος.

Η δεύτερη συνεχόμενη νίκη του Δημήτρη Βαγγελάκου στην E1 του δίνει ένα προβάδισμα ασφαλείας για τους επόμενους δυο αγώνες στα Γρεβενά. Μια δύσκολη νίκη που ήρθε στο τέλος με τον καιρό να είναι σύμμαχος του για τον έμπειρο αναβάτη που οδήγησε μαεστρικά μέσα στην βροχή. Ο Αλέξης Ζώρας έφτασε να προηγείται μέχρι και έντεκα δευτερόλεπτα αλλά στην τελευταία ειδική έχασε την συγκέντρωση του, χάνοντας την νίκη στην γενική και την κατηγορία. Ο Παναγιώτης Κακολύρης μετά από τη μεγάλη προσπάθεια της πρώτης ημέρας, δεν απογοητεύτηκε καταφέρνοντας να κρατήσει ψιλά την απόδοση του τερματίζοντας τρίτος. O Γιώργος Μανωλίδης απειλήθηκε αρχικά από τον Πέτρο Μπίλη αλλά μετά τα μέσα της ημέρας ανέβασε ρυθμούς κατακτώντας την τέταρτη θέση, ενώ στην έκτη θέση τερμάτισε ο Γιάννης Σεβαστόπουλος.

Στην E2 ο Γιάννης Τρίγκας ήταν για ακόμη μια φορά ο κυρίαρχος κατακτώντας τον τίτλο στην κατηγορία και στα Γρεβενά θα έχει να κυνηγήσει μόνο τον τίτλο στην EnduroGP. Ανεβασμένος εμφανίστηκε την Κυριακή ο Γιώργος Κοινωνάς και με την δεύτερη συνεχόμενη θέση του στην Σπερχειάδας ανέβηκε στην δεύτερη θέση της κατάταξης, εκμεταλλευόμενος την απουσία του Κίμωνα Καράμπελα. Ακόμη μια πολύ καλή παρουσία από τον Γιώργο Πισιμάνη που μπορεί να μην εντυπωσιάζει με το οδηγικό του στιλ, αλλά έχει βρει τον τρόπο να γράφει χρόνους που τον φέρνουν ψιλά στην κατάταξη. Ο Μιχάλης Κόπανος έκανε λάθη που τον υποχρέωσαν να μην μπορέσει να απείλησε τον αναβάτη από τον Πύργο και να απειληθεί από τον συμπατριώτη του Απόστολο Ζβιντερίκο. Πολύ καλή η επίδοση στις πρώτες τέσσερις ειδικές του Λευτέρη Πανέτη αλλά υπό βροχή έχασε πολύ χρόνο που τον έριξαν έκτο. Άτυχος ο Γιαννης Xασάπης που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα έχοντας έντονους πόνους από τον σαββατιάτικο του τραυματισμό.

Γρήγορα καθάρισε την υπόθεση νίκης στην Ε3 ο Βασίλης Σιαφαρίκας έχοντας το απόλυτο, βρισκόμενος κοντά σε ακόμα ένα τίτλο. Πίσω του είχαμε ωραίες μάχες, οι Χρήστος Παπαθεοδώρου και Γιώργος Θεοδωρίδης πάλεψαν για την δεύτερη θέση με την βροχή να δίνει προβάδισμα στον Γρεβενιώτη. Για την τέταρτη θέση ο Λεωνίδας Λεοντιάδης έδειχνε ότι δεν έχει κανένα προβλήματα, αλλά η βροχή τον έβαλε σε μπελάδες με τον Μυτιληνιό Γρηγόρη Καρπέλη να βρίσκετε μόλις 65 εκατοστά του δευτερολέπτου πίσω του στο τέλος.

Μοναχικός ο αγώνας του Νίκου Ζερβά στην κατηγορία νέων. Ήταν μέσα στην πρώτη δεκάδα γενικής στις πρώτες τέσσερις ειδικές ενώ έχασε χρόνο στις δυο τελευταίες τερματίζοντας δέκατος τέταρτος.

Στην Senior ο Μιχάλης Μιμίκος πήρε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη και έβαλε πλώρη για το πρώτο του πρωτάθλημα στο χώρο του Enduro. Οι Παναγιώτης Ζαφειρίου και Χάρης Δημόπουλος έδωσαν μια ωραία μάχη μέχρι την εγκατάλειψη του Ζαφειρίου. Η ημέρα μπορεί να μην ξεκίνησε καλά για τον Μανώλη Πασχαλίδη που χρεώθηκε γρήγορα ποινές, αλλά στο τέλος κατάφερε με δυο πολύ καλούς χρόνους να ανεβεί στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Με την τύχη του σίγουρα τα έχει ο Χρήστος Κυρτσούδης που κατάφερε να χάσει την τρίτη θέση μέσα από τα χέρια του.

Mετά από μια παύση αρκετών χρόνων η νέα γενιά των μελών της λέσχης της Σπερχειάδας δείχνουν να έχουν δυναμική και θέληση με την τοπική κοινωνία να τους στηρίζει. Ελπίζουμε ο συγκεκριμένος αγώνας να είναι ένα έναυσμα για πολλές και μεγάλες διοργανώσεις στον τόπο τους. Εν κατακλείδι θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την επίσημη ομάδας της ελληνικής αντιπροσωπείας HONDA Redriders, για την παραχώρηση της μοτοσυκλέτας τις δυο ημέρες του αγώνα ώστε να είναι ευκολότερο το έργο μας στην κάλυψη του αγώνα.

Αποτελέσματα 1ης Ημέρας 2ης Ημέρας

Βαθμολογίες πρωταθλήματος ΕΔΩ.

Σύντομα φωτογραφικό υλικό.

Ν. Ζέλλιος

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.