Σέρρες6Στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών με 77 συμμετοχές από Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκιά, FYROM, Σερβία και Μαυροβούνιο πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας του πρωταθλήματος Ανατολικής Ευρώπης motocross το Σαββατοκύριακο 22-23 Μαρτίου. Οι συμμετοχές μπορεί να μην ήταν πολλές αλλά είχαν ποιότητα και έδιναν ενδιαφέρον σε όλες τις κατηγορίες με την κατηγορία που κέντριζε περισσότερο το ενδιαφέρον όλων να είναι η MX2 καθώς συμμετείχε ο 17χρoνος Βούλγαρος Micky Ιvanov αναβάτης του παγκόσμιου πρωταθλήματος motocross.

Αναλυτικά ανα κατηγορία.

ΜΧ1
Στην MX1 ο Δημήτρης Μπαξεβάνης δεν κατάφερε να συνεχίσει την πολύ καλή επίδοση της προηγούμενης Kυριακής στην Καρυώτισσα καθώς οι περισσότεροι της 6άδας την προηγούμενη εβδομάδα ήταν στην μικρή κωμόπολη της Πέλλας. Από τα χρονομετρημένα ο Raduta, Totev και Ilioski φάνηκε ότι θα ήταν οι τρεις που θα μάχονταν για την νίκη με τον Μπαξεβάνη και τον Ιliev να τους ακολουθούν.

Στο πρώτο σκέλος Totev και Raduta έδωσαν μάχη μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας με διαφορά λιγότερη του δευτερολέπτου νικητής ο Bούλγαρος, τρίτος Ilioski με τέταρτο τον Iliev και πέμπτο τον Μπαξεβάνη. Έκτος ο τοπικός Βαγγέλης Τσιάγκας .

Στο δεύτερο σκέλος, ο Ρουμάνος Raduta μπήκε μπροστά και έμεινε εκεί μέχρι τον τερματισμό. Δεύτερος ο Bούλγαρος Totev με τρίτο τον Σκοπιανό Ilioski. Ο Δημήτρης Μπαξεβάνης προσπάθησε αρκετά αλλά το μόνο που μπόρεσε ήταν η τέταρτη θέση. Την εξάδα έκλεισαν οι Bούλγαροι Iliev και Angelov.
Στην γενική της ΜΧ1 πρώτος ο RADUTA ADRIAN, δεύτερος ο ΤΟΤΕΝ TODOR, τρίτος ILIOSKI HRISTIAN, τέταρτος ο ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, πέμπτος ο KALOYAN ILIEV και εκτος ο ANGELOV DENISLAV. Στην όγδοη θέση βρέθηκε ο Βαγγέλης Τσιάγκας με (6-9) και ενδέκατος ο Βασίλης Πακαταρίδης (11-12) που τον πρόδωσαν οι δυνάμεις του.

ΜΧ2
Στην ΜΧ2 από τα χρονομετρημένα του Σαββάτου φαινόταν ότι θα είχαμε Ελληνοβουλγαρική μάχη για την πρώτη θέση μεταξύ του Ιvanov και του τοπικού Γιώργου Αρβανίτη. Ο Ιvanov έκανε τον πρώτο χρόνο αλλά με πολύ μικρή διαφορά από τον Αρβανίτη.

Στο πρώτο σκέλος ο Αρβανίτης έφυγε πρώτος με τον Γιάννη Τουρατζίδη να τον ακολουθεί, και τους Βούλγαρους Ιvanov και Roglev να βρίσκονται πίσω του. Στους πρώτους 3 γύρους ο Aρβανίτης έκανε μια μικρή διαφορά από τους υπόλοιπους με τους, Tουρατζίδη και Ivanov να δίνουν μάχη ρόδα με ρόδα. Ο Aρβανίτης πίστευε και ήθελε την νίκη αλλά και ο Ιvanov ήθελε να υπερασπιστεί την φήμη του και να αποδείξει ότι βρίσκετε άξια στην ελίτ του αθλήματος. Λίγο πριν τα μέσα του αγώνα ο Ιvanov είχε περάσει τον Τουρατζίδη και βρισκόταν σε απόσταση αναπνοή από το καμάρι τον Σερρών. Για αρκετούς γύρους οι δυο αναβάτες πήγαιναν δίπλα δίπλα και ξεσήκωσαν τους λίγους αλλά τυχερούς θεατές, ο Ιvanov επιτίθονταν αλλά ο Go-Go κρατούσε στις επιθέσεις του Bούλγαρου. Έξι γύρους πριν το τέλος Ivanov πέρασε μπροστά ο Aρβανίτης προσπάθησε να ανακτήσει ξανά την πρωτοπορία αλλά βλέποντας ότι θα ήταν πολύ δύσκολο και έχοντας ακόμα ένα μισάωρο αγώνα μπροστά του έκανε συντήρηση δυνάμεων για το δεύτερο σκέλος. Πίσω στην δεύτερη Eλληνοβουλγαρική μάχη ο Tουρατζίδης επικράτησε του Roglev κάνοντας ένα έξυπνο αγώνα πέμπτος ο Ρουμάνος Corbea Virgil με έκτο τον Aνέστη Pάδο.

Στο δεύτερος σκέλος, αν και αναμενόταν με πολύ ενδιαφέρον δεν επιφύλασσε και τόσες μεγάλες συγκινήσεις ο Αρβανίτης για δεύτερη φορά φεύγει μπροστά αποφασισμένος για την νίκη πίσω του ο Ιvanov και ο Roglev με τον Τουρατζίδη να τους ακολουθεί .O Αρβανίτης έχοντας ένας ακατάπαυστο ρυθμό δημιούργησε διαφορά, δεν πιέστηκε αυτή τη φορά από τον Michael Ιvanov σε κανένα σημείο του αγώνα και τερμάτισε πρώτος. O Ivanov τερμάτισε δεύτερος πίστεψε ότι οι δυνάμεις του Aρβανίτη θα τον εγκατέλειπαν στο τέλος μα δεν δικαιώθηκε για την επιλογή του αυτή, μάλλον ετοίμαζε επίθεση στα μέσα του αγώνα έμπλεξε στα ντουμπλαρίσματα και το μόνο που μπόρεσε ήταν να καλύψει στο τέλος την διαφορά. O Tουρατζίδης πέρασε τον Roglev και τερμάτισε τρίτος έχοντας αρκετή διαφορά με τον Βούλγαρο αναβάτη αλλά ακυρώθηκε επειδή παρέπεμψε 2 κολονάκια σήμανσης της διαδρομής για δυο γύρους, τελικά τρίτος Valentin Roglev με τέταρτο τον Aνέστη Ράδο που αποδεικνύει ότι εκτός από θεαματικός είναι και γρήγορος, πίσω του ο Μαυροβούνιος Viktor Ivanovic και ο Ρουμάνος Alexandrou Valentin.

Στην τελική κατάταξη της ΜΧ2 πρώτος ο Γιώργος Αρβανίτης, δεύτερος ο michael ivanov, τρίτος ο Valentin Roglev, τέταρτος ο Ράδος Ανέστης, πέμπτος Corbea Virgil και εκτος Ivanovic Victor οι τρεις πρώτοι ήταν και το βάθρο ΜΧ2 junior. Δέκατος ο Στάθης Φυσέκης (11-10)που ήταν επηρεασμένος από τις δυο δύσκολες στιγμές που είχε στα χρονομετρημένα προτίμησε να πάει σε ασφαλείς ρυθμούς στον αγώνα. Ενδέκατος ο Γιάννης Τουρατζιδης που ακυρώθηκε στο δεύτερο σκέλος. Δωδέκατος ο Απόστολος Κάκαρης (13-13)που έγινε το πρόσωπο του δεύτερου αγώνα καθώς δεν κατάλαβε την μπλε σημαία που έβγαινε για αυτόν.

ΜΧ
Τα χρονομετρημένα έδειχναν Ελληνοβουλγαρική μάχη και στην ΜΧ με τους Καδόγλου Παναγιώτη, Κιουτσουκώστα Κυριάκο, Gigov Teodor και Raichev Julian.

Στον αγώνα του Σαββάτου, πρώτο σκέλος, οι δυο Βούλγαροι έφυγαν μπροστά με τους Έλληνες να ακολουθούν. Στον τρίτο γύρο είχαμε πτώση και τραυματισμό για τον Κιουτσουκώστα. Την καρό σημαία είδε πρώτος ο Raichev με δεύτερο τον Gigov και τρίτο τον Παναγιώτη Καδόγλου. Την εξάδα έκλεισε οι Malinov, Petrov και Stoyanov.

Στον αγώνα της Kυριακής, δεύτερο σκέλος, ο Gigov και Καδόγλου μονομάχησαν για την νίκη με νικητή τον Βούλγαρο μόλις πέντε δευτερόλεπτα μπροστά. Τρίτος ο Raichev. Την εξάδα έκλεισαν οι Petrov, Malinov και ο Τανούσης Πέτρος.

Στην γενική της ΜΧ open πρώτος ο Gigov Teodor, δεύτερος ο Raichev Julian, τρίτος ο Καδόγλου Παναγιώτης, τέταρτος ο Petrov Atanas πέμπτος Τανούσης Πέτρος και έκτος Stoyanov Vasil. Έβδομος ο Τουρναβίτης Δημήτρης με δυο έβδομες θέσεις .

Στου βετεράνους Malinov Veselin, Tsvetkov Toni και Αngelov Nikolay οι τρεις πρώτοι.

JUNIOR
Η JUNIOR ήταν μια κατηγορία που τη μονοπώλησε το μέλλον του Βουλγάρικου motocross. Η διαφορά με τους Έλληνες αναβάτες ήταν μεγάλη καθώς οι λίγοι Έλληνες αναβάτες στις μικρές κατηγορίες τρέχουν μόνο σε περιφερειακά πρωταθλήματα χωρίς συναγωνισμό και ενδιαφέρον, ο ζήλος τους για το motocross στηρίζεται μόνο από κάποιους παλιούς αναβάτες. Οι Halmi Hakan και Ivanov Momchil έγραφαν χρόνους και πρόσφεραν θέαμα υψηλού επιπέδου και μαζί με τους Tsekleov Stanislav, Georgiev Julian θα αποτελούν σε λίγα χρόνια το βαρύ πυροβολικό της Βουλγαρίας. Οι πρώτες τέσσερις θέσεις και στους δυο αγώνες ήταν ίδιες, με τους Halmi, Ivanov, Tsekleov και Georgiev. Πέμπτος στην γενική ο Έλληνας ΤΟΥΡΑΤΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ που προσπάθησε φιλότιμα αλλά δεν μπορούσε να φτάσει τους συνομήλικους του Βούλγαρους, με μια πέμπτη και μια έκτη θέση. Στην έβδομη θέση ο ΚΟΛΛΙΑΣ ΦΩΤΗΣ είχε διάθεση και πολύ θετική ενέργεια με μια έκτη και μια έβδομη θέση. Όσο για τους τρεις μικρότερους της κατηγορίας που ήταν ο δεύτερος επίσημος αγώνας τους με τα 85ρια ΜΑΛΑΚΑΚΗ ΣΑΡΑΝΤΗ, ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΑΓΓΕΛΟ και ΚΑΡΙΩΤΗ ΓΙΩΡΓΟ η ένατη, δέκατη και δωδέκατη θέση αντίστοιχα είναι μια αρκετά καλή αρχή αλλά θέλει πολύ προσπάθεια στο μέλλον Ο ΚΑΡΙΩΤΗΣ είχε μια πτώση στον πρώτο αγώνα.

MINI
Τέλος στην mini οι δυο περσινοί πρωταθλητές Βορείου και Νοτίου Ελλάδος ΣΑΛΜΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ και ΑΝΔΡΕΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ είχαν την ευκαιρία να παλέψουν για την νίκη καθώς το επίπεδο τους από ότι φάνηκε ήταν το ίδιο και ίσως καλύτερο από τους αντίστοιχους Βούλγαρους. O ΑΝΔΡΕΟΥ έγραψε τον καλύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά με τον ΣΑΛΜΑΛΗ να είναι τρίτος και όλα έδειχναν ότι θα υπήρχε διπλή εκπροσώπηση στο βάθρο με Έλληνα στο ψηλότερο σκαλί.

Στον πρώτο σκέλος τα πράγματα άλλαξαν, ο ΑΝΔΡΕΟΥ βγήκε εκτός από το πρώτο γύρο με μηχανική βλάβη, και ο ΣΑΛΜΑΛΗΣ βρίσκεται δεύτερος, 6 δευτερόλεπτα πίσω από τον IVANOV ΚΡΙΣΤΙΑΝ. Τρίτος ο GROZDANOV DIMITAR.

Στο δεύτερο σκέλος, ο ΑΝΔΡΕΟΥ πήρε τη νίκη με δεύτερο τον GROZDANOV DIMITAR και τρίτο τον ΣΑΛΜΑΛΗ που αν και μπορούσε για το κάτι παραπάνω φοβήθηκε να πιέσει περισσότερο.

Νικητής στην τελική κατάταξη της mini ο IVANOV KRISTIAN έναν μόλις βαθμό μπροστά από τους GROZDANOV DIMITAR και ΣΑΛΜΑΛΗ ΑΝΤΩΝΗ που τερμάτισαν δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα. Τέταρτος ο DAKOV HRISTIAN με πέμπτο τον ΑΛΕΙΦΕΡΟΠΟΥΛΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ με μια πέμπτη και μια έκτη θέση. Έκτη η μικρή δεσποινίδα της παρέας ΛΑΜΠΡΟΥ ΙΩΑΝΝΑ «JONAKI» που εκτός από ένα γλυκό κορίτσι απέδειξε ότι είναι και πολύ γρήγορη. Έβδομος ο τοπικός ΚΑΛΑΘΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ που έχει βελτιωθεί πολύ από πέρσι Όγδοος ο άτυχος αλλά ελπίδα για το μέλλον ΑΝΔΡΕΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ και δέκατος ο ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ που στο δεύτερο αγώνα της μικρής του καριέρας τον έριξαν στα βαθιά και κολύμπησε μέχρι την στεριά.

Φωτ.Υλικό. ΜΧ1  –  ΜΧ2αΜΧ2βΜΧ  – ΜΙΝΙ  – JUNIOR  ΑΠΟΝΟΜΕΣ-ΠΡΟΣΩΠΑ

ΜΧ-ΟΡΕΝ
RACE1RACE2FINALmxFINALmxOPEN
ΜΧ1
RACE1RACE2FINAL
ΜΧ2
RACE1RACE2FINAL
MX85
RACE1RACE2FINAL
MX65
RACE1RACE2FINAL

Σέρρες5

Μερεμετσάκης mx scool

Σέρρες7

Ανδρέας Ανδρέου #171 mx mini

Σέρρες4

Τουρατζίδης Ιωάννης #100 mx2 & Ivanov Michael #97 mx2

 Σέρρες8

Καδόγλου Παναγιώτης #101 mx open

 Σέρρες1

Μπαξεβάνης Δημήτρης #131 mx1

 Σέρρες2

Σάγμαλης Αντώνης #192 mx mini

 Σέρρες3

Λάμπρου Τζονάκι #71 mx mini
Share →
ICS Security

Στις μέρες μας η προσωπική μας ασφάλεια και η προστασία των περιουσιακών μας στοιχείων έχει γίνει επιτακτική ανάγκη.Η Intelligent Control Systems το αντιλαμβάνεται αυτό προσφέροντάς σας υπηρεσίες που σκοπό έχουν να προστατέψει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Προστασία Η/Υ

Προστασία Η/Υ

Είναι ο υπολογιστής σας προστατευμένος? Το F-Secure προσφέρει την καλύτερη προστασία στον κόσμο για ασφαλή σερφάρισμα, αγορές, τραπεζικές συναλλαγές και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας!

ICS Tuning
Όταν θέλετε την maximum απόδοση από το αυτοκίνητό σας  προσφέροντας ασφαλή βελτίωση του και σε λογικό κόστος τότε δεν έχετε παρά μόνο να επικοινωνήσετε με την ICS Tuning
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.