Η Σπάρτη και το 13ο Enduro «Λεωνίδας» ήταν ο τρίτος σταθμός του πρωταθλήματος Enduro Νότιας Ελλάδας, που την φετινή χρονιά είναι ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό σε όλες τις κατηγορίες.

Ακόμα μια πολύ καλή διοργάνωση αυτή την φορά από τον ο Αθλητικός Μοτοσικλετιστικός Όμιλος Σπάρτης (ΑΜΟΣ) σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα διαδρομή με ποικιλία τερέν. Οι χρόνοι σφιχτοί πού δεν συχωρούσαν λάθη, με αρκετούς αναβάτες να χρεώνονται ποινές στο πρώτο Σ.Ε.Χ. Η χρονομετρημένη, γρήγορη, χιλιομετράτη και τεχνική, σχεδιασμένη μέσα και γύρω από την παλιά πίστα του Μotocross. Με όλους τους πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος παρόντες και την προσθήκη οχτώ αναβατών που συμμετείχαν στο πανελλήνιο, είχαμε ένα πλήρη καμβά με χρώματα και αποχρώσεις για όλα τα γούστα σε μια λίστα συμμετοχών που άγγιξε τις εβδομήντα. Η ξαφνική καταιγίδα στην τελευταία ειδική έβαλε την υπογραφή σε έναν αγώνα που τα είχε όλα, μα πάνω από όλα συναρπαστική εξέλιξη.

Παναγιώτης Κακολύρης

Στην γενική και την Εxpert είχαμε μεγάλη μάχη μεταξύ του Παναγιώτη Κακολύρη και του Μιχάλη Ντουζένη. Τελικός νικητής σε αυτή την εντυπωσιακή μονομαχία για οχτώ δευτερόλεπτα ήταν ο αναβάτης από την Νέα Πέραμο που καθάρισε τον αγώνα στην τελευταία ειδική. Η παρουσία του Ντουζένη με το νέο HONDA CRF 400RX σηματοδοτεί και μια νέα δυνατή συνεργασία για την επόμενη χρονιά με την RED RIDERS και τον προσωπικό του φίλο Βασίλη Σιαφαρίκα. Ο Γιώργος Μανωλίδης μπορεί να μην απείλησε τους δυο πρώτους αλλά είχε τον τρόπο και την γνώση να περάσει ένα ευχάριστο οδηγικά πρωινό, τερματίζοντας στην τρίτη θέση. Οι Γιώργος Πισιμάνης, Πέτρος Μπίλης και Χρήστος Παπαθεοδώρου ένιωσαν έντονη πίεση από την πρώτη οχτάδα του νοτίου, αλλά κατάφεραν να ακολουθήσουν στην κατάταξη της γενικής τους Κακολύρη, Ντουζένη και Μανωλίδη. Εκπληκτική η εμφάνιση του νεαρού Κωνσταντίνου Γεροντάκη στις τρεις ειδικές που αγωνίστηκε στην κατηγορία Junior Sprint, έχοντας χρόνους πεντάδας γενικής. Στην άτυπη κατάταξη του νοτίου στην τελευταία ειδική άλλαξαν όλα, με τον Αθανάσιο Κατσαντώνη να παίρνει την νίκη κερδίζοντας εφτά θέσεις, γράφοντας τον καλύτερο του χρόνο μέσα στην λάσπη και την βροχή. Στην δεύτερη και τρίτη θέση τερμάτισαν οι πάντα ποιοτικοί Δημήτρης Καρπούζης και Άρης Πυρλής που προηγούνται στην κατάταξη της Ε1 και Ε2 αντίστοιχα. Οι Γιώργος Ανδρεαδάκης, Παναγιώτης Κορδονούρης και Χρήστος Θεοδοσόπουλος συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα, με τον Κορδονούρη να έχει τους πρώτους χρόνους στις τρεις πρώτες ειδικές, αλλά να χάνει πολύτιμο χρόνο στην τελευταία ειδική μετά από πτώση, ενώ ο Ηλίας Ρήγας που ήταν από τους πρωταγωνιστές στους δυο πρώτους αγώνες χρεώθηκε γρήγορα ποινή δυο λεπτών.

Αθανάσιος Κατσαντώνης Νικητής της Κατηγορίας Ε1

Στην κατηγορία Ε1 είχαμε μια μεγάλη ανατροπή και τον Αθανάσιο Κατσαντώνη να είναι τελικά ο νικητής. Ο Παναγιώτης Κορδονούρης είχε πάρει μια μικρή διαφορά από τους Καρπούζη και Κατσαντώνη στις πρώτες τρεις ειδικές, αλλά στην τελευταία είχε μια πτώση που τον υποχρέωσε να χάσει χρόνο και να πάει μέχρι το τέλος της ειδικής σε πιο συντηρητικούς ρυθμούς. Ο Δημήτρης Καρπούζης μπορεί να απέφυγε τα λάθη και να είχε δεκαπέντε δευτερόλεπτα διαφορά από τον Κατσαντώνη, αλλά στην τελευταία ειδική είδε τον Αθανάσιο Κατσαντώνη να γράφει τον καλύτερο προσωπικό του χρόνο υπό βροχή μέσα στην λάσπη κατακτώντας την νίκη. Ο Κατσαντώνης ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου με τους Δημήτρη Καρπούζη και Παναγιώτη Κορδονούρη να βρίσκονται στην δεύτερη και τρίτη θέση. Καλή η παρουσία των Παναγιώτη Λάμπρου, Δημήτρη Μιχαηλίδη και Βασίλη Βλασερού που συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα και ήταν πιο συνεπείς στο πρώτο Σ.Ε.Χ. από τους Σπυρίδων Ματσούκα και Δημήτρη Μαραγκό που η ποινή τους έριξε στην έβδομη και όγδοη θέση.

Άρης Πυρλής Νικητής της κατηγορίας Ε2

Στην Ε2 ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ηλίας Ρήγας χρεώθηκε δύο λεπτά ποινή που τον έβγαλαν γρήγορα εκτός από την διεκδίκηση της τρίτης του νίκης την φετινή χρονιά. Ο Άρης Πυρλής έδειχνε να είναι το μεγάλο φαβορί για την νίκη στις δυο πρώτες ειδικές, αλλά ο Χαλκιδαίος Γιώργος Ανδρεαδάκης είχε αντίθετη γνώμη, καθώς εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανταγωνιστικός, περνώντας προσωρινά στην πρώτη θέση μετά την τρίτη ειδική. Ο Πυρλής σε ένα συνετό αγώνα που τα είχε όλα έδειξε ότι μπορεί και στα πιο βαριά τερέν παίρνοντας την νίκη και ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την συνέχεια του πρωταθλήματος, έχοντας τον ταχύτερο χρόνο της κατηγορίας και τον τρίτο στην άτυπη γενική. Ο Γιώργος Ανδρεαδάκης τελικά τερμάτισε στην δεύτερη θέση με τις ελπίδες του για νίκη να χάνονται στην λασπωμένη τελευταία ειδική, ενώ τρίτος ήταν ο πολύπειρος Χρήστος Θεοδοσόπουλος στην καλύτερη του φετινή εμφάνιση. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι Κώστας Μπινιάρης, Παναγιώτης Δημόπουλος και Μίνως Κονίδης, ενώ ο Ηλίας Ρήγας τερμάτισε στην ένατη θέση έχοντας τον δεύτερο χρόνο στην κατηγορία μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Πυρλή.

Ευστάθιος Ρούσσης Νικητής της κατηγορίας Ε3

Ανακατατάξεις έφερε η βροχή και στην Ε3 που ξεκινούσε πρώτη στο νοτίου πίσω από την Εxpert. Στις πρώτες τρεις ειδικές ο Νίκος Φλώρος ήταν ο ταχύτερος. Στην τελευταία o Ευστάθιος Ρούσσης ξεκινούσε πρώτος, ενώ ο Νίκος Φλώρος έμπαινε από τους τελευταίους της κατηγορίας. Ο Ρούσσης οδήγησε το μεγαλύτερο διάστημα σε στεγνή διαδρομή ενώ ο αναβάτης από τα Μέγαρα έπεσε μέσα στην καταιγίδα χάνοντας πολύτιμο χρόνο και την νίκη, τερματίζοντας οριακά μπροστά από τον Νίκο Τσεπέρκα με το αγέραστο Husqvarna 360. Στην προσωρινή κατάταξη ο Ρούσσης με την νίκη του πέρασε στην πρώτη θέση μπροστά από τον Μιχάλη Τσιπά που τερμάτισε τέταρτος. Την πρώτη εξάδα στον αγώνα έκλεισαν οι Σαράντος Κωσταντινίδης και Πέτρος Κριτσώνης.

Φώτης Αλεξόπουλος Νικητής της κατηγορίας Εsenior

Στην Senior δεύτερη νίκη για τον Φώτη Αλεξόπουλο που βρίσκεται δυο βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο και περσινό πρωταθλητή Ναθαναήλ Κολεύρη. Τέσσερις πρώτους χρόνους για τον τοπικό αναβάτη που δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα, δείχνοντας τον δρόμο σε πολύ νεότερους αναβάτες. Ταχύτατος και ο Ναθαναήλ Κολεύρη, σε όλες τις ειδικές τερμάτισε στην δεύτερη θέση σε έναν αγώνα που διασκέδασε. Ο Θοδωρής Αντωνιαδης ήταν ο τρίτος της κατηγορίας μπροστά από τους Νικόλαο Λέκκα, Θεοφάνη Στάμου και Ιωάννη Κασωτάκη.

Μικρές οι διαφορές στις τρεις πρώτες θέσεις στην κατηγορία HOBBY αλλά για τρίτη συνεχόμενη φορά το βάθρο δεν άλλαξε με τους Κωνσταντίνο Χριστοδούλου, Πέτρο Βιδάλη και Αντώνη Δελατόρα. Πίσω τους τερμάτισαν οι Σεβαστιανός Ζαμπέτρος, Στέλιος Γεωργίου και Σωκράτης Κουπαλόγλου.

Κωνσταντίνος Γεροντάκης

Στις Junior και Junior Sprint είχαμε λιγοστές συμμέτοχες. Ο Στέφανος Φράγκος ήταν ο νικητής στην Junior με τον Βασίλειο Δερματά να μην καταφέρνει να τερματίσει, ενώ ο Κωνσταντίνος Γεροντάκης μπορεί να ήταν μόνος στην Junior Sprint αλλά η επίδοση στις τρεις ειδικές τον κατατάσσουν στα πρόσωπα του αγώνα.

Αποτελέσματα ΕΔΩ.

Ν. Ζέλλιος

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.