Σε μια πολύ ωραία οργάνωση από όλες τις πλευρές, δυστυχώς κάποιοι μη αγωνιζόμενοι προσπάθησαν να κλέψουν για ακόμη μια φορά την παράσταση.

Θα μπορούσε να θεωρηθεί σίγουρα τυχαίο γεγονός ότι ξαφνικά μετά από πολλούς αγώνες βρέθηκε σύσσωμη η ηγεσία της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. στην Φλώρινα σε έναν αγώνα Πανελληνίου πρωταθλήματος Enduro, αλλά την ίδια ημέρα υπήρχε αγώνας ταχύτητας του Πανελληνίου στην πόλη των Σερρών. Πιθανότατα είχαν καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και ότι οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι δεν είχαν καταλάβει ότι είχε προστεθεί ακόμη ένας αγώνας στο πρωτάθλημα B.E. .Το πρόβλημα δεν είναι ότι προστέθηκε ένας αγώνας, καθώς οι λιγοστοί αγώνες είναι ένας λόγος που αρκετοί αναβάτες δεν συμμετέχουν ποια στα περιφερειακά πρωταθλήματα Enduro αλλά ότι δεν υπάρχει σωστή ενημέρωση, και στήριξη στις λέσχες που διοργανώνουν αγώνες.

Μετά από έναν αγώνα κάτω από δύσκολες συνθήκες οι πρωταγωνιστές είναι μόνο οι αναβάτες. Ο Δημήτρης Βαρσάμης μας συστήθηκε πριν τρία χρόνια στο Πανσερραϊκό πρωτάθλημα δείχνοντας πτυχές του ταλέντου του, μετά από την περσινή χρονιά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που τραυματίστηκε στο αγώνα του παγκοσμίου βρίσκετε φέτος σε ασταμάτητη τροχιά. Σαρωτικός για ακόμη μια φόρα στις τρεις ειδικές που μπόρεσε να οδηγήσει, έγραψε δυο χρόνους δεκάδας Πανελληνίου και έναν ενδέκατο. Στις επόμενες τρεις είχε μια πτώση και δυο φορές χάθηκε στην σκόνη του Μανώλη Πασχαλίδη χάνοντας αρκετό χρόνο. Ο συνολικός του χρόνος τον έφερε στην πρώτη θέση κατακτώντας την νίκη στην γενική και την κατηγορία. Σίγουρα ο αναβάτης από το Συκούριο δεν μπορεί να είναι μέτρο συγκρίσεις για του υπόλοιπους αναβάτες του πρωταθλήματος, έχει δυνατότητες να αγωνίζεται και να κυνηγάει θέσεις ψιλά στην γενική του Πανελληνίου, αλλά οι πολλές εργασιακές του υποχρεώσεις και η έλλειψη κάποιου χορηγού τον υποχρεώνουν να αγωνίζεται σε αγώνες του Βορείου και στους περισσότερους αγώνες να μην προλαβαίνει να περπατήσει ολόκληρες τις ειδικές. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια πέρασαν ιδιαίτερα ταλαντούχοι αναβάτες, ο Βαρσάμης δεν είναι ο μοναδικός. Ο Κιλκισιώτης Γιώργος Οκάογλου, ο Γρεβενιώτης Βαγγέλης Παυλίδης, οι αδερφοί Βούλγαροι, ο Παναγιώτης Κορδονούρης, ο Κωνσταντίνος Νικιάς και ο Παναγιώτης Λάμπρου είναι μερικοί αναβάτες που μπήκαν στο χώρο δυναμικά αλλά δεν κατάφεραν να μείνουν. Παραπονιόμαστε ότι δεν υπάρχουν αναβάτες στο Πανελλήνιο, σίγουρα θα υπήρχαν αν υπήρχαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Όπου γίνετε σωστή μεθοδική δουλειά υπάρχει αποτέλεσμα όπως στην λέσχη του M.Ο.Φ. που εκτός από το να στήνουν άρτιους αγώνες βοηθούν και τέσσερις αναβάτες να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδος. Ο Νικόλαος Ευαγγέλου αυτή την φορά δεν ήταν άτυχος καταφέρνοντας να πάρει την δεύτερη θέση έχοντας χρόνους εικοσάδας στις περισσότερες ειδικές και ήταν η αποκάλυψη του αγώνα. Έχει δυνατότητες και μπορεί, το απόδειξε και στους αγώνες εκτός Φλώρινας, σίγουρα ο χρόνος θα είναι σύμμαχος στην προσπάθεια του όπως και ο πιο έμπειρος Μιχάλης Πασχαλίδης που έχει προσφέρει ποιότητα στην Senior. Συγχαρητήρια και στα παιδιά από την Βέροια που η παλιά φλόγα καλά κρατεί στηρίζοντας τους αγώνες του Βορείου. Αν και θα χαιρόμασταν στην παλιά φουρνιά να προστεθούν νέοι αναβάτες ταλαντούχοι όπως οι Κώστας Τσαουσίδης και Βίκτορας Κουτρουμάνης. Το βορείου θα μπορούσε να έχει πάνω από εκατό αναβάτες παλιούς αλλά και νέους, οι σαράντα συμμετοχές είναι ελάχιστες.

Δημήτρης Βαρσάμης

Δημήτρης Βαρσάμης

Στα αγωνιστικά οι αναβάτες της E2 σάρωσαν τις πρώτες θέσεις της γενικής με τον Βαρσάμη παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε να παίρνει την τρίτη του νίκη. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο τοπικός Νίκος Ευαγγέλου ενώ για την τρίτη θέση είχαμε Βεροιώτικη μονομαχία με τον Νίκο Παπαγιάννη να καταφέρνει να επιβληθεί του Ανδρέα Τσανασίδη. Οι Άγγελος Συμεωνίδης και Μιχάλης Πέτρου κατέκτησαν την νίκη σε Ε3 και ES συμπληρώνοντας την πρώτη εξάδα.

Ο Δημήτρης Βαρσάμης δήλωσε μετά τον αγώνα: «Έχοντας απολαύσει και τον σημερινό αγώνα του πρωταθλήματος Βορείου Ελλάδος θέλω να δηλώσω πολύ ευχαριστημένος από την ευρύτερη διοργάνωση, από τις ειδικές και από τις όμορφες εικόνες που μας πρόσφερε η Φλώρινα. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, οι προσωπικοί μου χρόνοι με ικανοποίησαν αρκετά σε όλες τις ειδικές. Υπάρχει πάντα βέβαια ο παράγοντας του απροόπτου ή και της τύχης ακόμη, ωστόσο ελπίζω και εύχομαι όλοι εμείς οι αναβάτες να ξεκινάμε και να τερματίζουμε υγιείς. Ανυπομονώ για τον επόμενο αγώνα ώστε να μπορέσω να δώσω το εκατό τις εκατό των δυνατοτήτων μου πάντα με γνώμονα την ασφάλεια.»

Παύλος Ψαράς

Παύλος Ψαράς

Ο Παύλος Ψαράς κατάφερε στην τελευταία ειδική να πάρει την νίκη στην E1 και να διατηρεί βάσιμες ελπίδες στον τελευταίο αγώνα της Βέροιας για τον τίτλο, που δεν είναι αυτός ο σκοπός του αλλά ίσως ήρθε η ώρα της δικαίωσης για έναν παλιό πολεμιστή. Αν και ο αγώνας δεν ξεκίνησε καλά έχοντας μια πτώση κατάφερε πάνω στο στραβό του τιμόνι, να ισορροπήσει μαεστρικά παίρνοντας τελικά μια δύσκολη νίκη. Ο μεγάλος του αντίπαλος και πρωτοπόρος στην βαθμολογία Δημήτρης Καριώτης ήταν σταθερός για ακόμη μια φορά, κινήθηκε γρήγορα αλλά έκανε ένα μικρό λάθος στην τελευταία ειδική χάνοντας την πρώτη θέση για εφτά δευτερόλεπτα. Ο τρίτος της παρέας Νίκος Ιγνατιάδης νανούριζε τον διάδοχο στα Γιάννενα προσπαθώντας να του δείξει τον σωστό τρόπο να πλαγιάζει την περπατούρα στις στροφές. Ο Δημήτρης Χατζής ήταν μια πολύ καλή προσθήκη στην κατηγορία, τερματίζοντας στην τρίτη θέση μπροστά από τους Εύθυμη Ποδαρά και Κωνσταντίνο Νίκου.

Δημήτρης Ευαγγέλου

Δημήτρης Ευαγγέλου

Στην E2 ο Δημήτρης Βαρσάμης κινήθηκε σε καταιγιστικούς ρυθμούς αλλά και ο Δημήτρης Ευαγγέλου ήταν εκπληκτικός καθώς κατάφερε να είναι πάνω από ένα λεπτό ταχύτερος από σαφώς πιο έμπειρους αναβάτες. Πίσω τους οι υπόλοιπες θέσεις κρίθηκαν στην τελευταία ειδική με το Νίκο Παπαγιάννη να διορθώνει το λάθος του στην δεύτερη ειδική, αφήνοντας στην τέταρτη θέση τον Ανδρέα Τσανασίδη και τον Κωνσταντίνο Γκοσκινο να κάνει επίθεση στις τελευταίες ειδικές κατακτώντας την πέμπτη θέση, τερματίζοντας μπροστά από τον Κώστα Θυμιόπουλο.

Άγγελος Συμεωνίδης

Άγγελος Συμεωνίδης

Μοναχικός ο δρόμος του Άγγελου Συμεωνίδη που κατέκτησε και την φετινή χρόνια τον τίτλο στην Ε3, καθώς ο κυριότερος του αντίπαλος Μάκης Γκαϊδατζής τελικά δεν συμμετείχε στον αγώνα. Δεύτερος ήταν ο Κωνσταντίνος Ορταξίδης από την ακριτική Κομοτηνή. Ο Ιωσήφ Καλλίνης ήταν οριακά ταχύτερος από τον Τρύφωνα Σολατσάρη ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί, ενώ την εξάδα συμπλήρωσαν οι Σταύρος Κλιάμπας και Κωνσταντίνος Νατής.

Άρης Πυρλής

Άρης Πυρλής

Τρεις αναβάτες ταξίδεψαν από την Νότια Ελλάδα με τον Άρη Πυρλή να κάνει μια πολύ καλή εμφάνιση έχοντας έναν εξαιρετικό χρόνο στην γενική, ενώ οι Βασίλειος Γερακίτης και Κωνσταντίνος Σούκουλης έκαναν μια καλή προπόνηση ενόψει του αγώνα στο Λουτράκι.

Μιχάλης Πέτρου

Μιχάλης Πέτρου

Στην Senior οι Μιχάλης Πέτρου και Μιχάλης Πασχαλίδης έδωσαν μια πολύ ωραίας μάχη με τον Θεσσαλονικιό να παίρνει την νίκη για 157 χιλιοστά του δευτερολέπτου αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον αναβάτη από την Φλώρινα. Ο Κώστας Ιωαννίδης ήταν τρίτος ενώ για την τέταρτη θέση ο Δημοσθένης Αλεξίου ήταν οριακά ταχύτερος από τον Τριαντάφυλλο Κουρόγλου. Έκτος ήταν ο Νίκος Μανώλογλου, ενώ άτυχος ήταν ο Άρης Σολατσάρη χάνοντας περίπου τρία λεπτά στην δεύτερη ειδική Enduro.

Αντώνης Mίχoς

Αντώνης Mίχoς

Στην hobby αυτή την φορά δεν είχαμε μάχη, ο Αντώνης Mίχoς πήρε μια άνετη νίκη μπροστά από τον Στράτο Καλεντέρη ενώ ο Λεωνίδας Βελισσαρίδης έχει μια πτώση αρχικά που τον έβγαλε εκτός ρυθμού. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Παύλος Κελεσίδης.

Αποτελέσματα Εδώ. Βαθμολογία πρωταθλήματος Εδώ.

Φωτογραφικό Υλικό Εδώ.

Ν. Ζέλλιος.

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.