Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το πρωτάθλημα motocross Νοτίου Ελλάδος στην πολύ προσεγμένη πίστα του Πλατάνου στην Αρχαία Ολυμπία από τον Α.Ο.Λ.Μ.Ο. Ο αριθμός των συμμετοχών ήταν ικανοποιητικός φτάνοντας τις 80 με τους αναβάτες να επιστρέφουν μετά την καλοκαιρινή περίοδο με πολύ όρεξη, προσφέροντας όμορφο θέαμα στους λίγους θεατές.

Γενικά όλα κύλησα καλά με τις ΑΛΜΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ, Π.Α.ΛΕ.ΜΟΤ και ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ να βοηθούν τον Α.Ο.Λ.Μ.Ο στην τέλεση του αγώνα με μόνα αρνητικά την μισάωρη αργοπορία καθώς οι αναβάτες αργούσαν να παρουσιαστούν στην ζώνη αναμονής και την μικρή προσέλευση θεατών. Ο Α.Ο.Λ.Μ.Ο. εκτός από το δύσκολο εγχείρημα να στήσει και να υλοποιήσει τον αγώνα με ασφάλεια, αποφάσισε να μαζέψει και χρήματα από τους παρευρισκόμενους, θέλοντας να στηρίξει τον άτυχο κρητικό αναβάτη Στέργιο Κατσογρεσάκη που τις επόμενες εβδομάδες θα μπει στο τελικό στάδιο αποκατάστασης. Τελική νικητές στις επιμέρους κατηγορίες ήταν ο Παναγιώτης Κουζής στην EXPERT, ο Κώστας Μούρκος στην ΜΧ1, ο Χρήστος Τομαράς στην ΜΧ2 και οι Σταύρος Μαυρακης και Σωτήρης Φωτάκης στις δυο μικρές κατηγορίες των 65 και 85 κυβικών.

Παναγιώτης Κουζής 338

Παναγιώτης Κουζής #338

Στην EXPERT ο πολυπρωταθλητής Παναγιώτης Κουζής πήρε δυο άνετες νίκες ξεσηκώνοντας με το γνωστό του στιλ, ξέροντας ότι οι επιλογές για προσπεράσεις ήταν λίγες, ξεκίνησε καλά και στα δυο σκέλη παίρνοντας γρήγορα την πρωτοπορία και στα δυο σκέλη που έγιναν μαζί με την ΜΧ1. Πίσω του ο δυναμικός Γιώργος Ηλιόπουλος είδε τον Κουζή να ανοίγει γρήγορα την διαφορά με μόνο απειλητικό αναβάτη για αυτόν τον Κυριάκο Κόττη, που ειδικά στο πρώτο σκέλος ήταν απειλητικά κοντά του με τους δυο αναβάτες να έχουν όμορφη μάχη στα μέσα του πρώτου σκέλους. Ο Κυριάκος Κόττης τερμάτισε στην τρίτη θέση έχοντας πολύ καλή παρουσία στον αγώνα και τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο της ημέρας πίσω από τον Κουζή. Τέταρτος στην κατηγορία ο Δημήτρης Μπάκας προσπάθησε να ανεβεί στο βάθρο πιέζοντας αρκετά ώστε να καλύψει την διαφορά από τους τρεις πρώτους αλλά έκανε αρκετά λάθη και στα δυο σκέλη. Κοντά στο Λαμιώτη στο πρώτο σκέλος ήταν ο Σταμάτης Δημολιάννης αλλά στο δεύτερο ο έμπειρος αναβάτης ήταν άτυχος όταν περνώντας τα διπλά του πίσω κομματιού το μηχανάκι του έμεινε χωρίς ταχύτητα στον αέρα με τον αναβάτη να έχει μια άσχημη πτώση τραυματίζοντας άσχημα τον αστράγαλο του. Τελικά πέμπτος ήταν ο Ευάγγελος Μπουρικας με τον Δημολιάννη να είναι έκτος.

Κωνσταντίνος Μούρκος

Κωνσταντίνος Μούρκος #151

Στην MX1 οι Κώστας Μούρκος και Χρυσοβαλάντης Λαγουδής έκαναν το 1-2 για την ΔΙ.ΑΘΛΗ.Σ.Η. Ο Μεσολογγίτης έχοντας σαν κύριους αντιπάλους του Χρυσοβαλάντη Λαγούδη και Σοφοκλή Μαμμωνά κατάφερε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με μια διπλή νίκη. Στο πρώτο σκέλος ήταν ο κυρίαρχος σε όλη την διάρκεια του αγώνα ενώ στο δεύτερο αν και ξεκίνησε με πτώση, κατάφερε να πάρει την δύσκολη νίκη έχοντας κολλημένο πίσω του τον Λαγούδη. Ο αναβάτης από την Χίο έκανε έναν πολύ καλό αγώνα έχοντας δυο δεύτερες θέσεις. Στο δεύτερο σκέλος βρέθηκε μπροστά έχοντας ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την νίκη αλλά η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης του στοίχισε κάνοντας μικρά λάθη στο δεύτερο και τρίτο γύρο χάνοντας γρήγορα την διαφορά που είχε. Ο Σοφοκλής Μαμμωνάς έδειξε ορεξάτος και ικανός για κάτι καλύτερο από την τρίτη θέση αλλά ήταν άτυχος έχοντας πτώσεις και στα δυο σκέλη, ανεβαίνοντας τελικά στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Αλλαγή κατηγορίας για τον Νικόλαο Φανουράκη και μια τέταρτη θέση μπροστά από τους Χρήστο Κωτούλα και Κώστα Παπασταυρινούδη.

Ο Κώστας Μούρκος μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε: «Ο αγώνας ήτανε ωραίος και η πίστα σε πολύ καλή κατάσταση. Ο ανταγωνισμός είναι δυνατός, ειδικά για τις πρώτες 6 θέσεις της κατηγορίας. Το πρώτο σκέλος ήτανε εύκολο δεν απειλήθηκα σε κανένα σημείο από τον ανταγωνισμό. Στο δεύτερο είχαμε μια πτώση με το Mαμμωνά στις πρώτες στροφές με αποτέλεσμα ο Λαγούδης να φύγει μπροστά. Πίεσα αρκετά και πήρα και το δεύτερο σκέλος.»

Χρήστος Τομαράς

Χρήστος Τομαράς #110

Η χρονιά στο Πανελλήνιο δεν πήγε καλά για τον Χρήστο Τομαρά έχοντας ένα τραυματισμό στο πρώτο αγώνα. Με αλλαγή προσανατολισμού, σε νέα κατηγορία, και με άλλη μοτοσυκλέτα πήρε την πρώτη του διπλή νίκη στην MX2 οδηγώντας από νωρίς και τα δυο σκέλη, παίρνοντας δυο άνετες νίκες χωρίς να απειληθεί σε κανένα σημείο του αγώνα. Πίσω του μεγάλη μάχη για την δεύτερη θέση με τον Νίκο Ξένο να καταφέρνει να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί, αν και στο δεύτερο σκέλος ξεκίνησε από την δέκατη πέμπτη θέση. Οι Ιωάννης Ρηγόπουλος και Νίκος Βρεττός είχαν ίσως την μεγαλύτερη μάχη της ημέρας στο δεύτερο σκέλος προσπαθώντας να πάρουν την δεύτερη θέση. Στους τελευταίους γύρους η κόπωση έπαιξε τον μεγαλύτερο ρόλο με τον Ξένο να έρχεται από πίσω περνώντας γρήγορα μπροστά και από τους δυο αναβάτες, με τον Ρηγόπουλο να έχει τελικά περισσότερες δυνάμεις για δεύτερη φορά από τον εκρηκτικό Νίκο Βρεττό που τερμάτισε τέταρτος. Οι Κυπριανός Κατζιλέρης, Απόλλων Συναπίδης και Κώστας Τζιάτζιος κινήθηκαν στους ίδιους ρυθμούς έχοντας μικρές διαφορές, με τον Αθηναίο αναβάτη να είναι τελικά πέμπτος, τον Μεσολογγίτη Συναπίδη να είναι έκτος και τον Κατερινιώτη να μένει εκτός εξάδας.

Μετά την νίκη του ο Χρήστος Τομαράς μας είπε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την επίδοση μου, όλα κύλησαν καλά σε εξαιρετικές συνθήκες για αγώνα. Θα μπορούσα να ρίξω 2-3 δευτερόλεπτα κάτω σε κάθε γύρο αλλά δεν είχα πίεση και στα δυο σκέλη. Μου αρέσουν οι προκλήσεις και οι αλλαγές στην ζωή γιατί κάνουν καλό. Οδηγώντας στα 250 νιώθω σαν ένας δεκαοχτάχρονος. Θέλω να ευχαριστήσω τους ΚΤΜ SEE – MOTO TOGELOS – EPSILONMX – Milonidis ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΜΟΤΟ – HERBALIFE 24 Αθανασίου Γιάννης – GIANNEAS RACING TEAM που στηρίζουν την προσπάθεια μου. »

Νικόλαος Σωτηρόπουλος #78

Νικόλαος Σωτηρόπουλος #78

Ο τοπικός Νικόλαος Σωτηρόπουλος μετά το περσινό του πέρασμα και την τρίτη θέση στην MX1 επέστρεψε στην κατηγορία OPEN παίρνοντας δυο άνετες νίκες. Οι Βασίλης Μπαμπάς και Αντώνιος Τζανέτης μοιράστηκαν τις δεύτερες θέσεις αλλά ο Πυργιώτης αναβάτης αναγκάστηκε να εγκαταλείψει νωρίς στο δεύτερο σκέλος μένοντας στην ένατη θέση. Ο Βασίλης Μπαμπάς έχοντας σταθερή απόδοση ήταν ο δεύτερος μπροστά τον Σταύρο Ροσσολάτο, που στο δεύτερο σκέλος ανέβασε ρυθμούς. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Νικόλαος Μυλωνίδης κάνοντας ένα πολύ καλό πρώτο σκέλος, αλλά μετά τα μέσα του δεύτερου σκέλους έριξε ρυθμούς χάνοντας θέσεις. Πίσω τους ο Λάμπρος Θεός κατάφερε με την τέταρτη θέση του δεύτερου σκέλους να βρεθεί μπροστά από Χρήστο Τσούνη που ήταν ο έκτος.

Σταύρος Μαυράκης #23

Σταύρος Μαυράκης #23

Η MX-85 ήταν υπόθεση των αδερφών Μαυράκη κερδίζοντας τις δυο πρώτες θέσεις. Ο Σταύρος Μαυράκης στις τελευταίες του εμφανίσεις στις μικρές κατηγορίες πήρε δυο άνετες νίκες, αν και ο υψηλόσωμος αναβάτης για την ηλικία του δυσκολεύεται ποια πάνω στο 85ρι, κινήθηκε ταχύτατα παίρνοντας την νίκη. Μοναχικός ο αγώνας στο πρώτο σκέλος για τον Γιώργο Μαυράκη τερματίζοντας πίσω από τον αδερφό του ενώ στο δεύτερο είδε τον Μιχάλη Σαραντινούδη να είναι απειλητικός με τους δυο αναβάτες να έχουν μια όμορφη μονομαχία σε όλη την διάρκεια του σκέλους, με τον Κρητικό να παίρνει την δεύτερη θέση. Τρίτος τερμάτισε ο Αλέξανδρος Κατσαβρίας έχοντας σταθερή απόδοση και στα δυο σκέλη, αποφεύγοντας τα λάθη και τις υπερβολές,μια θέση μπροστά από τον Μιχάλη Σαραντινούδη που στο πρώτο σκέλος δυο πτώσεις του στέρησαν αρκετές θέσεις. Στην πέμπτη και έκτη θέση ήταν ο τοπικός Κωνσταντίνος Ζεπάτος και ο Νικόλαος Κοτσιάβελος, ενώ έβδομος τερμάτισε ο Νικόλαος Kανελλόπουλος που συμμετείχε με 65αρι, κερδίζοντας την εκκίνηση του πρώτου σκέλους.

Ο Σταύρος Μαυράκης μετά τον αγώνα δήλωσε: «Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας αυτός για εμένα, διότι το μηχανάκι δεν με υποστήριξε. Κατάφερα και πήρα την 1η θέση και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στους χορηγούς μου και θα προσπαθήσω περισσότερο στους επόμενους αγώνες.»

Σωτήρης Φωτάκης #94

Σωτήρης Φωτάκης #94

Στην MX-65 οι Σωτήρης Φωτάκης και Δημήτρης Γανωτής ήταν οι ταχύτεροι της κατηγορίας αλλά στα κρίσιμα σημεία έκαναν λάθη. Τελικός νικητής ήταν ο Σωτήρης Φωτάκης που στον πρώτο γύρο μετά από μια κακή εκκίνηση είχε έναν εξαιρετικό ρυθμό φτάνοντας πίσω από τον Γανωτή, αλλά ένας λάθος του στέρησε τις ελπίδες για την νίκη χάνοντας περίπου είκοσι δευτερόλεπτα. Στο δεύτερο ήταν η σειρά του Γανωτή να κάνει ένα λάθος στο τελευταίο γύρο στην μάχη για την πρώτη θέση με τον Φωτάκη, βγήκε εκτός πίστας χάνοντας πολύτιμο χρόνο και θέσεις τερματίζοντας στην τέταρτη θέση του σκέλους με τον Φωτάκη να παίρνει την νίκη. Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Μιχάλης Σακελλαρίου που ήταν ο τρίτος ταχύτερος σε χρόνους, ενώ τέταρτος μετά από έναν σταθερό αγώνα χωρίς προβλήματα ήταν ο Γιώργος Αγιομαυρίτης. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε και τα δυο σκέλη ο Παναγιώτης Τενεντές μπροστά από τους Γιώργο Βαγενά και Σωτήρη Ντουμάνη.

Αποτελέσματα:

ΜΧ1 – ExpertΣκέλος 1Σκέλος 2Σύνολο
ΜΧ2Σκέλος 1Σκέλος 2Σύνολο
MX85Σκέλος 1Σκέλος 2Σύνολο
MX65Σκέλος 1Σκέλος 2Σύνολο
MXopenΣκέλος 1Σκέλος 2Σύνολο

Φωτογραφικό Υλικό: MX1 & Expert parts1MΧ1 & Expert Parts2MX2 Parts1 MX2 Parts2MXopen Parts1MXopen Parts2MX65 & MX85 Parts1MX65 & MX85 Parts2Απονομές

Ν. Ζέλλιος.

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.