Έναν ξεχωριστό επισκέπτη είχε ο τρίτος αγώνας του πρωταθλήματος motocross βορείου Ελλάδος 2017 στα Γιαννιτσά.

25323453_1563619713716895_1599403295_n

Ο δεκάχρονος Μάνος από την Αθήνα δήλωσε την επιθυμία του να παρακολουθήσει έναν αγώνα Μotocross θέλοντας να δει τις προσπάθειες μικρών και μεγάλων αναβατών, γνωρίζοντας τους από κοντά. Το Make-A-Wish Greece (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) μαζί με τον Όμιλο Φίλων Μοτοσυκλέτας Γιαννιτσών έκαναν την επιθυμία του πραγματικότητα φιλοξενώντας τον στην πίστα Ταλαμπά την Κυριακή που μας πέρασε, δείχνοντας ότι ο χώρος έχει και έναν άλλο, πιο ανθρώπινο πρόσωπο χαρίζοντας χαμόγελο στον μικρό Μάνο, εκπληρώνοντας την επιθυμία του. Οι εντυπώσεις του αφού περιηγήθηκε στους χώρους εντός και εκτός πίστας βλέποντας από την αρχή την προετοιμασία των αναβατών μέχρι και τις στιγμές που αγωνίζονταν ήταν οι καλύτερες, με τον ΟΦΜΓ να είναι ένας καλός οικοδεσπότης για τον Μάνο και την οικογένεια. Ο χώρος απέκτησε ακόμα έναν φίλο, έναν μεγάλο αγωνιστή της ζωής, ευπρόσδεκτος σε όλες τις πίστες τις Ελλάδας που θα χαρούμε όλοι να τον έχουμε σύντομα ξανά κοντά μας. Οι αναβάτες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους θέλοντας να ευχαριστήσουν τον μικρό Μάνο, προσφέροντας πλούσιο θέαμα σε όλη την διάρκεια της ημέρας γράφοντας εκπληκτικούς χρόνους.

touratzidis

Σε μια σειρά αγώνων που η διάρκεια του ήταν μικρότερη από το αναμενόμενο καθώς διεξήχθησαν μόλις τρεις από τους πέντε αγώνες, τα Γιαννιτσά έβγαλαν για δεύτερη φορά φέτος, μετά τον τελευταίο αγώνα του πανελληνίου και τους πρωταθλητές στο motocross βορείου Ελλάδος. Οι Γιάννης Τουρατζίδης (Expert), Γιώργος Γρηγοριάδης (MX1), Αντώνης Σάγμαλης (MX2), Σταύρος Βαγγελακάκης (MX-65), Μάριος Κανάκης (MX-85) και Δημήτρης Βασιλειάδης (Open) είναι οι πρωταθλητές για το το 2017 στο πρωτάθλημα motocross Βορείου.

lyrioy

 

Ωραίο θέαμα στην expert με τους Tουρατζιδη, Λυρίου, Γεωργαντά και Ανδρέου να κινούνται σε ρυθμούς Πανελλήνιου. Ο Γιάννης Τουρατζίδης έσπασε τα χρονόμετρα με 1:44.498 στα δοκιμαστικά και 1:45.596 στο πρώτο σκέλος ήταν ο ταχύτερος του αγώνα αλλά ένα απρόσμενο γεγονός τον υποχρέωσε να χάσει 3 γύρους και να αναγκαστεί να αλλάξει πίσω τροχό σε έξι λεπτά με τους μηχανικούς του να κάνουν έναν αγώνα δρόμου. Ταχύτατοι και οι Λυρίου, Γεωργαντάς όλη την ημέρα. Ο Νίκος Λυρίου που βρισκόταν πίσω από τον Τουρατζίδη με το 250cc είχε ταχύτητα και πρόσφερε απλόχερα θέαμα, εκμεταλλεύθηκε την ατυχία του Θεσσαλονικιού κατακτώντας την νίκη με μια δεύτερη και μια πρώτη θέση. Ο Αλέξης Γεωργαντάς ήταν δεύτερος τελικά στον αγώνα ξέροντας ότι την επόμενη χρονιά έχει και αυτός ελπίδες για κάτι πολύ καλό στην ΜΧ2, στο δεύτερο σκέλος φάνηκε ιδιαίτερα απειλητικός για τον Ροδίτη. Ο Γιάννης Τουρατζίδης τελικά τερμάτισε στην τρίτη θέση. Ο Βούλγαρος Nikolay Malinov ήταν τέταρτος, ενώ ο Ανδρέας Ανδρέου είχε μια πολύ καλή απόδοση και στα δύο σκέλη τερματίζοντας πέμπτος, αν και αγωνίστηκε στο μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου σκέλους με πρόβλημα στην μπροστινή ανάρτηση κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Malinov. Με δυο έκτες θέσεις ο Καβαλιώτης Δημήτρης Μπαξεβάνης τερμάτισε έκτος στην κατηγορία.

tsatsos

Στην MX1 που διεξήχθη μαζί με την expert ο Κωνσταντίνος Τσάτσος κατέβαινε αποφασισμένος να σπάσει το νικηφόρο σερί του Βαγγέλη Τσιάγκα, αλλά ο νικητής των δύο προηγούμενων αγώνων τελικά δεν συμμετείχε στον αγώνα. Ο αναβάτης από την Λάρισα απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι έχει τις ικανότητες παίρνοντας εύκολα τις δύο νίκες. Οι Αλέξανδρος Βαρδούλης και Γιώργος Γρηγοριάδης μοιράστηκαν τις δεύτερες και τρίτες θέσεις με τον ακρίτα αναβάτη να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ενώ ο τρίτος Γρηγοριάδης κατέκτησε τελικά τον τίτλο στην ΜΧ1. Ο τοπικός Στέλιος Τριανταφυλλίδης ήταν ο τέταρτος και στα δυο σκέλη μπροστά από τους Λάμπρο Τζούφλα και Θωμά Γκούντζο.

papas

Στην ΜΧ2 Παπάς και Σάγμαλης είχαν μια ωραία μονομαχία, ιδιαίτερα στο δεύτερο σκέλος όπου οι δύο αναβάτες πήγαν σε όλη την διάρκεια του αγώνα ρόδα ρόδα. Τελικός νικητής ο Σωτήρης Παπάς που κατάφερε να ξορκίσει το κακό, τερματίζοντας επιτέλους δύο σκέλη χωρίς να έχει πτώση. Ακόμα μια επιτυχία για τον νεαρό Αντώνη Σάγμαλη που με τις δύο δεύτερες θέσεις κατέκτησε και τον τίτλο στην ΜΧ2, αν και είχε μια πτώση στο πρώτο σκέλος που τον έριξε προσωρινά στην τέταρτη θέση. Πίσω τους Καριώτης και Θεοδωρίδης έδωσαν τις δικές τους μάχες με τον νεαρό Χαλκιδικιώτη να είναι ο τρίτος του αγώνα και δεύτερος στην κατάταξη του πρωταθλήματος. Σε συνεχή ανοδική πορεία ο Γιώργος Θεοδωρίδης που μετά από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα enduro είχε μια πολύ επιτυχημένη πορεία και στο motocross Βορείου Ελλάδος. Οι Μυτιληνιοί Θεοχάρης Χατζηράλλης και Αλέξανδρος Πρίμος ήταν ιδιαίτερα ενθουσιώδεις στην οδήγηση τους, καταφέρνοντας να βγάλουν εκτός εξάδας τον έμπειρο Δραμινό Ευγένιο Τσομπανόγλου.

basiliadis

Στην κατηγορία open, εύκολα πήρε τον αγώνα και τον τίτλο τελικά ο Δημήτρης Βασιλειάδης, αν και αγωνίστηκε πάλι με δανική μοτοσυκλέτα. Πίσω του ο Δημήτρης Ταμπαξής μπορεί να έχασε την δεύτερη θέση στο πρώτο σκέλος πάνω στην γραμμή του τερματισμού από τον Παπανίκου, αλλά ήταν αυτός που κατάφερε να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Ο Αθανάσιος Παπανίκου δεν κατάφερε να επαναλάβει την επίδοση του πρώτου σκέλους τερματίζοντας τέταρτος στο δεύτερο, χάνοντας μια θέση στην γενική. Ο Λεωνίδας Λεωντιάδης συνεχίζει να είναι παντός καιρού και καταστάσεων, στις αρχές του 2000 οδήγησε σε πίστες πλαγιολισθαίνοντας με motard, μετά από μια χρόνια αποχή τα τελευταία δυο χρόνια βρέθηκε στο χώρο του enduro με προτίμηση στις ακραίες καταστάσεις, στα Γιαννιτσά άνοιξε λογαριασμό και στο χώρο του motocross με μια τέταρτη θέση. Ο Χρήστος Kυρτσούδης είχε την ίδια συγκομιδή βαθμών με τον Λεωντιάδη αλλά τερματίζοντας πίσω του στο δεύτερο σκέλος ήταν στην πέμπτη θέση αλλά δεύτερος στην τελική κατάταξη, που την φετινή χρονιά είχε μια πολύ επιτυχημένη πορεία σε enduro και motocross. Ο Λάζαρος Ιωαννίδης στο δεύτερο σκέλος πολέμησε έχοντας μια καλή εκκίνηση ενώ στο μεγαλύτερο μέρος του σκέλους ήταν στην τέταρτη θέση, τελικά τερμάτισε έκτος και τρίτος στο πρωτάθλημα.

baggelakakhs

Στα ΜΧ-65 ο Σταύρος Βαγγελακάκης χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα κατάφερε να πάρει την νίκη με μια επαγγελματική εμφάνιση χωρίς ρίσκο, κερδίζοντας χρόνο στο κάτω μέρος τις πίστας και στην ευθεία με τα σαμάρια, δύο νίκες και δεύτερο πρωτάθλημα στην τελευταία του εμφάνιση με 65αρι. Πίσω του οι Δημήτρης Γανωτής και Δέσποινα Μανδάνη έδωσαν μάχη στα δυο σκέλη, με τον Θεοδωρίδης να κινείτε περίπου στους ίδιους ρυθμούς. Ο Μυκονιάτης αναβάτης με την δεσποινίς από την Αλεξανδρούπολη ισοβάθμησαν στο τέλος με τον Γανωτή να είναι ο νικητής της μονομαχίας για την δεύτερη θέση. Ο Σωτήρης Θεοδωρίδης προσπάθησε να μπει στην μάχη της τριάδας, αλλά τελικά έμεινε στην τέταρτη θέση. Πέμπτος τερμάτισε ο Γιάννης Καλογιαννίδης με τον Παναγιώτη Θεοδωρίδη να κλείνει την εξάδα μπροστά από τον Ιάκωβο Παπαδόπουλο και τον ρούκι Δημήτρη Στογιάννο.

kanakhs

Ο Μάριος Κανάκης υποδέχθηκε τον Αθηναίο φίλο του Νίκο Κανελλόπουλο στην ΜΧ-85. Ο Μάριος Κανάκης αγωνιζόμενος όλη την χρονιά στην ΜΧ-85, έδειξε σαφώς πιο εξοικειωμένος από τον Αθηναίο αναβάτη. Ακόμα δυο νίκες για τον Κανάκη που έκλεισε την χρονιά με το απόλυτο, κατακτώντας τον τίτλο. Ο Νίκος Κανελλόπουλος βρίσκετε σε περίοδο προσαρμογής στα νέα δεδομένα, στην πιστά των Γιαννιτσών έγραψε εκτός από ικανοποιητικούς χρόνους και την πρώτη του αναίμακτη πτώση. Ακόμη μια καλή εμφάνιση για τον νεαρό Γιώργο Γκαλίπη και μια τρίτη θέση μπροστά από τους Αθανάσιο Δανογλίδη και Ηλία Κυρτσούδη.

Αποτελέσματα του αγώνα Εδώ. Τελική βαθμολογία πρωταθλήματος Εδώ.

Φωτογραφικό υλικό: MX1, Expert Parts1MX1, Expert Parts2MX2 Parts1Mx2 Parts2MXopen Parts1MXopen Parts2MX65, MX85 Parts1MX65, Mx85 Parts2Γενικά

Ν. Ζέλλιος

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.