Μετά από 22 μήνες το πρωτάθλημα βορείου Ελλάδος motocross επέστρεψε με τον πρώτο αγώνα της χρονιάς στην πίστα της Χρυσούπολης, με ικανοποιητικό αριθμό συμμετοχών και έντονες μάχες σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες.

Ένας από τους μακροβιότερους θεσμούς στον χώρο της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας στήθηκε στην ράμπα της εκκινήσεις στην κωμόπολη της Χρυσούπολη, με αρκετούς παλιούς γνώριμους αλλά και νέους αναβάτες.

Η διοργάνωση ήταν γενικά προσεγμένη με κάποιες μικρές παραλείψεις και τον καιρό σύμμαχο, ικανοποιώντας τους συμμετέχοντες. Οι αγώνες χαρακτηρίστηκαν από τις έντονες μονομαχίες και το πλούσιο θέαμα που χάρισαν οι αναβάτες σε όλες τις κατηγορίες. Νικητές στις επιμέρους κατηγορίες ήταν ο Γιάννης Τουρατζίδης στην EXPERT, ο Άγγελος Συμεωνίδης στην MX1, ο Δημήτρης Βασιλειάδης στην MX-2, ο Αντώνης Σάγμαλης στην MX-85, ο Σταύρος Βαγγελακάκης στην ΜΧ-65 και ο Νικόλαος Μαργαρίτης στην OPEN.

Οι αναβάτες της EXPERT και της MX1 στήθηκαν μαζί στην μπάρα με τους Γιάννης Τουρατζίδης και Αλέξανδρος Γεωργαντάς να έχουν να αντιμετωπίσουν τον Βούλγαρο αναβάτη LYUBOMIR VASEV. Τελικά οι δυο Έλληνες αναβάτες κέρδισαν από ένα σκέλος με τον Γιάννη Τουρατζίδη να ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί. Στο πρώτο σκέλος ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς έστριψε πρώτος βλέποντας τον Βούλγαρο VASEV να είναι πίσω του και τον Γιάννη Τουρατζίδη να βρίσκετε αρκετά πίσω εκτός εξάδας μετά από μια μέτρια εκκίνηση χάνοντας αρκετό χρόνο και θέσεις. Ο Γεωργαντάς οδηγώντας αλάνθαστα έφτασε σε μια άνετη νίκη χωρίς να απειληθεί από τον Γιάννη Τουρατζίδη που με τον καταιγιστικό του ρυθμό κατάφερε να φτάσει στην δεύτερη θέση. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο VASEV μπροστά από τους Δημήτρη Μπαξεβάνη. Στο δεύτερο σκέλος οι Τουρατζίδης και Γεωργαντάς άνοιξαν γρήγορα την διαφορά από τους υπόλοιπους με τον Κατερινιώτη να οδηγεί τους δυο πρώτους γύρους και τον Θεσσαλονικιό να τον διαδέχεται στην πρωτοπορία μένοντας εκεί μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας. Τρίτος στο σκέλος και στην τελική βαθμολογία τερμάτισε ο LYUBOMIR VASEV με τον τοπικό Δημήτρη Μπαξεβάνη να τερματίζει τέταρτος μπροστά από τους TOMOVSKI GOCE και TSVETKOV TONY JR. Πολύ καλή η παρουσία και του μαχητικού Δημήτρη Τουρατζίδη στην πρώτη του εμφάνιση με 250cc, που στάθηκε άτυχος στο δεύτερο σκέλος ξεκινώντας από την τελευταία θέση όπως και του πρωταθλητή του 2014 στην MX1 Βασίλη Πακαταρίδη.

Γιάννης Τουρατζίδης. Νικητής της κατηγορίας ΜΧ Expert

Γιάννης Τουρατζίδης. Νικητής της κατηγορίας ΜΧ Expert

Στην ΜΧ1 η εμπειρία του Άγγελου Συμεωνίδη μίλησε παίρνοντας την νίκη παρά την ατυχία του στο δεύτερο σκέλος. Ο Καβαλιώτης είχες σαν κύριους αντιπάλους, τους μαχητικούς Γιώργο Αραμπατζή και Γιώργο Γρηγοριάδη, καθώς ο Χάρης Σταθόπουλος έκανε λάθη και στα δυο σκέλη που τον έφεραν στην τέταρτη θέση. Στο πρώτο σκέλος ο Συμεωνίδης κατάφερε να πάρει μια οριακή νίκη, με τον Κατερινιώτη Γρηγοριάδη να τερματίζει μισό μηχανάκι πίσω του, ενώ στο δεύτερο ο Γιώργος Αραμπατζής εκμεταλλεύτηκε το σβήσιμο του Συμεωνίδη παίρνοντας την νίκη. Στην πέμπτη και έκτη θέση της γενική τερμάτισαν οι ακρίτες Αλεξανδρος Βαρδουλης και Τανσου Μουμιν που έγραψαν ανταγωνιστικού χρόνους. Να σημειωθεί οτι τα αποτελέσματα βγήκαν βάση το 75% του αγώνα στο πρώτο σκέλος λόγο λάθους, η καρό σημαία δεν σηκώθηκε κανονικά στον τερματισμό, αλλά ένα γύρο μετά, με αποτέλεσμα άλλοι αναβάτες να σταματήσουν, αλλοι να συνεχίσουν, άλλοι να κόψουν ταχύτητα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μερικοί αναβάτες να χάσουν θέσεις.

Άγγελος Συμεωνίδης. Νικητής της κατηγορίας MX1

Άγγελος Συμεωνίδης. Νικητής της κατηγορίας MX1

Η MX-2 δεν χωρούσε προβλέψεις καθώς οι Φυσέκης, Βασιλειάδης, Παπάς, Δεμερδεσλής και Τσάτσος ήταν ικανοί για την νίκη αλλά και τους Βογιατζή και Νερατζόγλου να ειναι έτοιμοι να κάνουν την έκπληξη. Ο ενθουσιασμός των Στάθη Φυσέκη, Νίκο Δεμερδεσλή και Σωτήρη Παπά τους υποχρέωσε σε λάθη καθώς και η μηχανική βλάβη του Κώστα Τσάτσου στα δοκιμαστικά τον ανάγκασε να οδηγήσει ένα μηχανάκι που δεν το ήξερε, φέρνοντας την παλιά αλεπού των αγώνων Δημήτρη Βασιλειάδη να τους δείχνει τον δρόμο. Ο Δημήτρης Βασιλειάδης έχοντας την εμπειρία είδε τους Φυσέκη και Παπά να πέφτουν πίσω του στο πρώτο σκέλος με τον Νίκο Δεμερδεσλή να βγαίνει κερδισμένος παίρνοντας την δεύτερη θέση απειλώντας τον Θεσσαλονικιό αναβάτη. Στο δεύτερο σκέλος ο Παπάς πήρε την εκκίνηση αλλά μια πτώση τον έφερε πίσω από τους Στάθη Φυσέκη και Δημήτρη Βασιλειάδη. Τελικά ο αναβάτης από την Πέλλα κέρδισε το δεύτερο σκέλος αλλά όχι και τον αγώνα καθώς ένα σβήσιμο του Παπά στους τελευταίους γύρους, έφερε στη δεύτερη θέση του σκέλους και νικητή του αγώνα τον Βασιλειάδη. Η τέταρτη θέση ανέβασε στο τρίτο σκαλί του βάθρου τον τοπικό Νίκο Δεμερδεσλή αφήνοντας τέταρτο τον Σωτήρη Παπά. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Ευγένιος Νερατζόγλου με τους Κώστα Τσάτσο και Άγγελο Βογιατζή να ισοβαθμούν στην έκτη.

Δημήτρης Βασιλειάδης. Νικητής της κατηγορίας ΜΧ2

Δημήτρης Βασιλειάδης. Νικητής της κατηγορίας ΜΧ2

Άρωμα ευρωπαϊκού πρωταθλήματος είχε ο αγώνας της MX-85 με τους τρεις Έλληνες που συμμετείχαν στον τελικό της MX-85 και MX-65 να διασταυρώνουν τα ξίφη τους. Σάγμαλης και Καριώτης μοιράστηκαν τις νίκες με τον αναβάτη από την Σουρωτή να ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί. Στο πρώτο σκέλος ο Γιώργος Καριώτης κατάφερε να ξεφύγει από την πτώση των περισσότερων αναβατών της κατηγορίας στην πρώτη στροφή κερδίζοντας ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων του. Η καλή απόδοση στην συνέχεια του αγώνα δικαίωσε την πολύ δουλειά του, κάνοντας για πρώτη φορά γύρο του θριάμβου με την καρό σημαία πίσω του. Ο Αντώνης Σάγμαλης στάθηκε αρχικά άτυχος αλλά κατάφερε να τερματίσει δεύτερος στο πρώτο σκέλος με τους χρόνους του να τους ζηλεύουν πολύ πιο έμπειροι αναβάτες με μεγαλύτερου κυβισμού μηχανές. Στο δεύτερο σκέλος ο Σάγμαλης πεισμωμένος από την ατυχία του πήρε την νίκη αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Καριώτη. Τρίτος και στα δυο σκέλη τερμάτισε ο Βούλγαρος GROZDANOV DIMITAR που δεν απείλησε τους δυο Έλληνες. Οι Δημήτρης Καλαθάς και Μάριος Κανάκης έδωσαν μάχη για την τέταρτη θέση και στα δυο σκέλη με τον Σερραίο να είναι ο νικητής της μονομαχίας στο πρώτο σκέλος αλλά τον Θεσσαλονικιό να βρίσκει χώρο περνώντας μπροστά του στο δεύτερο πριν την εγκατάλειψη του Σερραίου. Στην έκτη θέση τερμάτισε η μαχητική Μαρκέλλα Κωστάκη που αν και τραυματίστηκε στο δεύτερο σκέλος συνέχισε.

Αντώνης Σάγμαλης. Νικητής της κατηγορίας ΜΧ85

Αντώνης Σάγμαλης. Νικητής της κατηγορίας ΜΧ85

Στην MX-65 η λέσχη της Αλεξανδρούπολης κατέλαβε τις τρεις πρώτες θέσεις. Δυο νίκες για τον νεαρό Σταύρο Βαγγελακάκη που στο πρώτο σκέλος δεν πιέστηκε σε κανένα σημείο του αγώνα, αλλα στο δεύτερο είδε την απειλητική δεσποινίδα Δέσποινα Μανδάνη να βρίσκεται κολλημένη πίσω του γράφοντας τον ταχύτερο χρόνο. Πολύ καλή η παρουσία των νέων στο χώρο Αριστοτέλη Σέλλου, Γιάννη Καλογιαννίδη και Αθανάσιου Δανογλίδη.

Σταύρος Βαγγελακάκης. Νικητής της κατηγορίας ΜΧ65

Σταύρος Βαγγελακάκης. Νικητής της κατηγορίας ΜΧ65

Στην κατηγορία OPEN όλοι περίμεναν την μάχη του Κατερινιώτη Νίκου Μαργαρίτη και του Ξανθιώτη Μάρκου Καρασακαλίδη που τελικά δεν έγινε ποτέ, καθώς ένα οικογενειακό πρόβλημα ανάγκασε τον Ξανθιώτη να φύγει από την πίστα πριν από την διεξαγωγή των δοκιμαστικών. Ο Νίκος Μαργαρίτης κατάφερε να πάρει δυο άνετες νίκες με τους Νικόλαο Μποσνάκη και πρόδρομο Τσιπουρόπουλο να τερματίζουν πίσω του και στα δυο σκέλη καταλαμβάνοντας την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Χρήστος Κυρτσούδης, Θωμάς Κωφός και Γιάννης Μπαξεβάνης.

Νίκος Μαργαρίτης. Νικητής της κατηγορίας ΜΧopen

Νίκος Μαργαρίτης. Νικητής της κατηγορίας ΜΧopen

Επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος στις 16 Οκτωβρίου στην πίστα της Αλεξανδρούπολης.

Αποτελέσματα Εδώ. Βαθμολογία πρωταθλήματος Εδώ.

Φωτογραφικό Υλικό: MX1 & ExpertMX2MX85 & MX65MXopen

Ν. Ζέλιος

Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.